Kommentarer på Nästa Vänern runt


Min tur runt Vänern blir 60 mil och planen är att det ska ta tio dagar. Tyvärr kommer jag nog inte att se så mycket av sjön trots att jag följer cykelleden Vänerleden. Foto: Mikael Svensson

Vättern, Mälaren, Siljan, Orsasjön, Helgasjön och en rad andra sjöar har jag sprungit runt. Nu är det dags för den största; Vänern!

På fredag startar ett litet ensamäventyr med babyjogger. Jag tar tåget till Karlstad, springer medsols, tar in på hotell längs vägen och har dagsetapper på 5-6 mil. Från början var det tänkt att jag skulle ha sällskap av några pensionärer men tyvärr blev det inte så varför etapperna nu har förlängts ganska rejält.

Av erfarenhet från tidigare löp, nu senast Mälaren, förstår jag att jag inte kommer att se så mycket av själva Vänern. Det blir mycket öde landsbygd, grusväg och också ganska svårnavigerat. E18, E45 och vajervägar försvårar och förlänger färden, just dessa vajervägar (2+1-vägar) är löparens värsta fiende och bildar ogenontränliga barriärer. Gångare och cyklister får visserligen formellt vara här men vägarna är livsfarliga varför jag kommer att helt undvika dem.

Förutom Karlstad kommer jag bl a att besöka metropoler som Kristinehamn, Mariestad, Lidköping, Vänersborg, Åmål, Bengtsfors, Säffle och Grums. Man skulle kunna tro att sträckan är platt men så är det inte, passerar bland annat Halle och Hunneberg.

Som vanligt tänkte jag blogga varje dag.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Kristoffer H - 2024-06-05 19:28:15

Kul med ett nytt äventyr. Ser fram emot att följa detta på din blogg.

#2 Lasse - 2024-06-06 16:02:51

Lycka till med äventyrslöpet.

#3 Erik H - 2024-06-06 18:15:00

Läste i DN om kvinnor som träffades för att sova ute under bar himmel.
Sömnen och vilan blev bättre, kanske beroende på att man andas in sval luft.
Vore det inte något for dig för att förbättra återhämtningen mellan dem långa tuffa dagspassen? Annars får du väl ta in på boende med kalla rum:)

#4 Björn - 2024-06-06 19:04:35

#Erik H: Jo, jag läste också det. Intressant och stämmer säkert för många att sömnen kan bli bättre. Kom att tänka på Rune Larsson som förr (?) sov hemma på balkongen. Har ingen erfarenhet av detta, hatar mygg och campar bara i undantagsfall. Men skulle jag sova ute hade logistiken blivit enklare och äventyren billigare. För egen del tror jag däremot inte återhämtningen blivit bättre, den är bra även efter en hotellnatt.

#5 John Jensen - 2024-06-07 08:06:34

Ska bli kul att följa.

#6 Andreas - 2024-06-09 08:47:32

Håller med#5 lycka till.