Kommentarer på USA ber för mig


Det går fortsatt bra för mig. Men sex timmars uppförslöpning (mest gång) upp til 5 300 feet och nästan lika lång nerförslöpning sög musten ur mig i dag. Sprang 5 timmar på en fjällväg (242) upp till McKenzie Pass och sedan krävande nerförslöpning. Vägen har varit avstängd fram till för tre veckor sedan på grund av all snö. Nu hade jag och ett antal cyklister denna 5 mil långa serpentinvåg för oss själva eftersom man ännu inte öppnat för biltrafik. Landskapet otroligt vackert med snöklädda toppar men också kusligt med svarta lavakratrar.

Väl framme i staden Sisters höll dagen på att sluta med katasrof. Min vana trogen prutade jag hårt på motellen. På ett som kan beskrivas närmast som ett råtthål ville man ha ca 100 dollar och lyxiga Best Western ville ha motsvarande ca 1 000 kronor. Blev alltså råtthålet men där retade jag upp kvinnan så till den milda grad att hon skrikande rev sönder min bokning. Det som fick henne att koka över var min kommentar att hennes motell skulle få en låg poäng i min hotellranking. Fick därför snopet återvända till Best Western, för sova ute ville jag inte. Nu hade jag turen på min sida, en av cyklisterna hade checkat in och i hans närvaro gick man plötsligt med på att sänka priset till hälften.

Överallt där jag drar fram får jag ett väldigt stöd. Tar jag in på ett matställe är det alltid någon som sett mig på vägen och önskar mig lycka till. I dag var det två medelålders par som skulle be för mig så att jag nådde mitt mål. Och av ett annat par fick jag en liten minnessak som skulle bringa mig tur. En annan person erbjöd mig husrum om jag skulle ta svängen om i hans hemtrakter (Delaware). Skulle detta kunna hända i Sverige. Nej knappast.

Dagens distans blev 64 km. Totalt är nu 5 procent av sträckan avverkad.
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Andrea - 2007-06-16 10:46:07

Hej Björn!

Det ska verkligen bli spännande att följa med på din USA-tour. Jag är glad att jag hittade hit redan i början av löpningen. Själv har jag just blivit cykelbiten på riktigt, och ditt äventyr ger idéer... Frågan är väl hur "galen" man ska vara!

En sak undrar jag dock lite över: vilodagar, har du planerat in det? Är det något du försöker undvika, eller kommer du att ta en när du känner för det?

Om jag inte minns fel, lovade du i början bilder, men jag kan bara hitta dem från Chicago - New Orleans. Det vore jättekul att få se lite av allt du möter på din resa!

Lycka till!

#2 Jan Suneson - 2007-06-16 16:15:12

Hats of for Björn
Mycket imponerad av gårdagens löpning. Säkert klarade du av ett kategori 1 berg eller kanske till och med ett HC berg (cykel klassificering)
Jag hade fel om altituden av Sisters Höjden är ?bara? runt 1000 meter men å andra sidan tycks det inte som om du skall behöva gå upp på 2000 meters nivån. Dom närmaste dagarna kommer du inte över 1500 meter.
Dagens etapp går nog mot Bend bara 3-4 mil och inga höjdskillnader. Springer du sedan rätt in i öknen Bend ? Brothers ? Burns (Highway 20) eller ???

#3 Peo - 2007-06-16 18:59:34

Verkar som du fått en bra start på äventyret, man blir lätt avundsjuk. Idag har jag själv bara sprungit 13k, alltid något. Ha en fortsatt bra resa österut.

Peo i Karlstad

#4 Ragnar Suneson - 2007-06-16 22:36:51

Hej Björn! Skäms lite över att jag inte hört av mig tidigare. Har varit borta från datorer då jag varit ute med skolan på allehanda jippon.
Fantastiskt vilket flyt du har. Det verkar ju nästan som en semestertripp. En distans som 64 km är ju inget för den som kör bil, men för en medelmotionär är det ju helt ofattbart att man kan springa det och dessutom med packning i bergiga trakter. Fortsätt så, men glöm inte att lyssna på kroppen!


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg