Kommentarer på Gymmet med egen löparbana


Utsikten är hänförande från den 110 meter långa löparbanan uppe på taket till ett av kontorshusen vid Torsplan. De två tornen till vänster i bild är Mattéus respektive Gustav Vasa kyrka och i mitten syns Hötorgsskraporna.

Ett gym med egen löparbana utomhus. Det lockar Sats med i nya Hagastaden, stadsdelen där Stockholm och Solna nu växer ihop.

"Kom in och provträna gratis", lockade skylten utanför Sats anläggning vid Torsplan. Ett erbjudande jag inte kunde motstå.

Visst är detta nyöppnade gym väldigt fint. Inget illa sagt om F&S anläggningar i Stockholm men det här bräcker det mesta. Vad sägs t ex om 16 (!) löpband, egen löparbana på taket, stora ljusa lokaler där redskapen inte står packade som sillar. Jag föll pladask efter att ha blivit guidad runt och provtränat, bl a sprang jag en mil på löpband.

Gymmet ligger på gångavstånd från min bostad. Det finns dock en hake med detta träningsparadis- priset. Smakar det så kostar det.

Sats tar betalt för vilka tjänster man väljer. Skalar jag ner till ett minimum kommer jag som pensionär ner till 299 kronor i månaden mot de 150 kronor jag betalar på närliggande F&S i Hagastan. Men jag får egentligen mera för mina pengar på F&S- jag får tillgång till kedjans alla anläggningar i Stockholm, 17 stycken, dessutom kan jag också träna på helgerna och får tillgång till gruppträningar, föredrag med mera. En begränsning på såväl Sats som F&S är att det lägre dagspriset kräver att man inte kommer efter klockan 15, dock ingen nackdel för mig som pensionär.

Även om Sats är spatsiöst och håller hög standard på maskinparken förvånades jag över att löpbanden inte hade bildskärm (det har heller inte F&S i Stockholm, däremot i bl a Täby Kyrkby och Stinsen,Sollentuna). En finess på Sats var att banden gick att ställa in för nerförslöpning. Dessutom hade man en ny typ av gå/löpmaskiner utan motor. Jag provade lite, riktigt jobbigt men roligt. Dåligt på såväl F&S som på Sats är att det är alldeles för varmt i lokalerna där löpbanden står- du blir genomsvettig efter bara några kilometrar.

Så ska jag byta gym när mitt årtskort på F&S löper ut? Det tål att fundera på. Egentligen duger F&S alldels utmärkt.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Ulf - 2017-02-15 08:33:25

Ser ur som att belysningspollarna sitter lite väl nära banan, speciellt i kurvorna?

#2 Lars - 2017-02-17 13:27:30

Ett av Sveriges bättre gym ligger lite oväntat i Vallentuna och heter Sports club (tid. Gym & Sim). Där finns allt man kan önska sig, dessutom till en rimlig peng. De ligger i fronten vad gäller att utveckla gymet med det senaste, både gällande utrustning och träningsformer. Löpbanden utan motor hade de t ex på plats för redan ett år sedan.. De banden är överlägsna de traditionella löpbanden, det blir mer likt riktig löpning och du får ingenting gratis utan måste driva på i steget själv.

#3 Björn - 2017-02-19 12:31:23

#Ulf: Man tänker sig att till våren ha en löpartävling uppe på taket. Då kan nog belysningsstolparna var ett riskmoment, annars inte.

#Lars: Ja, jag har också hört att det gymmet är mycket fint, dessutom får man tillgång till simhallen. Men månadskostnaden för den som tränar dagtid är 380 kronor, på F&S Stockholm är den för oss pensionärer 150 kr, dessutom har vi tillgång till F&S alla anläggningar i stan. På Sports Club har man varit snäll mot mig och ett par gånger bjudit mig på gratis dusch när jag har varit ute och sprungit.

#4 sverker - 2017-03-09 22:35:08

SATS? svindyrt snobbställe för dem som får friskvårdsbidrag från jobbet? Friskis&Svettis har allt dom med plus alla gympa- run-cross och spinpass - SATS besvärar väl sig inte med sånt? och det är charmigt med blandningen ung och gammal - bra och dålig (tycker jag)