Kommentarer på Nya berg väntar


Idag behövde jag inte pruta på motellet. Det gjorde motellägaren så bra själv och priset han ville ha var 44 dollar, inklusive en motellskatt på knappt 10 procent som alltid läggs på här i Oregon. Har checkat in på Rustlers Inn på Third Street i Prineville (9 990 invånare enligt vägskylten). Etablisemanget såg förfärfärligt ut på utsidan men visade sig ha inre kvaliteter, t ex trådlöst internet och tv . Internet verkar vara standard på motellen numera men tv en rairitet.

Medvind och svagt utför, kan det bli bättre? Det gick därför undan de första tre milen. Landskapet har nu helt ändrat karaktär, borta är grönskan och skogarna, nu är det i stället lite ökenartad vegetation, buskar och träd som jag intre vet namnet på men som som ser ut som en blandning mellan tall och en och är inte högre än 5-10 meter. Inga snöklädda toppar längre men bergen är höga och dåligt skogbevuxna. Det är med andra ord inte särskilt vackert men ändå lite faschinerande eftersom jag inte sett den här naturtypen tidigare.

Om löpningen gick lätt första halvan blev det andra desto tyngre. Inte ens sportdryck, torkad frukt och annat löpargodis hjälpte. Det blev därför en hel del gång mot slutet. Och då tar det tid, särskilt som jag är en mycket lusig gångare.

Morgondagen kan bli besvärlig. Nya berg väntar och troligen kommer jag till så ödsliga trakter där det inte finns internet. Kommer nu att följa higway 26 ända fram till Idaho. Jag har två val- antingen att springa till Mitchell (vilket egentligen är för långt) eller lite kortare men då tvingas campa och troligen också frysa. Det är inte ens dagtid särskilt varmt där jag nu befinner mig. Morgondagens utmaning heter Odhoco Pass och ligger på 4 700 feet, alltså ungefär samma höjd som jag tidigare varit uppe på. På dom höjderna är det lite svårare att andas.

Dagens distans blev 64 km.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Arnold - 2007-06-17 12:16:03

Hur är det med trafiken där du springer ? mkt biltrafik ? långtradare ? Träffar du folk med liknande intressen som dig ? Folk som springer med dig ?
Många frågor - spring väl Björn -

#2 Kaj - 2007-06-17 12:25:27

Härlig läsning som jag tänker följa varje dag. Jag har även länkat till din blogg från min hemsida. Hoppas det är OK.
www.lekeberg.eu

#3 Leif A - 2007-06-17 17:02:24

Lägg på ett kol å du kommer i mål äntligen. Öka dagsdosen till ungefär 7-8 mil!
Kom ihåg - trötthet oh mjölksyra kan man tänka bort. Vilar gör du när du kommer i mål! Precis som jag lärt dig!

#4 Inkan - 2007-06-17 18:48:55

Oj, redan mitt i Oregon -på kartan ser jag att det finns jordgubbar i närheten... skämt; Men Strawberry Mountain låter gott. Kommer du att korsa dem?
Fortsätter att heja på dig!

Inkan

http://blaafaagel.blogspot.com/

#5 Gustav - 2007-06-19 13:58:28

Skickar en kämpa-på-hälsning från Lund där jag som amatörlöpare med stort nöje läser om dina strapatser. Lyssnar på passande musik; Eric Bibb med låten Just Keep Goin' On: "Just keep going on, just keep going on, take every knock as a boost!"


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg