Kommentarer på Ingen riktig seger


Löparna som sprang 5 km har precis kommit i mål. MIn tid på 23.05 räckte till en seger i M70.

Lusigare och lusigare. På pappret vann jag visserligen min åldersklass men den riktige segraren var egentligen en annan löpare.

Jag har aldrig varit med om att någon sprungit fel i Bore Cup. Men idag hände det i Sala när min svåraste konkurrent, Kjell Björk från Hemlingby LK missade en avfart några hundra meter före mål och gick ut på ett andra varv. Kjell ledde från start och skulle om han sprungit rätt ha slagit mig med cirka en minut, nu blev han istället sist i M70.

-Förargligt, jag hade blicken på löparna framför mig som skulle springa 10 km och två varv och såg inte skylten vid 5 km.

Egentligen en arragörsmiss, man borde haft en person utposterad vid avfarten. Nu gjorde det kanske inte så mycket i just uppgörelsen mellan Kjell och mig- det blir ändå sista tävlingen om en månad i Uppsala som avgör totalsegern.

Det kändes bra idag men 23.05 på en platt bana, visserligen på snöunderlag och med någon minusgrad, är lite för dåligt. Jag har ifjol sprungit någon minut fortare motsvarande sträcka på parkrun men formkurvan är dalande. Idag gjorde jag dock inte misstaget med otillräcklig uppvärmning och för snabb start. Nästa gång är banan 7,5 km, lite bättre i alla fall än 5 km. Och förhoppningsvis ska jag vara lite bättre utvilad eftersom "tävlingen" Spring tills du stupar då är över.

Övre raden: Ettan och tvåan i män seniorer; Henrik Löfås, ABB IF och Jonatan Alvaeus, Uppsala IF samt ettan i M40 Tomas Jennerstål (orange dråkt), IK Roslagen.

Nedre raden: Tvåan i D70 Anna-Lena Hällgren, Bälinge IF och tvåan i M60 Alex Bonn, Vallentuna FK.

Keep on running!

 
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Lars L - 2018-02-10 22:46:26

Grattis till segern, även om guldet var på tur! Det går avgjort långsammare på snöunderlag så jag tycker inte du behöver vara missnöjd med tiden.