Kommentarer på Löpbandets lovsång


F&S senaste tekniska underverk på anläggningen i Haagstan. Fantastisk löpkänsla på detta band, som att springa på asfalt. Sprang idag en mil på små stigar och vägar i ett vårfagert Alperna. Klicka för större bild!

Löpbanden blir allt bättre. Snart är det ingen större skillnad att springa på band och utomhus.

Jag är smått lyrisk efter att ha testlöp F&S senaste typ av löpbanad. Bandet har mängder av tekniska finesser (som jag är mindre intresserad av), det viktiga är löpkänslan. Bandet är härligt stumt, nästan som att springa på asfalt.

Misstänker att det här löpbandet kommer att bli väldigt upptaget. Men säger du, det finns väl inget bättre än att springa utomhus. . . ? Kanske inte, men bandlöpning är ett väldigt bra komplement, inte minst nu när det är ruggväder.

Jag har det senaste halvåret sprungit nära nog dagligen på löpband, inga långa sträckor men ofta ganska tuffa, korta intervallpass och kompletterat med vanlig utomhuslöpning. Jag märker att det har effekt- jag har blivit snabbare och presterar bättre på tävlingar. Fortsätter nog så här, tycker också det är roligt- och enkelt.

F&S i Stockholm har jämfört med andra gymkedjor varit sena med den senaste typen av band med bildskärm där du t ex springer i vackra landskap och där hastighet, lutning etc ändras. Mycket finns dock fortfarande att utveckla. Till exempel borde lutningen automatiskt ändras, såväl upp som ner, när du kommer till en backe. Och måste det vara så förbaskat varmt på gymmen?

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 André - 2017-12-26 12:21:57

Kul med moderna prylar. På mitt gym (Nordic Wellness) har de väldigt traditionella band där man inte ens på förhand kan ställa in sträcka och fart (förutom någon fast 5 km-variant med varierande lutning).

#2 sverker - 2017-12-26 13:53:08

fråga personalen om termostaten är rätt inställd - sen ser jag att den här står i ett hörn - kanske sämre där?

#3 Jan Suneson - 2017-12-26 14:04:54

Det kommer nog snart. Här har man kommit lite längre. https://www.traningsmaskiner.com/sv/articles/2.5.44955/proform-proform-tour-de-france-20.
Dock ingen bild på landskapet. Ditt 10 Coast to Coast skulle nog kunna göras på Tomtebogatan med hjälp av Google map och gula gubben

#4 Ingmarie Nilsson(blog.yoging.se - 2017-12-28 13:25:14

Löpband är en grym uppfinning! Superbra sätt att liksom tvinga benen röra sig snabbare än de vill. ;-) Men det är också till viss del enklare och blir aldrig som "vanlig" löpning eftersom du aldrig behöver förflytta din kropp. I princip behöver man ju bara lyfta på fötterna. :-)

#5 sverker - 2017-12-28 23:33:45

jag brukar köra barfota i uppfartsbacke med en grym fart - roligare då....
Ingmarie - minns en start i Vallentuna - den gick för tidigt - Du kom springande efter -har för mej du vann ändå? - startern Ola Nordstrand säjer - det är m i n tid som gäller - det är stilen där ute på bonnvischan - Gustav Vasas hemsocken ska tilläggas....