Kommentarer på Spring tills du stupar


"Run untill you drop" är en tävling som pågår under februari i flera länder. Den går ut på att springa/gå minst det kilometerantal dagens datum anger- lättare i Sverige där man mäter i kilometer jämfört med  USA med sina miles (1 miles=1,6 km). Bilden är från den svenska tävlingens logga på Facebook.

Tävlingar som kan sluta med utmattning eller skador, typ extremt långa ultralopp, har aldrig lockat mig. Ändå har jag anmält mig till "Spring tills du stupar".

Spring eller gå minst 1 km 1 februari, 2 km 2 februari, 3 km 3 februari . . .  Så där håller det på fram till 28 februari. Den som hållit ut längst och inte missat någon dag vinner. Ifjol var det 6 av 50 som klarade utmaningen, sex vinnare alltså. I mina ögon gick dock bragdguldet till Angelica Samuelsson, som sprang längst och fick ihop totalt 463 km.

Jag har räknat lite på vad tävlingen skulle innebära för mig. De sista sju dagarna skulle jag behöva springa minst 175 km, mycket men långtifrån omöjligt. Dessutom får jag en "vilovecka" innan med bara 126 km. Och räknar man på vad Angelica gjorde för snitt under sina 29 dagar ifjol (16 km/dag), ja då finns det hopp.

Det är bara ett aber; Bore Cup. Jag har två deltävlingar kvar i cupen, måste vara utvilad och kan inte ha en tung träningssvecka innan.. Nästa tävling är nu på lördag den 11:e men då är det inag problem, jag kommer att vara utvilad. Värre blir det inför sista och avgörande tävlingen den 4 mars. Att några dagar inann ha en 17-milavecka låter inte som optimalt.

Det är därför möjligt att jag tvingas kasta in handduken- Bore Cup är viktigare än Spring tills du stupar. Men lägger jag upp det smart kan 17-milaveckan reduceras till kanske en 10-milavecka. Gång är ju också tillåtet!

Ett 60-tal personer är med i årets Spring tills du stupar. Hittills är så gott som alla kvar i tävlingen. Jag har sprungit lite denna vecka men tänkte öka mängden under nästa.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Ulf - 2017-02-08 08:42:02

Grejen är väl att man skall springa minst samma antal kilometer som datumet. Borde alltså inte vara ok att samla på sig kilometer i början på månaden för att sedan använda dom i slutet?

#2 Björn - 2017-02-08 09:17:08

Du är ute ur tävlingen om du inte fått ihop minst samma antal kilometrar som dagens datum anger. Det går alltså inte att tillgodoräkna sig "överskottskilometrar" för att använda vid senare tillfälle då man inte sprungit stipulerad minimidistans.

#3 lelle - 2017-02-09 17:08:07

Björn på hal is....=).

#4 Björn - 2017-02-12 21:36:41

Ja, verkligen. Tror att bilden är fotoshoppad.