Kommentarer på Många mil men ingen mara i Boston


Idag sprang jag över alla broar som förbinder Kungsholmen med fastlandet, totalt elva stycken (sprang dock inte på Essingeleden). Bilden visar Blekholmsbron, den minsta av dem alla.

Ett glatt och ett tråkigt besked: idag passerade jag 500 löpta mil räknat sedan årsskiftet men idag nåddes jag också av beskedet att jag inte antagits till Boston Marathon 2025.

Förvånad och besviken. Jag hade ändå klarat kvaltiden till Boston (4.35 i M75), visserligen bara med en minuts marginal. Visste dock att detta inte var någon garanti, hängde på hur många som var anmälda och hur fort dom andra sprungit. Tolkar jag arrangören rätt skulle jag ha varit 6 minuter och 51 sekunder snabbare för att garanterat bli antagen, alltså ha gjort 4.28.09 på en mara under perioden 1 september 2023-1 september 2024.

Först kändes det som att jag inte duger. Mina 4.33.34 på Kustmaran i juni är ingen stortid, visserligen den snabbaste svenska tiden hittills i år i åldersklassen, men den står sig inte i den internationella konkurrensen. Fast ser jag vad mina jämnagamla konkurrenter ifjol gjorde på Boston Marathon skulle tiden ändå räcka till en 16:e plats bland totalt 49 där bara 12 av dessa skulle ha klarat 4.28. Bittert, får leva på minnet att jag 2018 blev 4:a i M70. bland 135.

 Beskedet gör att jag nu måste tänka om inför mitt nionde cost to coast 2025. Jag hade nämligen planerat att starta med Boston Marathon, alltså för andra gången springa från öst till väst. Rutten var delvis klar och något hotell var till och med bokat.Troligen blir det nu istället start på västkusten. En dröm är att springa till Nashville,TN, och lyssna på en countrykonsert på Gran Ole Opry.

Roligare att berätta om löpmängden. Det är 23:e året i följd jag sprungit mer än 500 mil. Det är en svit jag är stolt över. De senaste tio åren har jag dessutom sprungit varje dag. Totalt under dessa 23 år och ca 15 000 mil (nästan fyra varv runt jorden) ligger veckosnittet på nästan 13 mil. Rekordet är från 2016 då jag sprang 1 019 mil, nära 20 mil/veckan.

Vill tipsa om att nu på lördag (28 sept) är det premiär för ett nytt parkrun i Stockholm, Judarskogen parkrun. Det tror jag blir en av de snabbaste parkrunbanorna i Sverige. Tyvärr kan jag inte vara med på premiären,

Keep on running!




Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Jan-Olof - 2024-09-27 15:13:53

Tråkigt med Boston marathon. Kanske kan du starta med en mara i Californien, jag ser att Big Sur Marathon går i slutet av april. Sedan kan du springa lite längre söderut än du brukar för att komma till Nashville. Du lär dock missa Gothenburg. Imponerande årslång löpning. Jag passerade just 200 mil.