Kommentarer på Första veteranstatistiken ute


Karin Schön, IF Kville, är en av Sveriges bästa veteranlöpare på långdistans. I år är hon yngst i K55 och är överlägsen på såväl maraton som halvmaraton.

Hur snabbt måste jag springa en mara eller halvmara för att vara bland de tio bästa i min åldersklass i Sverige?  MIna tiobästalistor ger dig svaret.

Kraftigt försenad ligger nu årstatistiken på långdistans för 2017 ute, du finner den under "Maratonstatistik" överst på sidan. Siffrorna är högst preliminära och jag befarar att jag missat en del lopp varför jag behöver din hjälp. Ser du att resultat saknas eller är felaktiga är jag tacksam om du mejlar mig på bjorn.suneson@bredband.net.

Att ta fram dessa listor är ett roligt men väldigt tidskrävande arbete, ibland rena detektivarbetet. Tyvärr saknas ofta födelseår i resultatlistorna och då är det mer eller mindre omöjligt att placera in löparna i rätt åldersfålla. På Göteborgsvarvet "fuskas" det dessutom friskt och där har jag tvingats granska bilder för att se om det är rätt löpare till rätt bild (bakom bra damresultat, särskilt i de äldre klasserna, döljer sig ofta en man eller ungdom).

--

Idag fick jag möjligen ett kvitto på att formen verkar ganska god. Jag sprang mitt 12:e park run i Hagaparken (5 km) och det blev ett PR på 21.38 och en 26:e plats bland 82 löpare. Räknar man om med åldershandikap vann jag hela tävlingen. Banan är jobbig och det gick ganska tungt varför hoppet lever om att kunna springa lite fortare.

Keep on running!

 
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Löparvän... - 2017-08-13 10:21:53

Grattis. Som jag tidigare sagt. Mindre antal mil i benen. Då blir det resultat. Det lovar gott inför Jönköping. Bara ta det lugnt och ladda. Det kommer att bli ett bra resultat.Jag tror på under 1.35.

#2 Tricky - 2017-08-13 11:02:39

Lisa Ring och Charlotte Karlssons placeringar tycks ha blivit omkastade i toppen av halvmaratontabellen.

#3 Lars L - 2017-08-13 23:59:34

Äntligen!
Stort tack för att du fortsätter att göra det här jobbet! Nu hann jag komma med på första versionen av årets lista. Får se om jag åker upp eller ner eller ut efter Wroclaw - har valt budgetvarianten och bara anmält mig till maratonloppet för 1 (en) zloty, inte till europeiska veteranmästerskapet som kostar 200.
Tror också att din fartsatsning kommer att ge resultat i Jönköping och önskar dig Lycka till!

#4 Patrick Bjurström - 2017-08-19 15:52:51

Tack Björn för att du ställer samman dessa listor! Det är en sporre när man tränar och tävlar på min nivå att komma med och placera sig på listan. (Och skönt att komma igen efter förra årets skador).

#5 hbg - 2017-09-03 16:14:15

2

2

2

Men

Henrik Orre

se

Björnstorps IF

Finish

2:36:04

Finished