Kommentarer på Ännu ett backyard ultra


Klart för start i Hultsfred backyard ulra. Kurt Gustavsson (tv) är eldsjälen i Hultsfred Löparklubb, som två gånger om året ordnar detta lilla trivsamma lopp med en flack bana längs sjön Hulingen. Gruset suger dock så banan är inte helt lättsprungen.

Jag hade siktat på 14 varv men det blev bara 10 (67 km). Ändå placerae jag mig rätt hyggligt i Hultsfred backyard ultra.

Det kändes redan efter något varv att detta inte var min dag. Varven, som mäter 6,7 km, och måste klaras inom en timma, gick visserligen oerhört jämnt. Jag gick inte en meter och kom in till depån med tio minuters marginal. Men när jag gick ut på mitt nionde varv och det mörknat var det kört. Pannlampan hade jag glömt kvar i depån och i mörkret sprang jag vilse. Arrangörn ordnade snabbt fram en pannlampa och jag kunde gå ut på ett tionde varv.

Det var då latmasken började krypa.

-Hur många män är före mig? frågade jag när jag kom in till varvning och marginalen krympt till futtiga fyra minuter.

-Fyra är före dig.

Då kastde jag in handduken. Kanske hade jag klarat ett elfte varv men troligen inte plockat någon placering.

Ett misstag som jag däremot inte gjorde var att efter loppet sätt mig på en stol och vila. Det gjorde jag för två år sedan och svimmade. Det fick arrangören att ringa efter ambulans. Nu var de dock inte så farligt, troligen hade jag drabbats av blodsockerfall och piggnade snabbt till. Den gången gjorde jag 14 varv.

HÄR resultatlistan.

Tävlingsåret är snart slut för min del men Bore Cup, som drar igång i december, ska jag nog vara med i. Och det lär också bli ett och annat park run.

Keep on running!

 




Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Maths - 2024-10-13 13:57:40

Grymt starkt!