Kommentarer på Biljett och visum klart


Visumet är grejat! En glad Björn har fått ett visum som varar tio år. Men så länge tänker han inte springa. Löpturen över USA skall klaras på 100 dagar.

Foto: Sigrid Suneson

Nu finns det ingen återvändo - idag köptes flygbiljetten till USA. Söndagen den 10 juni flyger jag till Portland i Oregon för att dagen därpå från kuststaden Florence börja min cirka 520 mil långa löpning tvärs över den amerikanska kontinenten. Mycket av förberedelserna är klara och i veckan fick jag mitt visum- jag är berättigad att stanna 10 år i USA om jag så vill.

Den här löpturen skall gå relativt snabbt och jag räknar med att behöva cirka 100 dagar för att nå slutmålet Virginia Beach i Virginia. Då kommer jag att ha passerat tio delstater. Det blir ganska långa dagsetapper, uppemot 4-6 mil per dag, ibland längre beroende på var jag kan finna övernattning. Jag räknar med att bo på motell och i bara undantagsfall sova utomhus.

Det här blir min andra längre löpning i USA. Sommaren 2005 sprang jag mellan Chicago och New Orleans, en sträcka på 160 mil som avverkades på 32 dagar. Den gången bar jag all utrustning på ryggen vilket var aningen besvärligt. Nu gör jag det lättare för mig och springer med en babyjogger i vilken jag kan ha all packning, inklusive en dunk på tio liter vatten. Så mycket vätska behövs varje dag eftersom temperaturen troligen kommer att ligga på 30 grader eller mera.

Jag är fysiskt bra förberedd och har i år tränat i snitt cirka 14 mil per vecka. Årssnittet i fjol blev drygt 12 mil per vecka och totalt har jag sprungit drygt 10 000 mil sedan jag blev långlöpare för 26 år sedan.

Sedan 1800-talets slut har cirka 200 personer sprungit tvärsöver amerikanska kontinenten. Många har sprungit i olika tävlingar, andra har haft följebilar men bara ett tiotal har varit så kallade solorunners, alltså ensamlöpare utan hjälp. Svensken Rune Larsson var en sådan. Siffrorna talar alltså mot mig som en solorunner, dessutom skulle jag om jag lyckas bli den äldsta av alla.Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 - 2007-03-31 19:44:52

Måste kännas skönt att beta av den ena detaljen efter den andre i din föreberedelsebok. Äventyret har börjat. Blir det några övernattningar under bar himmel?
Spring väl.

#2 Laufen - 2007-03-31 19:45:22

Jag glömde visst mitt namn...


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg