Kommentarer på Första paret skor utslitna


Det här går ju som på räls! Fem till sex mil om dagen känns hur lätt som helst. Det verkar som om jag är i mitt livs form och det oroar mig lite. Bakslagen kommer, var så säker, men det är bara att njuta så länge formen håller i sig. Att det just nu känns så lätt beror på att det är en himmelsk skillnad mellan Oregon och Idaho; Oregon  var väldigt bergigt medan södra Idaho är nästan platt som en pannkaka, hittills i alla fall.

Jag hade med mig två par löparskor till USA, det ena halvslitet och det andra mycket slitet. När jag i dag anlände till Boise, Idahos huvudstad, tyckte jag det var dags för ett skoinköp. Stegade därför in i fina löparbutiken på huvudgatan där min entré mottoggs med en gäspning. Vad var det för luffare som besvärade oss? tycktes personalen tänka. Budskapet att jag sprang kust till kust, mottogs med en gäspning. Började därför inse att jag knappast skulle kunna köpa några billiga skor i denna butik, än mindre få dem gratis (vid mitt förra USA-löp fick jag otroligt nog ett par skor gratis).

Lite på djävulskap provade jag ändå ett par och sa att jag var beredd att betala halva priset. Då fick personalen ett ännu mera citronliknade utseende. De två expediterna gick åt sidan, tisslade och tasslade och kom med beskedet:

-Det är väggpriset som gäller.

-Ja, men jag har ju sprungit i det här märket i 25 år, försökte jag och förstod att slaget för länge sedan var förlorat. Men kan ni inte ge mig några dollars rabatt? försökte jag och njöt nu av situationen.

Nu var det bråttom värre eftersom klockan närmade sig 18 och de flesta butiker var på väg att stänga. 18.05 nådde jag en stängd löparbutik några kvarter bort , knackade på rutan och personaln öppnade. Här var det annat ljud i skällan- jag berättade om mitt mottagande i "fina butiken", varför man här var beredd att ge mig en mycket kraftig rabatt. Jag fick skorna till nästan halva priset jämfört med fina gatan, dessutom fick jag årets modell, på fina gatan sålde man fjolårets.

Anders, som bor i Boise och som i en kommentar på min hemsida "varnade" för butiken på fina gatan, hade alltså alldeles rätt. Synd bara att jag inte hann träffa Anders, tiden räckte inte till.

I morgon blir det löpning på Interstate, förmodligen ganska långt. Avslutningsvis kan medges att mitt prutande inte alltid går hem. Här på fina Best Western, en bit utanför flygplatsen i Boise, gick man inte med på någon som helst "löparrabatt". Mitt misstag här var att jag prutade när det fanns andra hotellgäster i receptionen. De ville naturligtvis inte höra att de betalat mycket högre pris än jag betalat. Inga andra motell fanns i närheten så det var bara att betala, utomhus vill luffaren helst inte sova.

Keep on running!

PS

Har tyvärr ingen kontakt med min webmaster så bilder dröjer.
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Maria* - 2007-06-27 11:21:23

Howdy! Hur avgör du om skorna är slut, mil eller känsla?

5-6 mil om dagen! Du och din kropp är fantastisk! Will I ever get there???? :-)

#2 Jan Suneson - 2007-06-27 16:23:34

Gör ett besök i den fina affären. Sätt muspekaren mitt i bilden och se dig omkring.
http://www.bandannarunning.com/images/store/bandannaVR.swf

#3 Jan Suneson - 2007-06-27 23:46:05

Några frågor
Hur upplever du att springa på 84 bland alla bilar och deras utsläpp? Såg lite statistik som visade att trafiken var ganska tung.
Studier av bilder visar att vägrenen är ganska smal. Får du och ditt ekipage plats? Bilderna visar också att det finns en gulmarkerad ytterfil. Kan du springa där?
Själv kunde jag inte springa eller åka in-lines utan min M3 spelare. Lyssnar du på musik då du springer? Egen eller på alla country stationerna?
Till sist ett tips till alla här hemma. Ett stort antal radiostationer i Björns närområde sänder sina program ?streamade?. Lyssna, njut och sjung allsång med Björn..
Ps
Var det här affären som du besökte http://www.bandannarunning.com/images/store/bandannaVR.swf ?


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg