Kommentarer på Presentation av resan


Runt den 10 juni 2007 börjar jag min löpning tvärsöver den amerikanska kontinenten. Jag startar på västkusten i delstaten Oregon. Starten sker i småstaden Florence där en amerikansk släkting till mig lovat möta upp. Jag springer sydöst till Virginia och målgång sker förmodligen i Virginia Beach. Jag räknar med att avverka den cirka 520 mil långa sträckan på 100 dagar vilket innebär löpveckor på 30-40 mil.

Till skillnad från mitt löparäventyr sommaren 2005, då jag sprang från Chicago till New Orleans, tänker jag denna gång använda mig av en trehjulig joggingvagn. Sträckan nu är tre gånger längre. Det skall bli skönt att slippa ryggsäck och kunna ha all utrustning i vagnen. Jag springer utan följebil eller annan hjälp och övernattar på motell, i rena undantagsfall under bar himmel.

Jag kommer delvis att följa den rutt som två unga amerikaner, Scott Sehon och Dave Bronsfenbrenner sprang 2003. Distansen, värmen och bergen blir stora utmaningar genom mina tio delstater. Men svårast blir förmodligen ensamheten och trafiken, det sistnämnda en verklig fara eftersom många vägar saknar vägren och trafiken kan vara tung.

Jag är väl förberedd, såväl fysiskt som mentalt. USA-löpet har jag haft i mina tankar i över ett år och under 2006 hade jag sammanlagt 655 träningsmil (12,5 mil per vecka). Allt är dock en chansning och det finns inga garantier för att lyckas. Många försöker men fler bryter än klarar distansen. Genom årens lopp lär det bara vara ett tiotal ensamlöpare utan följebil som klarat det. Rune Larsson gjorde det 2004 (82 dagar).

Jag hoppas kunna lämna täta rapporter längs vägen. Denna gång har jag bättre teknisk utrustning med mig (dator) men dagliga rapporter kan inte utlovas eftersom det är ödsliga trakter jag passerar. Senare kommer jag att aktivera gästboken och hoppas även denna gång på ditt stöd, det var det väldigt stimulerande att besvara alla frågor jag fick om löpning och annat.

Varför gör jag då det här? Ja, inte för pengarna- jag kommer inte ha några sponsorer vilket kanske är en fördel. Jag gör det enbart för frihetskänslan och för att det är så förbaskat roligt att springa. Och så springer jag igenom ett av världens vackraste länder där man betraktar "dårar" som hjältar. Vi hörs!Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Lars Jakobsson - 2007-04-03 08:10:22

Lycka till Björn. Såg att Stig Burén, relativt ny i vår klass. Född 50 tror jag eller 51, sprang på 2.54 i Vällingby.
2008 får vi satsa igen. Kommer att följa dina stapatser.

#2 kenneth isaksson - 2007-04-11 14:11:57

Heja björn är själv ultralöpare men inte i din dignitet ännu men kommer att bli förhoppningsviss jag kommer att följa din strapats över USA ETT STORT LYCKA TILL när du börjar och under resans gång

#3 Margareta Asplund - 2007-06-09 09:49:14

Hej,
Såg artikeln om din amerikanska löpning i SvD i morse. Har du läst Flanagan's Run av Tom McNab, en bok jag blev mycket fascinerad av och som handlar om just det du skall göra. Om du inte läst den, gör det när du kommer hem.
Lycka till!
Margareta

#4 Marnix Schussler, Sunne - 2007-06-11 08:43:39

Jag vill önska dig lycka till. Kommer att följa dig på bloggen! Good luck and have fun!

#5 Memo ABBEHOLM - 2007-06-13 00:14:51

Jag vet inte vad jag ska säga men att klara en son runda,, DET ÄR MAGISKT, och stark. som sagt vi löpare är inte kloka... för andra. lycka till med löpar hälsningar

#6 Gunnar Olsson - 2008-05-14 23:18:37

Hej Björn
Kul att finnas med i statistiken. Efter Stockholm ser den nog annorlunda ut.


Vi kanske ses på fredag eller lördag.
På fredag är jag i Friidrottens hus och säljer mellantidsdiplom

Mina kompletteringar.

M65
Göran Johansson, Solvikingarna
Stellan inte Stefan Sahl, -40

K40
Anna Adriansson, Solvikingarna
Karin Beyersdorfff - 64
K45
Helén Axelsson, Solvikingarna.
Min efterträdare som ordförande
Barbro Linderholm - 59, Smögens IF


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg