Kommentarer på Finns det campingplats i Walton?


First a short message in English:

So faar so good. My start yesterday was perfect. I stood with wather up to my knees in the Pacific Ocean at Orgeon Dunes in Florence. The day before my cousin Linda and her husband Robert hade picked me up at the airport of Portland. After two days I´m now in Eugene. First night was terrible, I slept under the stars and it was very cold in my little tent.

_____________________________________________

-Finns det campingplats i Walton?
-Ja.
-Är du helt säker?
-Absolut.

Personal på bensinstationer brukar vara mina vägvisar när jag springer i okänt land. Men mannen på stationen i Mapleton hade fel. Jag sprang och sprang men ingen camping. Det hann bli kolmörkt och desperat fick jag störta mig ut i storskogen. Hade lite tur, kom in på ett kalhygge och lyckades få vagnen under en bom som blockerade vägen. Men natten blev väldigt kall och min campingutrustning är kanske inte den bästa. De planerade 30 km första dagen blev nu i stället 68.

Naturen är storslagen, växter och djur känns igen och landskapet påminer en del om Ångermanland. Just nu blommar björnbären. Hittills har det varit väldigt backigt och det lär bli värre framöver. Värmen skall jag väl inte klaga på (ännu) fast på eftermiddagen i dag var det 28. Ungefär 8 liter vatten gick åt plus saftiga persikor och en påse morötter. Och så ett besök på en snabbmatskedja. Mat och vatten är inga problem nu eftersom man kan ha med så mycket på vagnen.

Löpningen går bra och i dag nåddde jag fram till Eugene och kunde ta in på motell där detta skrivs. Teknisk idiot som jag är misslyckades jag med att lägga in en bild från starten men den och andra kommer senare.

Morgondagen är ett stort frågetecken. Har ännu inte kollat upp vart jag skall springa- förhoppningsvis blir det en 5-milare och nytt motell. Men man vet inte och ovissheten är också lite av tjusningen.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Erik - 2007-06-13 10:56:12

Hej pappa, härligt att starten har gått så bra! Du kommer att klara det där utmärkt, det är jag säker på.
För övrigt fick jag ett brev från handels igår där det stod att jag hade beviljats ett stipendium på 10 000 för mina utlandsstudier :)

keep on running!

#2 Johan Selander - 2007-06-13 13:27:01

Heja Björn!
Roligt att du kommit iväg och att det känns bra trots första nattens strapatser. Full av beundran över din envetenhet sänder jag all tänkbar mental support!
Gamle Svd-kollegan och vännen Johan S

#3 Jan Suneson - 2007-06-13 16:33:43

Först grattis till de första 2% (mycket om du ser det som en börsuppgång).
Förstår dina vägvalsproblem. Har suttit någon timme och studerat kartor. Jag tror att du fortsätter på 126 och kanske kommer upp till Blue River där det finns två motell. Sedan blir det nog 242 mot Sisters. Du är ju nu uppe Kaskad bergen så det är säkert väldigt jobbigt.
Så en fråga. Du startade på 0 meter över havet. Hur högt ligger övergångarna i bergskedjan 2000 eller kanske ännu högre? Påverkar detta din syreupptagningsförmåga och hur är det att springa uppför med kärran. Själv har jag problem de första dagarna i Alperna och du har så vitt jag vet aldrig varit uppe på höga höjder. Hoppas verkligen att du inte behöver övernatta ute. Temperaturen kan nog gå ner under 0. Du kommer säker att vänja dig för du kommer ligga på 2000 metersnivån under flera veckor.

#4 Torsten Olsson (solvikingarna) - 2007-06-13 16:55:07

Hej Björn; kul att läsa om dina bedrifter. Många löpare i klubben följer din väg. Lycka till! Du slapp i alla fall värmen 31 grader i STHLM Marathon!

#5 Pinballwiz - 2007-06-13 19:37:09

Hej Björn! Hoppas allt kommer att gå bra för dig på din "lilla" löptripp!

#6 Nisse - 2007-06-13 23:07:29

Hej pappa. Skönt att du har kommit igång på riktigt nu, det är bara att fästa blicken framåt och fortsätta springa! Det här grejjar du! Jag drar till Tyskland imorgon, men ska ändå försöka skydda hemsidan från alla kinesvirus och automatiska spambottar.

#7 Staffan Ö - 2007-06-14 00:09:31

Hej Björn, fantastiskt 68 km första dagen. Jag kom iväg 9 km men hoppas på att öka så småningom. Hoppas du hittar natthärbergen. Keep going.

#8 Staffan - 2007-06-14 10:32:34

God morgon Björn. Här har spöregnat och det var ner mot 12 grader men värmen kommer väl åter snart. Hur går det för dig om du får springa några timmar i ösregn?


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg