Kommentarer på Jag har startat!


Fick en kanonstart. Allt har gått precis som jag hoppats. För två timmar sedan stod jag med vattnet upp till knäna i Stilla Havet i nationalparken Oregon Dunes strax söder om de lilla staden Florence i Oregon. Den här bilden har jag haft inom mig i över ett år. Vågorna var mäktiga, sköljde upp över joggingbyxorna och det var en underbar känsla att stå där vid den milslånga stranden helt ensam. Samtidigt också lite kusligt efetrsom vågorna går tillbaka och suger med sig allt, även spinkig joggare.

Taktiken är att ta det lugnt de första dagarna. Hittills har jag bara avverkat cirka en mil och dagen kommer kanske att sluta på 3-4 mil. Skall nu följa vägen upp till Eugene, en av de större städerna här i Oregon. Jag åkte igår kväll vägen med bil när jag blev hämtad på flygplatsen i Portland av mina släktingar Linda och Robert Feldman. Utan deras hjälp hade det inte gått så här bra. På amerikaners vis är överöste de mig med gåvor, mest ätbart,att ha i joggingvagnen. Fick lämna kvar hälften för lasten får inte vara för tung.

Första dagarna kan att besvärliga. Vägen upp till Eugene är smal och hemskt backig men också otroligt vacker eftersom den löper i lummigt landskap längs floden Sisuslaw. Vagnen rullar lätt men med Felmanlasten kommer den att vara tung ett par dagar innan jag hunnit äta upp allt.

Det är i dag bra löparväder, skyad himmel och en bit över tju grader. Med en nyss uppäten jättemacka från restaurangkedjan Subway lär jag stå mig någon mil innan jag hugger in på Feldmankosten. Tyvärr blir det inget motell första natten och jag får nog tvingas sova utomhus på en campingplats.

Det här skrivs på min egna bärbara dator från biblioteket i Florence. Blev en positiv överraskning att biblioteken förutom egna datorer också har trådlöst nätverk. Bilder blir det senare på sidan när jag nått motell med internet.

Alla som frågor skall få svar och tack för alla lyckönskningar.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Uhlie - 2007-06-12 21:17:51

kul att du är igång !
kommer att följa dig hela tiden
skönt att det finns någon som är tokigare än mig .

#2 Tore - 2007-06-12 21:25:55

Lycka till Björn! Sjäv klarade jag med nöd o näppe mig i mål på Stockholms maran... Är full av beundran och kommer att följa dina rapporter med spänning!

#3 Staffan Öberg - 2007-06-12 22:27:39

Hej Björn. Nu har jag flyttat till Bro och ska försöka komma i gång med träningen. Jag håller tummarna för dig och följer din löpning i sommar. Vi syns til hösten.

#4 Maria* - 2007-06-12 22:43:52

Kommer att följa dig på din färd - lycka till!
Vilken mäktig upplevelse......

#5 Claes R - 2007-06-13 07:24:50

Det ser bra ut! Du har ju ha fått gott om bränsle i starten. Det måste vara skönt att äntligen vara på väg.
Keep up the good work!

#6 Annika - 2007-06-13 08:27:11

Hej Björn! Ville bara önska dig lycka till. Hoppas att du når dina mål.

#7 Leif - 2007-06-13 12:41:14


Tokjävel-vänd om!!!!!!

#8 Hällboy - 2007-06-13 19:52:27

Ett stort grattis till att du är igång. Jag är full av avund och beundran inför ditt projekt. Är långdisstanslöoare själv och har oxå gjort ensamlöpningar med vagn. Dock i väldigt mycket mindre skala...
Men jag springer förhoppningsvis i dina fotspår vad det lider ;-)
Se till att lämna tydliga så jag hittar vägen.
Kommer följa dina äventyr med stort nöje.
Keep on running!


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg