Följ via RSS
Avverkade KM: Totalt i år: 1889 km. Denna vecka: 28 km. Idag: 10 km

2023-08-01 - Dag 89:Pennsylvania!

Pennsylvania blev min tionde delstat. Nu återstår bara New York innaan detta coast to coast är över. Men PA kan bli en mycket tuff match- denna delstat är väldigt backig.

Dagen varken började eller slutade bra. Nöjd ändå att jag lyckades ta mig till mitt bokade motell i Pennsylvania. För så snurrig har jag aldrig varit.

Det enda som funkade i dag var löpningen, tack och lov. Huvudet var helt väck. Möjligen pressar jag mig för hårt och tappar koncentrationen. Får se upp med det där, har inte råd med några misstag.

En felspringning på ca 5 km höll på at knäcka mig. Hade inte en aning om hur det gick till, än mindre var jag befann mig. Till råga på allt började gps:en krångla.

-Nu tar du det lugnt Björn, nu tar du det lugnt, hörde jag mig själv säga.

Och det gjorde jag. Gps:en gick plötsligt igång, en Dr Pepper fick igång humöret och kroppen gjorde en omstart. Jäklar vad det flöt på! Har tidigare märkt denna undergörande effekt av en Dr Pepper.

Humöret åter på topp. Promenerad några varv med James på en löparbana i samhället Hubbard, OH. Han berättade att han för tio dagar sedan besökt Stockholm när en bekant gifte sig.

Visst springs det på löparbanor i Amerika. Men det är betydligt vanligare att folk promenerar. När jag rusig av min Dr Pepper passerade Hubbard såg jag flera gångare och fick ett infall att hänga på. Först ett varv löpning, sedan snack med gångarna. Det är så det ska vara, inte bara löpninng från motell till motell. I Hubbard blev jag också stoppad av en kvinna som gav mig 20 dollar. Hon berättade att hennes man sprang en hel del, passade då på att tipsa om min blogg.

Dagens distans: 53 km

Keep on running!

 

Postad av Björn kl 04:56:44

Läs / skriv kommentar (7)


2023-07-31 - Dag 88: Sällskap

Mike Jarvell, 32,  från Akron, OH  gjorde mig sällskap under dagens löpning. Samtalsämnen saknades inte. Mike tränar inför Columbus Marathon i oktober och har sprungit några halvmaror och maror. Han siktar på en tid strax under 4 timmar.

För första gången under detta coast to coast fick jag löpsällskap. Stötte på amerikanen Mike Jarvell som slog följe med mig knappt mil.

Det är inte ofta det händer att någon vill springa med mig. Inte så konstigt för jag ser inga löpare. Jag skulle gissa att jag sett högst 20 joggare. Sorgligt, de blir allt färre med åren. Men idag stötte jag på några när jag och Mike sprang på en underbart vacker och asfalterad bike trail längs en liten flod.

Ensam på banvallen. Grönskan skänkte svalka. En halvtimma senare öste regnet ner.

Har jag snygga ben? Frågan kan tyckas lite märklig. Under mina dryga 40 år som löpare har ingen i Sverige kommenterat hur jag ser ut. Men här får jag kommentarer om vilka vackra och muskulösa ben jag har. Mestadel är det kvinnor som säger det men idag hörde jag det också från en man. Det är absolut inga "inviter", bara spontant sagt i all vänlighet. Smickrande!

Imorgon händer något speciellt. Vad tror ni det kan vara?

Dagens distans till Newtoin Falls, OH: 55 km

Veckans distans: 367 km

Keep on running!

Postad av Björn kl 05:35:00

Läs / skriv kommentar (5)


2023-07-30 - Dag 88: Fel i räkneverket

Upptäckte precis att räkneverket på bloggen inte stämmer riktigt. Milantalet har angetts cirka 25 mil för högt vilket innebär att jag jag klarat av 85 % av beräknad totalsträcka, inte 92 % som tidigare angetts. Kvar att springa är ungefär 75 mil. Korrigeringen är nu genomförd.

Ytterligare justering behöver säkert göras senare. 15 löpdagar återstår fram till målgång den 13 augusti.

 

Postad av Björn kl 13:54:01

Läs / skriv kommentar (1)


2023-07-30 - Dag 87: Rekordens dag

Klart till start i Mansfield parkrun. Banan är snabb och går på en gammal banvall.

Distansrekord och åldersrekord. Det låter bättre än det var.

Parkrunloppet i Mansfield gick väl ändå rätt bra, åttonde plats av 30 löpare/gångare. Många hundar och äldre löpare med i loppet. Min tid 26.51 blev nytt åldersrekord i M75 på denna bana. Det var andra gången jag sprang här och tiden var 3 minuter långsammare jämfört med för fyra år sedan.

Kevin Hurrigan är en bra veteranlöpare och har slagit mitt tidigare åldersrekord i M70. Dagens nysatta rekord i M75 lär han slå nästa  år då han fyller 75 år. Kevin förstår svenska ganska bra och kan också prata lite svenska efter två år som utbytesstudent i Norrköping på 60-talet. Här tillsammans med dagens tävlingsledare Sarah Frank som gav mig en Steve till Wooster.

Familjen Ott kom ut från sin trädgörd och bjöd på saftig vattenmelon. Underbart!

Dagens distans: 73 km

Keep on running!

Postad av Björn kl 05:43:39

Läs / skriv kommentar (6)


2023-07-29 - Dag 86: Ingen luffare längre

Clarissa Tackett på Betty´s Hair & Nail Studio i Mansfield, Ohio, klippte mig för 15 dollar. Det gjorde hon så bra att hon fick 20, ändå billigt.

Fredagen blev en dag som en massa saker skulle ordnas. Normalt hinns inte detta med men idag blev det såväl klippning som bokning av motell i New York och flygbiljett hem.

Många gamla damer fanns på salongen, några över 80 och en tyska som jag försökte konversera på tyska. Det gick inget vidare.  Studion låg ute på landet och jag valde den för att det i närheten skulle ligga en cykelaffär där jag kunde köpa laglappar. Affären hade dock bommat igen.  Mansfield verkar inte vara cykelstaden nummer ett- under en hel dag såg jag en enda cyklist.

Däremot är det nog lite bättre fart på löpningen. I morgon deltar jag i ett parkrun (5 km) här i Mansfield. Det gjorde jag även 2019 och det ska bli väldigt roligt att komma tillbaka. Den som springer ett coast to coast blir uthållig men inte snabb så jag räknar inte med någon bra tid.

I Amerika är det drive in till mycket. Här en sunkig drive in-kiosk i Mansfield. Du behöver inte ens gå ur bilen för att köpa dina onyttigheter.

Dagens distans: 27 km

Keep on running!

Postad av Björn kl 01:27:05

Läs / skriv kommentar (4)


2023-07-28 - Dag 85: Tankar i en luffares huvud

Luffaren har försökt staga upp sig lite, köpt ny elegant löpartröja och löparkeps. Men han ser fortsatt lika utmärglad ut och har inte klippt håret på tre månader. Kanske skulle han snofsa upp sig ytterligare och springa till en frisör?

Att se ut som en luffare kan möjligen ha vissa pekuniära fördelar, Folk verkar tycka synd om mig och vill hjälpa. Fast i polisens ögon är det ingen fördel.

Luffaren uppträder numera som en gentleman mot polisen, säkrast så. Ja, han uppträder också korrekt mot allmänheten. Och allmänheten hyser inget agg mot denna stackars krake, kutryggig, sliten och som helt obegripligt knuffar en barnvagn i den svindlande hastigheten av 8 km/timman.

Håvorna strömmar in. Idag, en mycket varm dag med hög luftfuktighet, stod folk närmast på kö för att lindra luffarens plågor. En kvinna bjöd in honom att svalka sig i sin trädgård- luffaren passade då på att ge henne en komplimang för den frodiga växtligheten. En ultralöpare (jo, sådana finns men är sällsyntare än luffare) bjöd på frusen saft- gott! Och han fick också en komplimang för sina ultralopp, lopp som är för långa för en 75-årig luffare. När himmelriket närmade sig (McDonalds i staden Crestline med 4 500 invånare) kom villaägarna ut med vattenflaskor. Men där lurade också lokalpolisen bakom buskarna.

Det blev till att visa legitimation. Folk hade ringt och trodde att ett barn fanns i vagnen. Polisen kliade sig i huvudet, ett europeiskt körkort hade han aldrig sett. Luffaren fick till och med dra upp suffletten för att visa att det verkligen inte fanns något barn i vagnen. Fast det var han van vid, några okulärbesiktningar duger inte när rapport ska skrivas.

Ryktet hade tydligen spridit sig till McDonalds att en konstig figur var på ingång. Där var dock stämningen på topp. Utanför stod John Cross, verksam i mattläggarbranschen. Han tryckte luffarens karda, ställde några frågor, och sa i förbigående att han bjuder på lunchen. Väl inne i restaurangen gjorde personalen närmast vågen, överräckte ett presentkort med 50 dollar från John. När brakmåltiden var beställd hade saldot på kortet sjunkit till 35 dollar. Då kom en av gästerna fram och la en 5-dollarssedel på luffarens bord.

Så kanske har luffaren ändå utseendet för sig? Att klippa sig skulle kanske försämra hans ekonomi? Nej, skämt å sido, jag har förstått att man inte ska tacka nej till gåvorna. Skulle jag ge något och personen säger nej tack skulle det nog inte kännas riktigt bra.

Dagens distans till Mansfield, Ohio: 42 km

Keep on running!

Postad av Björn kl 05:42:38

Läs / skriv kommentar (9)


2023-07-27 - Dag 84: Mörkrädd

Det hann bli mörkt innan jag nådde motellet i Bucyrus, OH. Totalt var jag ute i cirka tolv timmar och blev försenad av tre punkteringar

Mörkret skrämmer mig. Bilarna bländar, värst är helljusen. Ljudet från cikadorna och blinkandet från lysmaskarna är också otäckt liksom röster från husen. Jag inser att jag är sen, känner mig jagad och har bara en sak i huvudet; att nå motellet så snabbt som möjligt.

Mörkret upplever jag som värre i Amerika. Bara att vara i ett främmande land gör sitt. Och så finns det ingen att fråga när det börjar skymma, alla sitter i sina bilar och ingen vågar stanna om jag skulle behöva fråga om vägen eller annat. Lite samma känsla får jag under oväder.

Nej det var ingen höjdare att idag anlända till motellet strax före klockan 22. Dessbättre sprang jag på nästan helt bilfria vägar ute på landsbygden och kvällen var varm, ja nästan klibbig. Annars är luftfuktigheten i regel högst under morgontimmarna men idag dröp jag av svett under hela resan. Måste försöka komma iväg tidigare på mornarna men alltid är det något som kommer emellan.

Dagens distans: 64 km

Keep on running!

Postad av Björn kl 06:11:08

Läs / skriv kommentar (7)


2023-07-26 - Dag 83: Bjuda främlingar på lunch

Megan Jennings bakade en pizza och bjöd mig på måltiden. Under tiden ringde Yvonne Conkle lokal-tv som ryckte ut och filmade mig.

När bjöd du en främling på lunch senast? Jag har aldrig gjort det. Men i Amerika är det rätt vanligt.

Plötsligt stannar en bil till. Det är en äldre kvinna som undrar vad jag håller på med. Jag drar "kortversionen" och säger att jag snart ska stanna till för lunch.

-Bra, jag bjuder dig på den. Vi ses snart, säger kvinnan som heter Yvonne Cronkle och kör vidare.

Det blir ett trevligt möte på den lilla pizzzerian i en vägkorsning mitt ute på landsbygden. Först ringer hon en bekant och berättar om vilken märklig och beundransvärd person hon träffat. Hon intervjuar mig som en journalist, antecknar på en servett, och sen ringer hon lokal-tv. Det dröjer inte mer än en kvart då tv är på plats med videofotograf och ung reporter. Jag fär en massa frågor och filmas när jag springer vidare mot dagens slutmål, staden Kenton.

Tyvärr har jag inte lyckats hitta inslaget men har bett om en länk som jag hoppas kunna lägga ut i morgon på bloggen. Kanske är du bättre på att hitta?  Kanalen hette abc Fox, Your hometown Lima Stations.

HÄR kan du se intervjun

Dagens distans: 51 km

Keep on running!

Postad av Björn kl 06:09:53

Läs / skriv kommentar (13)