Kommentarer på Varför bara en nummerlapp?


En nummerlapp att bära på bröstet men ingen bak med angiven åldersklassindelning. Tyvärr en arrangörsmiss.

I Göteborg sprang jag nyligen veteran VM i halvmaraton. Och på lördag är det dags för veteran SM i halvmaraton i samband med Stockholm halvmaraton.

Det normala vid SM-tävlingar är att deltagarna också bär en nummerlapp med ålderklassen på ryggen. Så var det t ex i Göteborg och i en massa andra veteran SM men alltså inte i Stockholm. Nu får jag istället försöka ålderbestämma konkurrenterna bland 15 000 löpare ute på banan. Men de är inte så många, märkligt nog bara en handfull i M75.. Hm, är jag så gammal?

Bra av arrangören i alla fall att alla i "riktiga" SM och vi i veteran SM startar samtidigt, dessutom i första startgrupp.

Keep on running!




Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Erik H - 2024-09-06 17:47:18

Enda syftet med loppet för arrangörsklubbarna är väl att tjäna pengar. En liten M75-lapp på ryggen kostar både tid och pengar, varför lägga ner slantarna på det, tycker säkert klubbarna eller så bryr dem sig inte om veteranerna. Ett annat tecken på spariver är väl att inga inbjudna kenyaner är med i startlistan. Själv är jag med i startlistan men inte anmäld i M70 veteranSM. Går ändå attt jämföra hur jag ligger i gruppen, men knappas under 2 timmar. Jag hoppas bara hitta ett bra flyt och ta mig runt. Det måste bli jobbigt för veteranerna att starta i 1a grupp och hela tiden bli omsprungen men lycka till, Jag hoppas det går bra för alla och att ni blir nöjda.










.

#2 Andreas - 2024-09-06 22:32:09

Lycka till på lördag


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg