Kommentarer på Dag 5: Kyla och teknikstrul


Liljekonvaljer sprider väldoft längs vägarna.

Regn, blåst och kyla. Vädermässigt har jag haft otur. Ingen katastrof men jag är en klen typ som lätt fryser.

Regnjackan åker fram titt som tätt. Och inte ens när det är strålande sol finns någon värme. Inser att det varit bättre att ha startat Sverigelöpet några veckor senare, Med värme blir allt så mycket trivsammare.

Det stora problemet just nu är tekniken. Min mobil strular och vill inte ladda ordentligt. Utan mobil inget löp. Ja, det är hemskt vad teknikberoende man blivit. I USA var jag ytterst nära att bryta när datorn slutade att fungera. Det hände två gånger men situationen reddes upp av webmaster på hemmaplan (min son ). Jag anar vad som nu behöver göras med telefonen men det gäller också att passa in tid för ett besök i en telefonbutik.

Den tekniska utrustningen sväller för varje år. Senaste tillskottet är hörapparaten! Jag har just nu ett 10-tal prylar som mer eller mindre dagligen behöver laddas. Hinner inte komma in på hotellrummet förrän det ska laddas. Samma på lunchrestaurangerna.

Mitt enkla boende i Vrigstad, där jag nu befinner mig, saknar wifi. Men häromdagen lärde jag mig hur jag skall ställa in telefonen så jag får wifi till datorn. Det är säkert en färdighet som alla behärskar men alltså inte jag förrän webmaster lärde upp mig. 

Vacker gammal ek utanför Lammhult.

Imorgon lördag är prognosen 7-10 grader och stundtals regn. Det blir regnjacka på hela dagen och tidig start mot Jönköping.

Dagens distans: 56 km

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 John jensen - 2022-05-27 23:51:25

Bra klargjort. Har alltid undrat hur du gjort med tekniken,, gammal teknik nörd som man är. Undra om du kör med din klocka som också behöver laddas?

#2 Klas-Peter Suneson - 2022-05-28 07:49:02

Vrigstads Wärdshus med rötter från Linnés tid, var/är en knutpunkt i Jönköpings län. Fyra mil till Värnamo, fyra mil till Vetlanda, sex mil till Jönköping och sex mil till Växjö i Kronoberg.
Det hände ganska ofta att poliser i Jönköpings län hade sin fortbildning förlagd till Wärdshuset i Vrigstad. Nu är polismyndigheten organiserad i större regioner. Jönköpings läns poliser är underställda Linköping. Om det påverkar utbildnings orten, vet jag inget om.
Men ett vet jag. Skall man servera ostkaka med sylt o grädde, skall den vara bakad av Vrigstad Ostkaksbageri!
Även i dag 22-05-28 får Du nordvästlig vind runt 5 m/sek i byarna upp till 10 m/sek, temperatur mellan +8 ? +10. KALLT! Du får springa förbi Svenarums kyrka, genom Hoks samhälle för att strax norr om, få i dig något varmt på Hooks herrgård med varmt spa.
Keep on running!

#3 Björn - 2022-05-28 12:31:50

#John: Här listan på prylar som behöver laddning: 1) telefon, 2-3) 2 st gps-klockor, 4) en gps-för vägnavigering, 5) gps för avstånd uppe på vagnen, 6) kamera, 7-9 tre powerbank, 10) hörapparat, 11) bärbar dator
#Klas-Peter: Wärdshuset har nu blivit ett Best Western. Svindyrt där och jag låg på ett påvrare ställe (airbnb) .Vrigstad må ligga centralt till andra orter rent geografiskt men verkade inte precis sjuda av liv. Missade ostkakan men fick pytt-i-panna på pizzerian i Hok. Ja, kallt och ruggigt.

#4 Klas-Peter Suneson - 2022-05-28 15:22:25

Alla de prylar som Du räknar upp tillhandahålls av Kjell & Company.
Företaget har två affärer i Jönköping.
Södra strandgatan mitt i centrum, öppet till kl.16 i dag, i morgon stängt.
På Asecs Kompanigatan 40 öppet i dag till kl. 17. I morgon 2022-05-29, öppet mellan kl. 11 ? 17

Tfn: Denver Mobiltelefon med tydliga knappar
Lättanvänd 2G-mobil 400: -

Hama Fit Watch 6900 Aktivitetsarmband
Kickstarta träningen med ett aktivitetsarmband 499: -

Swetrack MaxiTracker GPS-sändare
GPS-tracker för fordon 990:-

Dji Pocket 2 Creator Combo
Liten kamera för stora äventyr! 5290: -

Linocell Powerbank 65 W PD 20 000 mAh
Kraftig powerbank för dator och mobil med USB-C 799: - x 3 = 2397: -

Rubicson Hörapparat
Öka livskvaliteten med hörapparat 400: -

Bärbar dator: Asus Chromebook C425-H50030 14? bärbar dator
6 999: -

Klas-Peter

#5 Eric l - 2022-05-28 22:59:08

Jag misstänker att dj kompletterat teknikparken varefter du sett behov av prylarna. Jag tror du skulle kunna kappa antalet prylar radikalt med att ersätta det mesta med en iPhone eller android telefon av senare snitt. Den kan fungera som kamrera. Gps telefon och med ett trådlöst bluetooth tangent bord även ersätta datorn. Så mycket saker som du måste ladda måste du väl nästan ha med dig en förgreningssladd också ?


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg