Kommentarer på Dag 7: Oss sniglar emellan


När det började regna dök sniglarna upp på vägbanan, Vad kan den här arten heta?

Sniglar är blötdjur, de rör sig långsamt och kommer fram när det regnar. Idag kände jag mig som en snigel . . .

Nej, någon solskenslöpning var det inte idag. Söndagen blev min tuffaste dag, 61 km och regn de två sista timmarna. Det var då jag började tänka på sniglar. Med regnet kom sniglarna, plötsligt fanns de överallt på vägrenen och de djärvaste vågade sig ut på vägbanan. Jag fick kryssa med kärran för att inte köra över dem.

Själv blev jag allt tröttare, kanske inget snigeltempo men farten sjönk och vägmätaren tycktes stå stilla. Sista halvmilen  i regnet in till Olfsbo norr om Varberg kändes som om jag var inne i  slutskedet i ett misslyckat maratonlopp; tunnelseende och en önskan om att allt snart vore över. Till råga på allt lyckades jag också springa lite fel, kunde inte lägga in exakt adress i min gps eftersom mitt B&B inte hade någon gatuadress utan bara ett postnummer.

Nåja, jag kom fram även om klockan precis hann passera 20. Jag startade 09.30 från Halmstad och var alltså ute 10,5 timmar inklusive en powernap och en rejäl lunchpaus. Lunchen var däremot inte rejäl, plötsligt blev jag snål eftersom priserna var skyhöga i Steninge. En räkmacka kostade 130 kronor och varmrätterna låg runt 200 kronor. Det blev en barnportion för 67 kronor och vatten . . .  Kunde dessbättre efteråt komplettera med mat från kärran.

Vägren saknas och här lever cyklisterna farligt.

Kattegattleden höll någorlunda måttet men är ännu inte den fantastiska cykelled kommunerna hävdar. Efter Steninge upphörde cykelbanan, det fanns inte ens vägren och jag kände mig otrygg minst en mil. Leden är dock inte färdigutbyggd.

Strax innan Steninge, högt uppe på en ås och med milsvid utsikt över Kattegatt låg den här fornlämningen från bronsåldern (2 000 fkr-500 fkr). Gravröset beskrivs som "en av Hallands mest imponerande".

I morgon bär det av till Frillesås och sedan är det bara en löpdag kvar till Göteborg och tåget hem till Stockholm.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 sverker - 2017-07-24 14:32:51

ser ut som en brun skogssnigel och mycket skyddsvärd. "affärsidé" att vara dyr? glöm det - rika människor är snåla.

#2 Björn - 2017-07-24 21:12:15

Ja, det mådte nog vara någon form av skossnigel. Många sådana på vägarna idag också. Funderar på varför inte fåglarna äter dem. Smakar kanske illa? Sniglar är ju hermafroditer, tvåkönade. Kan dom då befrikta sig själva? Märkliga tankar man får ute på vägarna.

#3 sverker - 2017-07-25 10:59:52

förresten det är nog en mördarsnigel - de brukar vara mörkare men kännetecknet är den fransiga kanten därnere! de smakar pyton - sniglar fortplantar sig vanligen med varandra och det blir massor! men vi slipper termiter och gräshoppssvärmar läste om afrikanska svarta jättemyror som invaderar byar och äter opp allt - man ska gräva ett dike runt huset - i Indien bör man ha en mungo i huset för alla ormar - vi har det bra häroppe.....det är just filosoferandet när man springer som är trevligt?