Kommentarer på Dag 4: Stark och långsam som en ardenner


Nej, jag älskar inte varje mil. Vägsträckorna runt Mälaren är rätt monotona och jag ser nästan aldrig vattnet. Hittills har jag sprungit 25 mil och 10 mil återstår.

Liknelsen med en gammal ardenner stämmer rätt bra- det går inte fort men hästen känner sig stark. Och idag var dagen då allt ordnade upp sig.

Min borttappade kamera är upphittad på pizzerian i Kolbäck! Och idag hämtades den av en bekants bekkant i trakten. Det lite pinsamma i historien är att nästa samma sak hände ifjol- då var det en löparmössa som glömts kvar i Hallstahammar och även då räddades jag.

Idag var jag under viss tidspress och det var mest en fördel. Normalt brukar jag göra en massa småstopp och det tar mer tid än man kan ana. Nu sprang jag mer eller mindre oavbrutet- tidseffektivt. Fast fort gick det inte, löphastigheten ligger på 7-8 km/tim.

Plötsligt stannade en bil till mitt ute på bonnvischan mellan Kungsör och Eskilstuna.

-Hej Björn, säger föraren som jag först inte kände igen.

Det visade sig vara en FB-vän som hade sommarstuga i trakten. Alla känner apan men apan känner ingen. Annars är det väldigt få personer som stannar till och pratar, totalt olikt ett coast to coast.

Först i närheten av Strängnäs såg jag Mälarens vatten. I sommar springer jag Vänern runt och inte heller då lär jag se mycket av själva Vänern.

Byn Torpa, en idyll under min färd mellan Köping och Strängnäs.

Dagens distans: 62 km

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Bengt - 2024-05-02 10:58:15

Härligt. Inspirerande läsning som vanligt!

#2 Mats - 2024-05-02 12:18:54

Vädret fint och stadigt steg
fast ibland är vägen seg
men det händer att man känner
sig rätt lik en stark ardenner

#3 Andreas - 2024-05-02 12:28:52

Du borde skaffa rutiner för säkerhetskopiering då är det bara kameran som går förlorad. Trevligt att få läsa dagliga uppdateringar från dina äventyr.

#4 Jan-Olof - 2024-05-02 16:13:23

Nu återstår bara sträckan Strängnäs-Vasastan. Den sprang du ju för några veckor sedan, men åt motsatt håll. Kanske blir det ett annat vägval nu. Igen ett tack till poeten Mats. Mycket välfunna dagsverser.

#5 Björn - 2024-05-02 23:06:43

#Andreas: Ja, det borde jag. Har också mängder av minneskort i byrålådan, förmodligen ett osäkert sätt att förvara bilder. Får höra med webmaster (min son Nils) som behärskar tekniken.