Kommentarer på Dag 9: I väntan på turisterna


Tomma uteserveringar. Mycket var stängt i Askersund men här hänger i alla fall en caféägare upp skylten.

Turiststaden Askersund är vid den här tiden på året en nästan död stad. De få turister jag ser är är några pensionärer.

Nere vid hamnen där det sommartid brukar krylla av turister är det stendött. Pizzeria Stranhugget verkar ha klappat igen. Restaurang Sjötullen har i alla fall öppet och där är jag enda gästen. Konsthallen håller stängt, samma med Slöjdföreningen. Vid kajen ligger utflyktsbåten m/s Wettervik som kör igång en bit in i juni.

-Det är först när skolorna stängt vi har turisterna här, berättar man på restaurangen. Luffaren serveras en utmärkt fläskkarré och personalen har gott om tid att lyssna på hans utläggningar. Som t ex när han för nära 20 år sedan var på luffen mellan Stockholm och Göteborg. I hamnen låg då en ångbåt som fungerade som hotell och där tog han in. Men hytten stank av urin, luffaren fick fly men hann få tillbaka sina pengar.

Uppe vid torget är det också folktomt. Annars är butiksutbudet inte alls så dåligt; naturligtvis en stor ICA-butik men också en bok & pappershandel, leksaksaffär och en rad andra specialbutiker samt två fastighetsmäklare. En mindre villa får man här för 1-2 miljoner kronor.

I lokalradion berättar man att anmälningarna till Vätternrundan är färre än normalt. Detta världens största cykellopp  startar den 17 juni. Då om någonsin ska det väl i alla fall krylla av turister och cyklister i Askersund.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Uhlie - 2022-05-31 23:43:08

Hörde att du var ute på turné igen
Kämpa på bättre väder borde komma
Körde med Anders ner mot Erstavik i söndags
Du är helt otroligt stark lycka till

#2 Klas-Peter Suneson - 2022-06-01 06:27:24

God morgon Björn!
En slumrande idyll, en måndag i sen maj. Du skulle ha lämnat hamnen, gått strandpromenaden, eller kanske ett bättre talande namn poeten och konstnären Folke Dahlbergs stig, förbi den nybyggda Sjöängsskolan med ett välfyllt allmänt bibliotek, ända fram till Stavhagen och Spelmansvägen. Då skulle Du få en bättre sannare bild av idyllen än den som präglade fast sig i dig av den urindoftande skansen på en gammal övergiven farkost, fast förtöjd i väntan på upphuggning. Ett otyg att låta stolta fartyg sluta så! När vi besöker idyllen, blir det gärna ett besök på Café Tutingen vid Stortorget. Pröva det nästa gång Du kommer till Askersund.
Keep on running!
Klas-Peter

#3 Björn - 2022-06-01 22:05:35

#Uhlie:Roligt att du hörde av dig! Vi får ta en runda tillsammans när jag kommit hem. Blir det någons fiskesemester i Norrland denna sommar?


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg