Kommentarer på Lingon för 800 kronor kilot


På lingonjakt i de småländska skogarna mellan Alvesta och Gemla. Räknar man in hotellkostnad och tågresor blev mina bär tio gånger dyrare per kilo än köpebären på torget iVäxjö.

Här kostade lingonen "bara" 80 kronor kilot,

Det verkar vara ett dåligt lingoår i år. Så jag åkte till Småland för att fylla skafferiet med lingondricka inför vintern.

Jag hoppades kunna gå på lingonröda tuvor och på vilande mo men jag såg varken bären eller flickorna från mon. Jag hörde däremot furuskogens sus och också suset från Krösatågen. Men fästingarna fick mig inte på humör att gå vallande och trallande.

Visst fick jag lite bär, drygt tre kilo för att vara exakt. Och jag fick också en härlig språngmarsch mellan Alvesta och Gemla. Längs Växjövägen fanns inga bär men däremot en bit ifrån spåret. Dagens behållning blev pizzan på Gemla Pizeria där jag och en ilsken geting var de enda gästerna. Sedan Krösatåget till hotellet i Växjö.

Varför finns det så lite lingon i år? Kan det ha att göra med otjänlig väderlek i samband med blomningen? På säkra ställen som Älvkarleby och Marma i Uppland lyser i år bären med sin frånvaro. Jag var nyligen också i Dalarna och även där dåligt med bär. Samma i Stockholmsområdet.

Dimman låg tät över Växjsjön, Varvet runt sjön mäter 5 km.

I sanningens namn ska väl sägas att helgens utflykt till Småland inte gjordes enkom för lingonen. Jag passade också på att springa ett parkrun i Växjö. Får väl skylla på att allt travande på mon bland ris och ormburkar tröttat ut mig varför tiden på den helt platta banan inte blev bättre än 27.06. Men tvåa blev jag ändå åldersomräknat!

Keep on running!
 
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Christoffer - 2023-09-24 22:30:39

Oj hade vi så fint besök i staden. Uppmärksammades du något av Växjö löparklubb?
Hoppas du trors klent utbud på sällskap och lingon ändå var nöjd med resan.

#2 Björn - 2023-09-24 23:04:27

Mycket nöjd med resan. Får fundera på Växjö M i oktober även om 8 varv runt Växjösjön kan kännas lite tråkigt.

#3 Christoffer - 2023-09-25 11:46:01

Är ju inte roligaste sträckan kan bli blåsigt också i o m sjön. Men tajtar samtidigt ihop så att man har folk runt omkring sig. Alla kan ju inte vara stora som Stockholm.

#4 Klas-Peter Suneson - 2023-09-25 15:11:06

Har i dag 2023-09-25 tagit del av SvDs artikel om DIG!
BRA!
Tog mig friheten att kopierat och har lagt ut den på min Facebook sida.
Keep on running!


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg