Kommentarer på Joggingvagnen kvar på Island


Ingen joggingvagn med på bagagekärran då jag rullade ut från Arlanda. Den här trehjulingen vill jag verkligen inte springa många meter med. Fast handbromsen var ok.

Först ett stort tack för det stöd jag fått från alla läsare av bloggen och på Facebook. Det har betytt mer än ni anat. Bloggen har slagit nya besöksrekord och jag har haft läsare över hela världen.

Ett särskilt tack till signaturen Mats som varje dag levererat en fyndig liten vers kopplad till dagens text. Här ett exempel:

Tuta argt är kriminellt,
nej - man bör nog tuta snällt,
de som sitter i sin bil,
borde springa någon mil.

Jag kom hem välbehållen i tisdags men som sagt utan joggingvagn. Den lastades inte ombod med övrigt bagage vid mellanlandningen på Island. Jag har två andra kärror i stallet så jag lider ingen nöd.

Besökstrycket på bloggen har varit rekordstort, trots närmast obefintlig marknadsföring. Besökstalet har i snitt legat på 1 300 per dag och med en topp på 3 500 en enskild dag (en video med en djutransportbil som vält med med 90 kalvar på Interstate 84). Jag har haft läsare från hela världen, förvånsvärt många från Ryssland och ungefär en femtedel från USA. Att det inte blev fler från USA får kanske skyllas på brist på visitkort.

Min blogg startade 2005 och är en av de äldsta löparbloggarna i Sverige. Många har försvunnit och numera finns man på Face Book och Instagram. Eftersom jag vill skriva lite längre texter passar bloggformatet bättre men inser att det är lite mossigt. Ändå glädjs över att så många uppskattar bloggen. Och tänk, inte ett enda taskigt inlägg.

Under tidigare coast to coast har jag inte tappat ett kilo i vikt. Den här gången handlar det om ca 1 kilo, inte mycket när matchvikten är 61.

Skönt att vara hemma igen! När applåderna tystnat finns alltid risken att bli deprimerad, vanligt bland hyllade idrottsmän, artister m fl. Själv har jag aldrig drabbats av detta. Filosofin har varit att fortsätta att leva som tidigare, det vill säga inte ta någon paus utan fortsätta med löpningen.

Lite speciellt blir det dock den här gången eftersom jag är anmäld till Veteran SM i maraton om två veckor i Göteborg. Den som varje dag sprungitca 5 mil under 100 dagar blir inte snabb. Jag måste alltså försöka få upp farten, det är därför intervallträning som gäller i princip varje dag, några långpass behövs inte. Tyvärr är tiden för knapp varför mina chanser inte är så stora.

Keep on running!

PS

Precis när detta skrevs leverades joggingvagnen hem till mig

 

 
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Joakim Andersson - 2023-08-17 21:27:43

Vad roligt att du kommer till Göteborg och springer Maraton. Själv kommer jag också att stå på startlinjen, lycka till!

#2 Christoffer - 2023-08-17 23:46:38

Hemma och redan blicken mot nya mål.

Blogg är ett underskattat forum, särskilt inom löpning.

#3 Andreas - 2023-08-18 05:55:58

Roligt att det är så pass många som följt din löpning över USA. Lycka till i Göteborg.

#4 Jens - 2023-08-18 13:26:49

Du skriver väldigt bra, det märks att du är journalist. Om den här bloggen är mossig så är det bra mossa. Tack för resan, den var inspirerande att följa.
Keep on running!

#5 Erik H - 2023-08-18 19:00:02

Tänk att du kom hem med 5250km i benen. Imponerande. Jag hade mina tvivel.
Stort grattis och jag tror du orkar springa Veteran SM i maraton. Blir intressant att se vilken fart du har i benen, säkert fortare än du själv tror.

#6 Catarina - 2023-08-21 20:24:15

Återigen, tack Björn för att vi har fått följa dig på detta äventyr.
Ser fram emot ditt nästa?
Keep on running


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg