Kommentarer på Dag 6: Prylen som kunde ha stoppat löpet


Vad är det här? Jo, laddkontakten i en iphone. Det räckte inte med rengöring utan hela enheten behövde bytas ut för att telefonen skulle börja ladda igen. Det  och ett nytt batteri kostade 1 300 kr.

En skada eller att mobiltelefonen slutar att fungera skulle vara bland det värsta som kunde hända under Sverigelöpet. Dessbättre håller kroppen och idag fick jag också ordning på tekniken.

Telefonen har inte gått att ladda ordentligt och den har ibland tvärdött trots att den visat att det finns ström kvar. Det här har varit ett orosmoment de senaste dagarna. Småsamhällena jag besökt har inte haft någon mobilservice men när jag idag kom till Jönköping dök chansen upp. Strax före stängningsdags störtade  jag in i en butik specialiserad på just iphone. Jo, den skulle nog gå att reparare men det skulle bli dyrt, förstod jag.

Nu har jag en fungerande telefon. Men skulle den lägga av igen kan jag besöka någon av kedjans butiker längs färdvägen och åberopa garantin, lugnade serviceteknikern.

Bara en mara kvar, . .

Det blev ännu en regnig dag, dessutom några grader kallare. Det gör att löpningen går tungt. Eftersom jag hade bråttom in till Jönköping blev det ingen burkplockning längs riksväg 30. Lite synd för så mycket burkar och petflaskor har jag aldrig sett, panten skulle nästan ha räckt till hela telefonreparationen.

Även idag blev jag uppgraderad och fick ett fint och stort hotellrum. Hotellet hade (dessbättre) inget eget gym så gästerna hänvisades till ett externt, också det mycket stort. Hotellens egna gym är ofta vädigt enkla. Passar alltid på att träna benen lite extra när tillfälle bjuds.

Morgondagen till Hjo kan bli besvärlig, en sexmilare och inga matställen längs vägen. Men nu utlovas i alla fall lite varmare väder och sol.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 John jensen - 2022-05-28 23:44:37

Goa kvällsläsningar. Märks att det är en gammal tidningsskribent som är i farten. Jag gissar på att skrivandet är lika roligt som löpande även om man ibland får upplevelsen att det är mer kämpigt än roligt

#2 Klas-Peter Suneson - 2022-05-29 08:06:32

God morgon Björn!
Bra att det tekniska har löst sig!
I dag på Mors dag, får Du äntligen lite sol i ryggen mot Hjo.
Få se om Det blir ett stopp i Bankeryd. Välkommen till Odengatan 6.
Alldeles rätt, den lilla kiosken med matservering i Rödån är nu stängd, men strax norr om Habo i Munkaskog finns Lustfyllt ett mycket uppskattat matställe nere vid Vätterstranden.
Kung Sverker på 1140-talet, gav de franska cisterciensermunkarna i Alvastra kloster en ?grangie? där de kunde hämta virke. Tusen år senare fortfarande benämns Munkaskog. Visst en liten avvikelse på ca 1 km, men värt besväret. Hör dig för. lustfyllt.habo@gmail.com
Klas-Peter

#3 Jan - 2022-05-29 16:04:07

Bra att en krånglande mobil inte fick sätta käppar i hjulet för ditt löpäventyr. Lycka till!

#4 Lennart - 2022-05-29 18:46:20

Vi är mer och mer beroende av tekniken, obehagligt.

#5 Sten-Åke - 2022-05-29 18:46:36

Skönt att det tekniska löste sig. Nu blir det bättre väder. Lycka till

#6 Strängby - 2022-05-29 22:43:05

Tusen tack Björn för en jättetrevlig löptur idag!. Vi hittade dig lätt strax söder om Fagerhult sedan var det ca 15 km löpning till Brandstorp. Det är alltid trevligt att springa och prata med dig om allt möjligt. Mest löpning såklart. En stor ära också att få varit med en liten bit på din Smygehuk- Treriksröset löpning!
Hoppas att resten av löpningen gick bra till Hjo.
Stort lycka till på resten av färden. Jag kommer såklart följa din intressanta och läsvärda blogg!

#7 Jan Suneson - 2022-05-30 02:55:05

Ylva och jag hör till iPhone familjen (v12). De är dyra och reparationerna är hutlösa men många appar funkar bättre än på Android telefoner ex Ski Tracks som mäter alla mina åk
Vid ditt nästa telefon byter kanske du skall fundera på en Windows telefon
Vi ses i Gävle nästa söndag om allt går enligt plan


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg