Kommentarer på Dag 5: Tillbaka i Lidköping efter 53 år


Rådhuset på  Nya stadens torg i Lidköping är från sent 1600-tal. Byggnaden brann ner 1960 men återuppfördes och inrymmer idag turistbyrå och ett kafé.

På min löptur runt Vänern kom jag idag till vackra Lidköping. Som ung tidningsman skrev jag här ett av mina sämsta reportage någonsin. När jag idag läser artikeln skäms jag.

Året var 1971, jag arbetade som volontär på Värnamo Tidningen i Värnamo. Jag hade sänts ut för att skriva om en bussresa som Hushålningssällskapet och LRF:s lokalavdelning gjorde till Lidköping med besök på Rörstrand och en gård med tjurar utanför Skara. Snacka om returinformation och ett fullständigt ointressant ämne.

På tidningen arbetade en hårdför krimnalreporter som tyckte att det mjäkiga reportaget behövde spetsas till med en vass rubrik. Tjurar och kvinnor, det kunde man göra anspelningar på, tyckte han. Dom frireligiösa i Värnamo gillade sådant, menade han. Och så satte han rubriken " 20 Kärdadamer imponerade av avelstjurarna i Skara".

Äntligen upphörde regnet och solen kom tillbaka idag, dessutom medvind men ganska kallt. Löpningen gick mestadels på smala, slingriga och vackra vägar ute på landsbygden, nästan het utan trafik. Perfekt med andra ord. Imorgon Vänersborg.

Dagens distans: 47 km

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Erik H - 2024-06-12 15:30:01

Ditt bästa reportage då någonsin?
Löpning, ekonomi, reseskildring........något oväntat område??????

#2 Björn - 2024-06-12 16:51:54

Grävjobb inom ekonomijournalistiken.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg