Kommentarer på Kylslaget Bore Cup

Kunge Bore, Bertil Palmqvist. Denne 77-årige ultralöpare, som tävlar för Bälinge IF, har varit med i de flesta lopp sedan starten av Bore Cup 1982. Alltid lika glad, trots kylan.

Hur är det att tävla i -19 grader? Faktiskt inga problem.

Idag gick den andra av totalt fyra deltävlingar i Bore Cup. In i det sista höll Björklinge SOK oss löpare på halstret; skulle det bli några tävlingar över huvud taget eller skulle distansen kortas? Jo det blev tävling och tur var väl det- istället för ca 8 km sprang alla 3,8 km. nu i gnistrande solsken och svag vind. Enligt min väderapp skulle det kännas som -24. Det gjorde det inte, jag svettades. Annars fanns det löpare som hade problem med luftvägarna.

Det blev ett av de kortaste lopp jag någonsin sprungit. Nu är distanserna för oss äldre i Bore Cup relativt korta men själv har jag fördel ju längre sträckan är. Mitt ut på banan kändes det dock som en lättnad att inte behöva springa ett varv till.

Idag var vi bara 37 tävlande, förståeligt med tanke på kylan.  Annars får nog Bore Cup, denna anrika tävling som pågått sedan 1982 och som jag varit med i cirka 20 år, se upp med det krympande deltagarantalet. Glädjande var att lilla Jumkils IF ställde upp med sex löpare. Glädjande också att gemytet består. Det är lite av 60-70-talskänsla löparna bjuds på; allt i all enkelhet med gemensam fika efteråt.

Björrkvallen i Björklinge utanför Uppsala. Två minuter kvar till start.

I  M70 var vi bara tre löpare och med mina 21.02 blev jag tvåa i klassen, slagen med drygt en minut av ”ungdomen” Lennart Venemalm från Uppsala IF. Det är nästan att man ser fram emot 80-årsklassen!