Kommentarer på Mottagen som en messias


Jag har äntligen kommit till min "hemstad" Gothenburg och tar ett glädjeskutt framför den gamla järnvägsstationen. Gothenburg grundades 1881 av den svenske utvandraren Olof Bergström som lockade hit svenskar under falska premisser om att här fanns skog och vackra sjöar.

I Evangelicat Free Church i Gothenburg, Nebraska blir jag under söndagens gudstjänst mottagen närmast som en messias. Jag hyllas, penninggåvor sträcks fram och gamla svenskättlingar kommer fram och pratar om hur det är i gamla Sweden.

Underbart att vara tillbaka i Gothenburg. I den här staden med en hel del svenskättlingar var jag för tre år sedan under mitt förra coast to coast. Och som jag blir mottagen! Dörrarna öppnas, jag får känna mig som kung för en dag.

Jag träffar samma familj som jag besökte då, Diana Rahe Unterseher och Terry Jessen och får bo i deras villa. Egentligen skulle jag ha inkvarterats i deras nya stora motell de bygger i Gothenburg men bygget har blivit förseant något. Dina och Terry följer också med på dagens löpning, Trerry på cykel och Diana i pickup. Och efter lunch i Lexington skjutsar de mig hem. Vilken gästfrihet!

Sonen Park, Terry  Jessen och Diana Rahe Untreseher framför deras nya hotell i Gothenburg. Om några veckor öppnar motellet, en jättehändelse i Gothenburg med knappt 4 000 invånare.

Tillsammans med motellfamiljen besökte jag gudsjänsten i den evangeliska kyrkan. Gudstänsterna här har lite friare former, mycket musik, alla verkar känna alla  och under gudstjänsten går man runt och hälsar på varandra med orden "good morning" och så får man önska vilka psalmer som ska sjungas. Datatekniken hade här kommit långt, bland sågs texterna på en storbildsskärm.

Själv fick jag stiga fram och blev presenterad av Terry. Mottagandet var närmast kungligt- en svensk viking som springer coast to coast gillar amerikanerna. Och saken blev ju inte sämre av att jag är född och uppvuxen i "riktiga" Gothenburg (Göteborg).

Svenskättlingen Mary Carlson blev glad över att träffa en svensk. Hennes föräldrar kom från norra Sverige men själv har hon inte besökt Sverige.

Wallard Person pratade lite svenska. Hans föräldrar kom från Hörby i Skåne.

Löpningen från Arnold ner till Gothenburg blev som sagt mycket besvärlig men dagen därpå, söndagen vände vinden och rutten gick i en  en öststlig riktning. Medvind med andra ord och jag formligen flög fram. Otroligt roligt att också få springa på samma vägar jagsprungit på och återse restaurangen i Lexington där jag lunchade 2007.

En Dagens fråga hinner jag också med. Vad är det här för bilmärke, modell och när kan den vara tillverkad?

Utkörd på en åker stod den här pärlan. Men vad är det för bil?

Keep on running!

 

 

 




Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 David Hörnedal - 2010-05-31 09:16:31

Kan det vara en DeSoto Firesweep 1957?

#2 Per - 2010-05-31 13:06:34

tror att det kan vara en
Dodge Phoenix från ca 1960

#3 Anders - 2010-05-31 17:12:54

Tycker att huvemblemt ser ut som det skulle kunna vara en Pontiac, men jag har ingen aning om modell eller år.

#4 Jan Suneson - 2010-05-31 17:37:31

Du tog väll inte emot penninggåvan?
Den moderna kyrkotekniken påminner mig om när jag vaknade vid soluppgången i Turkiet till Kizz. Några tyskar hade under natt ersatt den automatiska böneutroparen, en CD spelare med hårdrock
Jag är nästan säker på att det är en Pontiac. Årsmodell tidigt 60-tal

#5 Roger - 2011-01-23 17:39:16

Der är en Dodge från 1960


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg