Följ via RSS
Avverkade KM: Totalt i år: 7202 km. Denna vecka: 117 km. Idag: 11 km

2018-12-26 - Mitt sjunde coast to coast blir det tuffaste

En enda lång raksträcka på 17 mil i öknen mellan staden Twentynine Palms i Kalifornien och gränsstaden Parker i Arizona väntar mig. Hur klarar man detta om man inte vill campa?

Öken, öken, öken. 17 mil ren öken- inte ett träd, inte ett hus, inte något tecken till civilisation. Mitt nästa coast to coast kan bli det tuffaste av dem alla.

Den 13 februar står jag med fötterna i Stila Havet utanför staden Huntington Beach strax söder om Los Angeles. Kärran står parkerad på den vidsträckta stranden, det är tidig morgon, surfarna har börjat dyka upp och det är cirka 18 grader i luften. Västliga vindar, bra för det är öster ut jag ska springa. Min amerikanska ”cousin” Linda Feldman står beredd med handduken, jag torkar fötterna, snör på mig löparskorna, Linda tar några bilder, jag gör en sista koll av packningen, känner på däcken, tar på mig solglasögonen, startar gps;en på kärran, trycker igång klockan på handleden och börjar sakta jogga upp mot Main Sreet för att sedan vika höger på 6:th St och därefter följa Santa Anna River norrut. Totalt ska det bli ca 500 mil innan jag efter100 dagar springer ut i Atlanten och kan bocka av mitt sjunde coast to coast.

Ja, så där kan man drömma. Förhoppningsvis blir drömmen också sann. För nu är planeringen av mitt nästa ensamlöp över den amerikanska kontinenten i full gång. Halva rutten är ritad och i grova drag kan du på kartan se hur jag springer.

Sträckan mellan Huntington Beach och Gothenburg i Nebraska är 260 mil och ska enligt planen springas på 48 dagar (54 km/dag i snitt). Varenda dag är planerad och jag hoppas kunna bo på på motell nästan alla dagar men då krävs det en hel del Stevar. Sedan återstår cirka 250 mil innan jag når Atlanten men var målgången ska ske är ännu inte bestämt.

Vad du inte kan se på kartan är alla öknar, halvöknar, spökstäder, berg, backar, ändlösa raksträckor och att det kan vara över fem mil mellan restaurangerna. Ja, det här kan bli besvärkligt men inte värre än att det är fullt möjligt. Och väl framme i Nebraska, alltså halvvägs, har jag nått civilisationen och städerna ligger lite tätare.

Varför då välja en så besvärlig sträcka? Jo, jag lockas av att "erövra" några nya stater. Arizona är en sådan även om jag sprungit en halv dag i denna delstat under en tidigare löp. New Mexico blir en helt ny bekantskap, även Texas. Och kanske tar jag ytterligare någon ny stat under andra halvan av löpet.

Jag komer att springa i väldigt varma områden. Phoneix, AZ, har sommartid en medeltemperatur på uppåt 40 grader, nära livsfarligt för en löpare. Men eftersom jag startar rekordtidigt den här gången kommer jag förmodligen att få runt behagliga 20 grader.

Tyvärr får jag inte springa på motorvägarna (interstate) i Kalifornien och Arizona, däremot i New Mexico.. Detta har försvårat planeringen. Rutten har jag denna gång gjort helt själv men jag har haft lite nytta av en tidigare sträcka min bror Jan ritat.

Det är roligt men  tidskrävande att rita en rutt. Svårigheten ligger i att hitta boende på lagom avstånd. Så fort motellen ligger mer än 6-7 mil ifrån varandra får jag problem. Och det har jag fått på mängder av ställen. Ibland har detta lösts genom att välja nya sträckningar, andra gånger tvingas jag till "Stevar", det vill säga transporthjälp. Någon kommer ut i bil och hämtar mig på kvällen, kör mig till motellet och nästa morgon kör ut mig till platsen där jag slutade att springa.

Planeringsverktyget är Google Maps, som blivit allt bättre med åren. Numera finns många motell utsatta på kartorna, dock inte alla. Finns inga motell kan airbnb enstaka gånger vara en lösning. Turistbyråer, Chamber of Commerce, olika städers hemsidor med mera kan ibland tipsa om boende. För campa ogillar jag, har dock även denna gång med mig campingutrustning (mycket enkel sådan, får inte väga för mycket).

Och så var det det här med den 17 milen i Mojave öknen, Hur löser jag den knuten? Jo, det blir Linda som får rida ut i öknen på en kamel och hämta mig. Kamelen heter visst Toyota eller var det kanska Mazda.

Återkommer med hur det går med planeringen. Och så tänkte jag berätta om hur man tränar för att springa 500 mil utan att ta en enda vilodag.

Keep on running!.

 

Postad av Björn kl 21:28:26

Läs / skriv kommentar (7)


2018-12-22 - Dags för Nyårsloppet

Ho, ho, ho. Parkrungeneralen, Deri Thomas, hälsar löparna välkomna till dagens parkrun i Hagaparken. Många hade tomtemundering, även jag, men skägget lämnade jag hemma. Det här blev mitt 35 parkrun.

Det har vänt idag, vi går mot ljusare tider! Och ännu är inte löparåret 2018 slut. Du springer väl Nyårsloppet och Årets Sista Långpass?

Jag skulle aldrig självmant sätta på mig en tomteluva. Men tänk vad grupptrycket gör; idag sprang jag bland 50-talet andra glada löpare Haga parkrun iförd just en tomteluva. Det blev ett av mina sämsta resultat (24.45) så jag får skylla på huvudbonaden!

Parkrun kommer troligen nästa år att växa ganska mycket, från idag sju lopp (varav tre i Stockholm) till kanske tio eller fler. Utan att avslöja för mycket planeras ett i södra Norrland, ett i Mellansverige och ett i södra Sverige. Och alla städerna ska enkelt gå att nå med tåg. Kul!

Får passa på att göra lite reklam för min egen klubbs stundande löpartävling, Nyårsloppet i Vallentuna. Vi brukar vara ett par hundra löpare, som på nyårsaftonen under dagtid springer ut det gamla och springer in det nya året. Sträckorna är 10 och 5 km, även barnlopp finns. De flesta år har jag varit funktionär och stått med en flagga längs banan, så blir det nog även i år.

Årets Sista Långpass, vad är det? Jo ett långpass på ca 60 km med ett hundratal ultralöpare som den 29 december springer en runda i Stockholms norra och västra förorter. Jag har varit med de flesta gånger och så blir det kanske även i år även om jag tycker att man borde byta ut banan till någon roligare sträckning.

Keep on running!

Postad av Björn kl 16:32:04

Läs / skriv kommentar (5)


2018-12-19 - Nu är det (h)jul igen

Julgranen körs hem traditionsenligt i babyjoggern. Det finns knappt något bättre sätt att transportera en gran på. Jag hann dessutom springa runt i kvarteren och kolla utbud och priser. Denna gran fick jag betala 300 kronor för.

Postad av Björn kl 09:40:31

Läs / skriv kommentar (4)


2018-12-15 - Nu har jag sprungit alla parkrun i Sverige

Glada löpare i 70-årsklassen i Malmö Ribersborg parkrun. Nils H Persson från Helleneholms IF hade det tidigare åldersrekordet i M70 men blev  idag av med det till mig då jag sprang de 5 km på 22.42,17 sekunder före Nils. Hans prestation var bättre ålderomräknat eftersom han är något år äldre.

"Låg batterinivå", signalerade hörapparaten i vänster öra under pågående parkrun i Malmö. Men kroppen hade hög energinivå så det var bara att ignorera spökrösten och ge järnet!

Med dagens Malmö Ribergsborg parkrun har jag nu sprungit alla parkrunlopp i Sverige, totalt på sju platser. Vilket lopp är bäst? Svårt att säga men Malmö kommer högt på listan. Banan är helt platt, går 99 procent på grus längs Ribersborgstranden med Kallbadhuset och spektakulära Turning Torso i bakgrunden. Måste vara underbart här en varm solig vår- eller sommardag- idag var det duggregn och bara någon plusgrad.

Malmöbanan har förutom att vara platt och snabb några andra fördelar; ligger nära centrum och därför lätt att nå för turisten, det finns gratistoaletter (fina) precis vid starten och efteråt kan du fika i anrik miljö i på Ribersborg Kalllbadhus. Nakenbadet i Öresund avstod jag dock ifrån, fick bli varm dusch inne på hotellet i stan. Hade glömt pengarna men glada löparbröder bjöd farfar på en kopp kaffe på badhuset.

Löparna samlas inför start. I bakgrunden Turning Torso. Totalt sprang 34 och jag blev tia.

Du som läser bloggen vet att jag är heltänd på parkrun. Det här var mitt 34:e parkrun. Det fina i kråksången är att dessa "tävlingar" är gratis och att de ger bra snabbhetsträning inför riktiga tävlingar. Atmosfären är underbar, folk är lite mer avslappande och alla typer av löpare, ja även de som  promenerar med hund eller barnvagn, finns med. Resultatservicen är dessutom ypperlig- du får hem via mejl en detaljerad resutatlista.

Tanken är att under en tvåårsperiod försöka springa alla parkrun i Skandinavien och även försöka inneha åldersrekorden, det senare en omöjlighet. På de sju platser i Sverige jag sprungit är det bara i Örebro jag inte har åldersrekordet. För två veckor sedan skulle jag dock försöka återta det men då strejkade tåget så jag får gör ett nytt försök. Och i Malmö blir nog inte rekordet långlivat. Nils verkar vass.

Keep on running!

Postad av Björn kl 12:58:31

Läs / skriv kommentar (10)


2018-12-10 - Gubbarna stal showen i Bore Cup-premiären

En sprittande glad 81-årig Kent Carlén efter målgång. Skorna han visar upp är mina. 

-Jag har glömt skorna . . . !

Blickarna i omklädningsrummet riktades mot en 81-åring, som febrilt rotade i sin väska.

Att en halvtimma före start upptäcka att löparskorna glömts kvar hemma är inte lätt för någon. Men Kent Carlén från Björklinge SOK verkade inte så bedrövad.

-Kan du inte springa i dina  vanliga skor? föreslog någon.

-Nej det går inte, dom är för stumma.

-Vad har du för storlek? frågade jag.

-41.

-Pröva mina, jag har 42.

Den skolöse sken upp. Med en extra socka verkade skorna passa någorlunda. Så det blev start ändå.

Sällan har det vid målgång i Bore Cups 36-åriga historia skådats en gladare löpare. Kent kom visserligen sist men tog sig ändå i mål och det var ju huvudsaken. Den gamle skidåkaren, idrottsledaren och gympaläraren var sprittande glad, hoppade upp och ner som en hundvalp, gjorde krumbukter och skrattade åt allt och alla.

Ove Engman,79, år har sprungit alla Stockholm Marathon. Så dagens 5 km i Uppsala var lätt som en plätt.

Otroligt glad denna något ruggiga lördagseftermiddag i Uppsala var också Ove Engman, mannen som sprungit alla Stockholm Marathon och som har en egen idrottsförening (Elvans IF). Föreningen är ansluten till Riksidrottsförbundet och Ove är numera enda medlem. I år var det nära att hans fina maratonsvit brutits men Ove är av segt virke och kämpade sig i mål. Eftersom han knappt sprungit något sedan maran och dessutom genomgått en besvärlig bukoperation var det inte alls säkert att han skulle klara dagens 5 km.

-Jag gjorde det! Kände inte av något, skrattade Ove.

The same procedure as every year. Lars Söderberg, Vallentuna FK 3:a, Kjell Björk, Hemlingby LK 1:a. och jag 2:a i klassen M70.

En annan krutgubbe i Bore Cup-sammanhang är min svåraste konkurrent; Kjell Björk, 72 år, från löparklubben Hemlingby i Gävle. Räknar man samman alla lopp vi sprungit i Bore vinner nog Kjell och idag var han överlägsen segrare i M70.

-Ständigt denne Björk, skojade ja.

-Ja, men du springer ju över Amerika, det kan inte jag, skrattade fjällbjörken då vi joggade ner efter målgång.

Nästa föreställning i Cirkus Bore är den 12 januari i Björklinge. Då är sträckan något längre; 7,5 km, en liten fördel för mig. Då skall fjällbjörken kanske inte knäckas men böjas!

Keep on running!

Postad av Björn kl 21:48:15

Läs / skriv kommentar (12)


2018-12-06 - Platsar du på listan?

Mikaela Larsson, Spårvägens FK,  springer in på årets snabbaste svenska halvmaratontid i Köpenhamn Half Marathon den 16 september (1.14.18).

Den första preliminära åldersklassindelade halvmaratonstatistiken ligger nu ute. 2018 blev ett bra år för de svenska halvmaratonlöparna med en ny rekordtid för David Nilsson (1.02.09).

Finns du kanske själv med på listan? Och hur fort måste du springa för att komma in på listan i din åldersklass? Kolla! Hittar du några felaktigheter, uteblivna resultat eller andra konstigheter vill jag att du epostar mig. Ambitionen är att få en felfri lista, tyvärr dock en utopi.

Det är lättare att få till en någorlunda riktig  lista på halvmaraton än på maraton, främst för att färre springer dessa lopp utomlands. Men även lopp på hemmaplan kan ställa till problem.Några av de större loppen, bl a Helsingborg och Jönköping Marathon, sätter t ex inte ut födelseår i resultatlistan. I en del andratävlingar tvingas jag beställa resultatlistan eftersom den inte finns på nätet eller annars har man lyckats dölja den på hemsidan.

Göteborgsvarvet är som vanligt en mardröm. Här tvingas jag bildgranska varenda resultat eftersom det "fuskas" med nummerlapparna. Det kan vara ungdomar som springer med mammas eller pappas nummerlapp när föräldrarna av någon anledning inte kan ställa upp. Värst är det i damklasserna över 40 år där det finns en del damer i skägg som nått topplaceringar. T ex Maria (en man i skägg) står som 7:a i W50 och Ulla (en kraftfull yngre man) blev 3:a i W60.

Egentligen är det skandal att Göteborgsvarvet med sina resurser inte plockar bort dessa felaktiga resultat. Att kolla igenom de 10-20 främsta placeringarna i varje åldersklass skulle kanske kräva en dags arbete.

Så här svarar Götebrgsvarvets kommunikationsansvarige Mattias Grahn på kritiken:

- Vi ser det inte som ett alternativ att införa id-kontroll på startrakan eller att manuellt identifiera alla löpare i efterhand. Ansiktsigenkänning är på gång som en ny typ av identifikation, kanske kommer det att bli lösningen på den här utmaningen i framtiden.

Statistiken hittar du under Maratonstatistik överst på sidan och den kommer att uppdateras. Hela listan lägger jag dock ut idag här på sidan. Trevlig läsning!

Keep on running!

[Tablista= Född Klubb/ort Lopp Datum Nettotid WMA %
*Män "Tio i Topp"            
David Nilsson 87 Högby IF Ageo JPN 18-nov 1.02.09 95,3
Mikael Ekvall 89 Strömstads LK Göteborg 19-maj 1.03.52  
Ebba Tulu Chala 96 Huddinge AIS Göteborg 19-maj 1.04.07  
Adhanom Abraha 77 Eskilstuna FI Stockholm 08-sep 1.04.13  
Mustafa Mohammed 79 Hälle IF Stockholm 08-sep 1.04.37  
Olle Walleräng 85 Spårvägens FK Stockholm 08-sep 1.04.39  
Daniel Lundgren 85 Turebergs FK San Sebastian ESP 25-nov 1.04.56  
Gabriel Steffensen 96 Mölndals AIK Valencia ESP 24-mar 1.06.09  
Archie Casteel 96 Spårvägens FK San Sebastian ESP 25-nov 1.07.55  
Muhammed Reza 89 Spårvägens FK Stockholm 08-sep 1.06.27  
             
*M35            
Mustafa Mohammed 79 Hälle IF Stockholm 08-sep 1.04.37 94,7
Claes Bengtsson 82 Hässelby SK Köpenhamn DEN 16-sep 1.08.18  
Fred Grönwall 81 Roma IF Visby 28-apr 1.08.30  
Nuray Yassin 81 Ullevi FK Göteborg 19-maj 1.08.41  
Tesfaldet Negash 82 Brännans IF Nordingrå 04-aug 1.08.41  
Andreas Macconville 81 FK Studenterna Göteborg 19-maj 1.10.10  
Japhet Kipkorir 81 Hälle IF Halmstad 11-aug 1.10.38  
Andreas Magnusson 80 Mariestads AIF Skövde 21-apr 1.11.15  
David Hartman 81 Björnstorps IF Köpenhamn DEN 16-sep 1.11.39  
Thomas Stevens 79 IF Mantra Sport Örebro 13-okt 1.11.52  
Daniel Ekholm 81 IS Göta Köpenhamn DEN 16-sep 1.11.57  
             
*M40            
Adhanom Abraha 77 Eskilstuna FI Stockholm 08-sep 1.04.13 96,8
Erik Anfält 76 Örebro AIK Utrecht NL 18-mar 1.10.06  
Fredrik Uhrbom 77 Spårvägens FK Stockholm 05-maj 1.10.22  
Conny Wass 77 LK SpringÅmål Köpenhamn DEN 16-sep 1.11.23  
Fredrik Eriksson 77 Team Mundi Örebro 13-okt 1.12.00  
Claes Theander 75 Stockholm Stockholm 05-maj 1.13.20  
Peter Hall 77 IK Akele Örebro 18-apr 1.13.47  
Christer CK Karlsson 78 Ålems OK Kalmar VSM 30-jun 1.13.57  
Johan Stenberg 78 Lerum Friidrott Kalmar VSM 30-jun 1.14.23  
Per Alsterdal 77 Karlstad Göteborg 19-maj 1.14.37  
             
*M45            
Anders Österlund 73 Västerås SOK Stockholm 05-maj 1.12.38 88,5
Dahir Hasan 70 Falköping Göteborg 19-maj 1.15.30  
Erik Framme 73 Hälle IF Göteborg 19-maj 1.16.11  
Jonas Larm 73 Hässelby SK Stockholm 05-maj 1.16.18  
Ragnar Crona 72 IK Granit Göteborg 19-maj 1.17.43  
Jonas Carlsson 71 Solvikingarna Göteborg 19-maj 1.17.49  
Svante Lundgren 69 Solvikingarna Göteborg 19-maj 1.17.55  
Christer Friberg 72 Björnstorps IF Köpenhamn DEN 16-sep 1.18.54  
             
             
             
*M50            
Juha Salomies 67 IFK Trelleborg Köpenhamn DEN 16-sep 1.15.33 89,4
Magnus Åhsberg 67 Apladalens LK Kungsbacka 30-jun 1.17.55  
Carl Brümmer 68 Onsala Göteborg 19-maj 1.18.00  
Johan Eriksson 68 Kopparbergs IF Göteborg 19-maj 1.18.21  
Göran Sander 67 Solvikingarna Göteborg 19-maj 1.18.58  
Runar Höiom 67 Umara SK Kungsbacka 21-apr 1.19.01  
Johnny Jantunen 64 Kongahälla AIK Kungsbacka 21-apr 1.19.33  
Niklas Wikner 64 IK Akele Kalmar VSM 30-jun 1.20.24  
Olof Mattiasson 67 Hemfixare Stockholm 05-maj 1.20.30  
Kjell Danfors 66 Mullsjö SOK Växjö 01-maj 1.21.26  
             
*M55            
Sören Forsberg 63 Örebro AIK Örebro 18-apr 1.23.00 84,3
Jonas Ljung 62 Fredrikshofs FIF Stockholm 08-sep 1.23.04  
Mikael Ström 59 Mölndal Outdoor IF Göteborg 19-maj 1.24.33  
Mario Rieloff 61 Fredrikshofs FIF Stockholm 08-sep 1.24.48  
Jonas Hellström 61 Danderyds SK Stockholm 08-sep 1.26.02  
Thomas Andersson 60 Solvikingarna Göteborg 19-maj 1.26.12  
Roger Enqvist 63 Eslöv AI Göteborg 19-maj 1.28.01  
             
             
             
             
*M60            
Matti Huhtala 58 SOK Knallen Göteborg 19-maj 1.27.02 84,1
Dag Nilsson 57 Växjö LK KalmarVSM 30-jun 1.27.05  
Magnus Andersson 57 Ålems OK Kalmar VSM 30-jun 1.29.00  
Jens Bylund 55 Jalles TC Umeå 13-okt 1.29.27  
Göran Nilsson 58 FK Studenterna Göteborg 19-maj 1.30.10  
Håkan Westerblad 56 Spårvägens FK Kalmar VSM 30-jun 1.30.21  
Björn Sandström 58 SOK Knallen Göteborg 19-maj 1.31.00  
Karl-Erik Andersson 58 Ålems OK Kalmar VSM 30-jun 1.31.14  
Bo Sabelström 57 Skärholmen Stockholm 05-maj 1.31.57  
Nils-Allan Torstensson 57 Hultsfreds LK Kalmar VSM 30-jun 1.32.05  
             
*M65            
Slimo Safouane 51 Oskarshamns SK Hultsfred 01-sep 1.32.54 84,6
Bo Andersson 52 Genarps IF Kalmar VSM 30-jun 1.35.11  
Sten-Olof Mäki 52 Mörbylånga Kalmar VSM 30-jun 1.37.53  
Magnus Bergh 49 Heleneholms IF Kalmar VSM 30-jun 1.38.47  
Lars Wykman 49 IF Hakrpspojkarna Göteborg 19-maj 1.39.29  
Bengt Isgård 52 IF Linnéa Stockholm 08-sep 1.39.44  
Carsten Nyboe 51 FK Friskus Göteborg 19-maj 1-39.52  
Henrik Herrmann 51 AkzoNobel Göteborg 19-maj 1.40.16  
Anders Gezelius 50 Solvikingarna Göteborg 19-maj 1.40.48  
Tord Svanfält 49 Heleneholms IF Göteborg 19-maj 1.42.04  
             
*M70            
Anders Hansson 44 Vilsta IK Stockholm 08-sep 1.32.16 92,1
Björn Suneson 48 Vallentuna FK San Sebastian ESP 25-nov 1.38.17  
Hans-Olov Sandelin 48 Axa SE Göteborg 19-maj 1.39.47  
Anders Kasselstrand 47 Gamleby OK Kalmar VSM 30-jun 1.40.58  
Sven-Gunnar Holmén 48 Mariestads AIF Skövde 21-apr 1.41.14  
Tommy Eriksson 47 LK Nyköpings Runners Stockholm 08-sep 1.42.04  
Åke Palmqvist 46 IK Akele Kalmar VSM 30-jun 1.42.32  
Hans Eriksson 48 Eksjö Södra IK Kalmar VSM 30-jun 1.43.03  
Kjell Bäckström 47 Solvikingarna Kungsbacka 21-apr 1.43.53  
Patrik Bjurström 45 IF Linnéa Stockholm 05-maj 1.48.18  
             
             
*M75            
Leif Brandstedt 43 Björkshults IF Kalmar VSM 30-jun 1.49.23 78,9
Karl-Erik Sundvall 43 Vendelsö Göteborg 19-maj 2.03.08  
Torgny Björn 43 Halmstad Göteborg 19-maj 2.03.12  
Ulf Nilsson 42 Mölndal Göteborg 19-maj 2.04.40  
Bertil Samuelssn 43 Västerås Göteborg 19-maj 2.07.23  
Lennart Svensson 39 SOK Knallen Kalmar VSM 30-jun 2.07.53  
Christer Backelin 43 Stockholm Stokholm 05-maj 2.08.04  
Stellan Sahl 40 Lidköpings VSK Göteborg 19-maj 2.09.47  
Nils-Gunnar Ivarsson 43 Älmhult Göteborg 19-maj 2.12.31  
Lars Åsberg 41 Stockholm Stokholm 05-maj 2.12.35  
             
*M80            
Bengt Karlsson 38 Moheda Göteborg 19-maj 2.09.27 73,6
Jan Larsson 38 Gråbo Göteborg 19-maj 2.21.47  
Sture Alexandersson 38 Linköping Göteborg 19-maj 2.29.58  
Ingvar Andersson 34 Göteborg Göteborg 19-maj 2.31,11  
Anders Källman 37 Östansjö SK Nora 08-sep 3.02.21  
             
             
*M85            
             
             
             
xxxxxxxxxxx            
             
*Kvinnor "Tio i Topp"            
             
Mikaela Larsson 85 Spårvägens FK Köpenhamn DEN 16-sep 1.14.18 89,1
Hanna Lindholm 79 Huddinge AIS Stockholm 08-sep 1.15.43  
Johanna Eriksson 81 Motala AIF Stockholm 08-sep 1.16.11  
Isabellah Andersson 80 Hässelby SK Göteborg 19-maj 1.16.11  
Johanna Bäcklund 85 Runacadmy IF Göteborg 19-maj 1.17.31  
Ida-Maria Nicklasson 86 Hässelby SK Göteborg 19-maj 1.18.28  
Louise Wiker 81 Hässelby SK Stockholm 08-sep 1.19.01  
Linnea Clasdotter 89 Vegan Runners Ljungsbro 06-maj 1.19.38  
Sofie Nelsson 90 IF Göta Göteborg 19-maj 1.19.32  
Ellen Persson 97 Högby IF Stockholm 08-sep 1.19.44  
             
*K35            
Hanna Lindholm 79 Huddinge AIS Stockholm 08-sep 1.15.43 90
Johanna Eriksson 81 Motala AIF Stockholm 08-sep 1.16.11  
Isabellah Andersson 80 Hässelby SK Göteborg 19-maj 1.16.11  
Louise Wiker 81 Hässelby SK Stockholm 08-sep 1.19.01  
Elmina Saksi 80 Tjalve IF Norrköping 29-sep 1.20.38  
Josefin Gerdevåg 81 KFUM Örebro Friidrott Göteborg 19-maj 1.20,46  
Jenny Björnberg 83 Falu IK Stockholm 08-sep 1.23.19  
Anna Helgesson 83 Kisa SK Göteborg 19-maj 1.26.11  
Jenny Mårtensson 81 Falkenberg Allstars Göteborg 19-maj 1.27.07  
             
             
*K40            
Susanne Bornmar 75 IK Nocout.se Ljungsbro 06-maj 1.18.15 90,1
Jenny Johannesson 76 Mullsjö SoK Kalmar VSM 30-jun 1.22.01  
Anja Tjärdal 76 Spårvägens FK Stockholm 08-sep 1.23.53  
Camilla Berggren 75 FK Herkules Göteborg 13-okt 1.24.34  
Johanna Salminen 78 GoRunning Skarpäng Stockholm 05-maj 1.25.07  
Lykke Barck 74 Västra Frölunda Göteborg 13-okt 1.2814  
Helena Hallgren 74 Simlångsdalens IF Stockholm 08-sep 1.28.23  
Emelie Martikka B. 78 Lonesome Runners Göteborg 19-maj 1.28.36  
Susanna Fritzon 76 Göteborg Göteborg 19-maj 1.29.03  
Sofie Petersson 77 IS Göta Köpenhamn DEN 16-sep 1.29.21  
             
*K45            
Mia Havinder 69 Björnstorps IF Köpenhamn DEN 16-sep 1.23.27 90,7
Åsa Höög 71 Kumla SF Örebro 18-apr 1.25.52  
Karin Spjuth 72 IK Hakarpspojkarna Göteborg 19-maj 1.25.58  
Charlotte Henriksson 71 SoK Knallen Göteborg 19-maj 1.28.15  
Anne Ellström 69 IF Göta Stockholm 08-sep 1.28.22  
Katarina Åström 71 Ullevi FK Göteborg 19-maj 1.29.16  
Cecilia Lindberg 73 Spårvägens FK Stockholm 08-sep 1.30.10  
Johanna Johansson 71 IF Rigor Kungsbacka 21-apr 1.30.31  
Annemarie Eldholm 70 Örebro AIK Stockholm 05-maj 1.30.45  
Katja Schönbeck 71 IFK Växjö Hultsfred 01-sep 1.33.59  
             
*K50            
Petra Klevmar Vånder 68 Partille Göteborg 19-maj 1.27.45 87,4
Åsa Nylander 67 FK Studenterna Stockholm 08-sep 1.31.36  
Susanne Gullberg 68 Sävedalens AIK Göteborg 19-maj 1.31.47  
Jenny Rask 66 IK Akele Örebro 18-apr 1.32.20  
Monica Magnusson 68 Mölndals AIK Göteborg 19-maj 1.33.08  
Ingmarie Johansson 64 Örebro AIK Göteborg 19-maj 1.33.51  
Marie Dasler 68 IF Start Örebro 13-okt 1.33.56  
Maria Bredskog 68 Ericsson IF Stockholm 08-sep 1.34.35  
Susanne Åkerberg 68 Stockholm City Triathlon Stockholm 08-sep 1.34.43  
Paula Sabelström 66 TSM Running Stockholm 05-maj 1.36.50  
             
*K55            
Karin Schön 62 IF Kville Göteborg 19-maj 1.27.08 95,2
Annica Wernerson 60 Kvänum IF Göteborg 19-maj 1.33.31  
Christina Johansson 62 GKIK Göteborg 19-maj 1.38.29  
Birgitta Pettersson 61 Tierps IF Stockholm 08-sep 1.40.17  
Carina Berntsson 61 Kongahälla AIK Kalmar VSM 30-jun 1.41.24  
Marita Claesson 60 Team Solar Göteborg 19-maj 1.41.36  
Annika Nilsson 63 Kustjoggarna Köpenhamn DEN 16-sep 1.41.45  
Monica Östman 60 Göteborg Göteborg 19-maj 1.42.36  
Lotta Frenander 61 Uppsala LK Nora 08-sep 1.42.49  
Annelie Dahl 61 Ljusdals RC Stockholm 08-sep 1.43.51  
             
             
*K60            
Pia Petersson 57 FK Puls Göteborg 19-maj 1.43.30 86,1
Monika Ljung 57 Fredrikshofs FIF Stockholm 08-sep 1.44.39  
Catarina Petersson 58 IS Göta Kalmar VSM 30-jun 1.45.08  
Rose-Marie Enmalm 54 IF Start Nora 08-sep 1.45.22  
Eva Lönnqvist 56 Ystads IF Göteborg 19-maj 1.48.16  
Inger Collin 58 IK Nocout.se Kalmar VSM 30-jun 1.49.57  
Elinor Krock 55 Run Cool Stockholm 08-sep 1.50.04  
Agneta Jonsson 56 Team Skavsåret Stockholm 08-sep 1.50.11  
Pia Fredin 58 Visby Göteborg 19-maj 1.50.29  
Inger Collin 58 IK Nocout.se Göteborg 19-maj 1.53.52  
             
*K65            
Ulla Theander 53 Torslanda Göteborg 19-maj 1.43.57 91,2
Britt Helmmark 50 Lidköpings IS Kalmar VSM 30-jun 1.52.35  
Marianne Olsson 52 Lidköping Göteborg 19-maj 1.56.58  
Karin Nordlund 50 Falkenbergs RR Stockholm 08-sep 1.58.44  
Kerstin Grönhagen 52 Färlöv Göteborg 19-maj 2.01.17  
Gullan Björnström 49 Hemlingby LK Stockholm 08-sep 2.02.25  
Marianne Ahlquist 51 Skövde Göteborg 19-maj 2.03.59  
Carin Börjesson 50 Hindås Göteborg 19-maj 2.08.43  
Gunilla Carlsson 53 Lonesome Runners Göteborg 19-maj 2.09.26  
             
             
*K70            
Bibbi Lind 44 Solvikingarna Göteborg 13-okt 1.54.12 96,6
Lillemor Karlsson 44 Sävedalen Göteborg 19-maj 2.18.24  
Eva Svarsjö 48 Göteborg Göteborg 19-maj 2.21.51  
Anna-Lena Hällgren 44 Bälinge IF Stockholm 08-sep 2.23.08  
Inga-Lill Danefur 48 OK Njudung, Vetlanda Stockholm 08-sep 2.23.14  
Ingrid Stenbom 46 Kinna Göteborg 19-maj 2.25.12  
Elisabeth Backman 48 Trollhättan Göteborg 19-maj 2.26.56  
Eva Ekström 47 Johanneshof Stockholm 08-sep 2.34.00  
             
             
             
             
             
*K75            
Ulla Nordqvist 40 Göteborg Göteborg 19-maj 2.38.34 76
Lena Hjörne 42 Helsingborg Göteborg 19-maj 2.40.52  
Ewa Pilhammar 43 Lycke Göteborg 19-maj 2.46.31  
Sonja Hejdenberg 43 Visby Göteborg 19-maj 2.49.12  
Barbro Berg 40 Västra Frölunda Göteborg 19-maj 2.52.03  
Ulla Björnheden 40 Vänersborg Göteborg 19-maj 2.54.39  
             
*K80            
             
             
             
Senast uppdaterad 6 dec 2018            
rapportera fel:            
bjorn.suneson@outlook.com          
Bara halvmaror räknas, ej mellantider från t ex ett maratonlopp      
Postad av Björn kl 18:22:56

Läs / skriv kommentar (4)


2018-11-26 - Det blir ett nytt coast to coast!

Vid målgången i somras doppade jag fötterna i Stilla havet. Men när jag nästa år springer mitt sjunde coast to coast blir det som vanligt i Atlanten.

Nu är det klart, det blir ett sjunde coast to coast. Jag startar redan i februari nästa år och det kan bli mitt tuffaste Amerikalöp med en hel del ökenlöpning.

Kort efter målgången i somras var jag rätt övertygad om att det här inte var mitt sista coast to coast. Jag kände mig lika stark och motiverad som tidigare och jag hade faktiskt klarat av de längsta genomsnittliga dagsdistansrna någonsin (54 km/dag). Och eftersom jag forfarande tror att det är möjligt har jag bestämt mig för att änu en gång ensam korsa den amerikaanska kontinenten på springande fot.Jag har min hustrus fulla stöd, en absolut nödvändighet.

Enkelbiljett är köpt och jag är igång med att planera rutten. Starten blir den 13 februari söder om Los Angeles (Huntington Beach). Jag kommer att springa i Arizona, New Mexico (ny stat för mig) och troligen att snika hörnet av Texas (också ny stat) för att sedan gå rakt norrut till Gothenburg, Nebraska. Det är väldigt ödsliga områden och mycket öken. Jag har redan "kört fast" i öknen öster om Twentynine Palms i Kalifornien. Troligen kommer jag att få ge avkall på att varje natt kunna sova inomhus. Men jag har en del lösningar på gång men de är ännu inte i hamn. Logistiken är minst lika besvärlig som att springa!

Målgång är inte bestämd. Jag är lite sugen på att springa till Nashville, TN, och besöka Gran Ol Opry och ha finalen på någon strand i South eller North Carolina (också nya stater). En månads rolig ruttplanering väntar.

Som vanligt kommer jag att blogga. Så välkommen att hänga med på mitt sjunde coast to coast!

Keep on running!

Postad av Björn kl 10:10:19

Läs / skriv kommentar (27)


2018-11-25 - En svenskdag i San Sebastian

Kände mig  nöjd med mina 1.38.17 (netto) i San Sebstian halvmaraton.

De svenska löparna i söndagens San Sebastian Marathon gjorde bra ifrån sig. Seger på halvmaran män och seger också på 10 km damer.

Jag åkte ner till San Sebastian i norra Spanien bara för en sak: att putsa min halvmaratontid från Göteborg (1.42.24). Det gick vägen- drygt fyra minuter snabbare. Bör nu ligga hyggligt till i den åldersindelade halvmaratonstatistiken, som jag hoppas kunna presentera här på bloggen om någon vecka.

Jag räknade med att det vädermäsigt skulle bli ganska tuffa förhållanden; kyligt, regnigt och blåsigt. Nu blev det inte så farligt- runt 9-10 grader, knappt någon vind eller regn. Banan i San Sebastian är mycket platt, vacker och går mest i centrum. Det var alltså upplagt för bra tider överlag. Lite förvånande dock att maratontiden inte "blev bättre" än 2.11.10 (David Kiprono Metto, Kenya).

Däremot visade svenskarna framfötterna. Daniel Lundgren vann halvmaran på fina 1.04.56 och Mikaela Larsson 10 km på 34.22. Inte illa i löparlandet Spanien.

Själv är jag nyfiken på hur jag placerade mig i min ålderegrupp. Tyvärr ger resultatlistan inget svar eftersom man klumpat ihop alla löpare över 40 år. I den gruppen kom jag på plats nummer 312 av 912 manliga löpare.

Tävlingsåret 2018 är inte över men det blir inga fler maror eller halvmaror. Däremot springer jag i december Bore Cup och ett park run i Malmö. Imorgon måndag reser jag hem och innan blir det en joggingtur i Bilbao.

Keep on running!

Postad av Björn kl 19:34:42

Läs / skriv kommentar (9)