Kommentarer på Dag 6: Målgång!


Jag klarade det; jag har sprungit från Umeå till Härnösand, totalt 278 km på sex dagar vilket gör ett snitt på 46 km/dag. I bakgrunden skymtar Härnösand.

Det gick precis som planerat. Jag har följt löpschemat exakt och har egentligen inte haft några problem under miniäventyret Umeå-Härnösand som avslutades idag.

Imorgon fredag tar jag tåget hem till Stockholm. Nöjd naturligtvis eftersom jag fått ett kvitto på att kroppen verkar palla för ett nionde coast to coast nästa år.

Var det roligt? Sådär. Att springa i Sverige jämfört med i Amerika är inte alls lika utmanande, ingen bryr sig, har knappt talat med en kotte under de sex dagarna. Känslan är inte alls den samma som i Amerika, där gäller det att ta sig över en kontinent, att bryta finns knappt på kartan och mycket känns nytt och spännande. Härhemma är allt så välbekant, får du problem vet du oftast hur du kan lösa dem.

Den stora behållningen med det här löpet blev återseendet av platser jag arbetetat på. En nostalgitripp med andra ord, dock vemodigt att se hur Kramfors, Sollefteå och i viss mån Härnösand backat. Örnsköldsvik verkar däremot ha mera livskraft.

Dagsdistanserna har varit något kortare än under ett coast to coast. Men eftersom jag sprungit i Höga Kusten har det varit många och långa backar. Fruktade Oringen t ex sprang jag idag uppför utan att stanna. Förr fastnade ofta långtradarna här vintertid och olyckorna var legio, idag går trafiken på E4 vid sidan av.

Samtidigt med detta löp pågår i juli på Facebook "Spring tills du stupar". Det är visserligen ingen tävling men jag ligger bra till och är den som hittills sprungit eller gått längst under juli. Fram till den 19 juli har det blivit 611 km eller ett snitt på 32 km/dag. Snart slår jag av på takten.

Dagens distans: 51 km

Keep on running!




Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 John - 2024-07-19 05:58:50

Hej Björn. Såg dig i går i Kramfors efter vägen. Det hade varit väldigt kul att heja på dig. Tyvärr var det bråk i bilen med alla barnen så tajmingen var inte den bästa.
Finns det möjlighet att få se vilken sträcka du sprang?
Också undrar jag om du vill göra ett inlägg på bloggen med din utrustning. Mat, kläder osv.
/Med vänlig hälsning, John

#2 Björn - 2024-07-19 09:48:14

I grova drag hittar du min rutt här:
https://maps.app.goo.gl/gQBZCkcPZV2UzmfaA
Vill du ha mer exakt får du logga in på strava.com. För kännedom har jag åkt tåg mellan Nordmaling och Husum samt buss Gålsjöbruk-Sollefteå av bl a säkerhetsskäl. Upplägget har varit det samma som under USA-löpen; jag springer med joggingvagn, tar alltid in på hotell, packningen denna gång lättare, ca 7-8 kg), nu bara 2 par skor mot annars 3, försöker varje dag äta lunch och middag på restaurang,

#3 Jan-Olof - 2024-07-19 14:10:53

Grattis Björn till ett väl genomfört löp och dito rapportering.

#4 Anders - 2024-07-19 19:42:54

Grattis Björn! Tack också för din rapportering från löpet. Håller med om att utvecklingen i Sollefteå, Kramfors och Härnösand är bekymmersam. Positivt dock att skogsindustrin går bra. Imponerande att du planerar ett nionde coat to coast!

#5 Jonas - 2024-07-21 10:08:46

Tack Björn för dina rapporteringar från löpningen och intressanta beskrivningar av händelser och platser efter vägen.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg