Kommentarer på Formkurvan stigande


Glesa skaror i Hagaparken- bara 39 löpare deltog i lördagens  Haga parkrun. Till skillnad från de cirka 4 000 löpare som en timma senare deltog i Premiärmilen i Stora Skuggan sprang vi gratis. I Premiärmilen var efteranmälningsavgiften 425 kronor!

Träna mindre och bli bättre. Ja, det där stämmer i alla fall på mig. Mindre mängd och mera kvalitet har gjort att jag blivit snabbare.

Träningsupplägget inför Düsseldor Marathon om en månad verkar funka. Från att ha legat på 15-milaveckor är mängden nu nere på 8-10 mil i veckan. Jag fortsätter dock att springa varje dag och är på gymmet också i stort sett varje dag. Nytt är tre fyra kvalitetspass i veckan varav ett av dessa är ett 5 km parkrun varje lördag, ett utmäkrt sätt att hålla koll på formen och få en bra genomkörare under tävlingsmässiga former.

-It´s a run, not a race, säger funktionärerna varje gång vi släpps iväg i Hagaparken.

Men det där struntar jag i, för mig är det en tävling. Fast ändå skönt att slippa springa med nummerlapp och inte ha samma press som på en "riktig" tävling. Nu när en massa långpass förvunnint känns det knappt som jag tränar alls. Jag är mest ute och "luftar kläderna".

Idag var jag några sekunder från ett PB i Haga parkrun och kunde igen glädja mig åt en "seger" när tiderna åldersomräknas. HÄR resultatlistan.

Veckans nyckelpass är kvalitetsträningen på torsdagar med Vallentuna FK. Vi brukar vara ett tiotal som "plågas" under ledning av  Ulf Bernhardsson och Inga-Sarah Lindholm. Jag märker att intervallträningen gör att jag nu kan hålla ett något högre tempo under längre tid. Även 800-1 000-metersintervallerna på gymmets löpband verkar bita bra. Men fortfarande får jag alltför lätt mjölksyrakänning i höger lår. Det borde dock finnas ett potential att bli snabbare, mina tusen mil ifjol känns som en stabil grund att stå på.

Keep on running!

 

 
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 NO - 2017-04-01 18:27:18

Trevligt att hälsa idag.

#2 sverker - 2017-04-02 09:50:07

ser en engelsk löpare som gjort 332 parkruns! och alla därute utom nu. Undrar om han tyckte Piper lyckats med sin engelska park?

#3 Patrick Bjurström - 2017-04-02 11:41:12

Kul att höra att det funkar så bra med snabbheten. För mig går det inte särskilt fort, men förrförra helgen klarade jag i alla fall av min första mara sen 2015, Run in Marseille. 4.05, segt på slutet, men konkurrensen i veteranklass V4 var närmast obefintlig, min ende medtävlare gick i mål på 5.50. De bättre franska veteranerna väljer nog Paris, som är mycket mycket större. Vi är här i Provence på en rätt angenäm tvångssemester. P g a stamrenovering går det inte att bo hemma på ett tag.

#4 Björn - 2017-04-02 21:15:29

#No: Tack själv.
#Sverker: Otroligt, han måste ha sprungit varje vecka sedan starten av parkrun i England.
#Patrik: Tänk att stamrenovering kan vara så angenämt. Den tiden skulle du säkert kunna putsa i Stockholm även om tiden klart räcker för att ta sig in på årets tiobästalista i M70.