Kommentarer på Dag101: Covid inte över i Amerika


Utanför det stora apoteket i staden Morristown, NJ, satt skyltar om gratis covid-vaccin. Särskilt många har inte nappat på erbjudandet, berättade man för mig.

Jag har länge anat att allt inte stod rätt till. Ju längre öster ut jag kommit desto fler har jag sett bära munskydd. Idag fick jag mina misstankar bekräftade; covidfaran är inte över i Amerika.

Utanför apoteket CVS i en gatukorsning i Morristown (18 000 invånare) såg jag en uppmaning om att vaccinera sig mot covid 19. Så faran är inte över?

-Nej, men det är inte längre en pandemi.  Intresset har inte varit särskilt stort. Det är Pfizers vaccin vi ger och erbjudandet gäller i alla stater.

När jag hörde Pfizer nämnas, sken jag upp. Det är en aktie som gått rätt dåligt på börsen. Kanske ett uppsving på gång? Däremot är amerikanerna galna i att köpa ett diabetesläkemedel från danska Novo Nordisk- fast inte främst mot diabetes utan mot fetma. Läkemedlet har blivit en bristvara, kursen har rusat på börsen. Tack Claes Hemberg för det börstipset!

USA är bland de länder som drabbats värst av covid, ca 1,3 miljoner människor har dött och vaccinationsgraden är låg, dock inte bland de äldre. Jag har besökt små samhällen där i princip ingen varit vaccinerad, frågan verkar ha blivit politiserad. Så sent som i maj förklarade president Joe Biden att pandemin var över. Det var ett uttalande han fick äta upp.

--

Imorgon söndag är jag i New York. Kanske blir det målgång redan då om allt klaffar, annars blir det på måndag, dan då jag flyger hem. Lördagen blev extra lång på grund av en större felspringning. Men humöret steg när man på en brandstation i New Ark gjorde vågen för mig och också tog bilder. Och nog hörde jag också en hel del uppmuntrande tutningar från bilisterna? Dom arga tutningarna, när jag tog upp gaturummet, hörde jag inte ...

Dagens distans: 62 km

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Klas-Peter Suneson - 2023-08-13 07:19:18

Härligt Björn! I Bankeryd är det redan söndag kl. 07
Covid 19 är historia nu i Sverige. Intensivvården har inga fall av den orsaken. En mildare variant har sjukvården signalerat om, är som en förkylning.
Jag ser fram emot bilderna på dig och Atlanten!
Keep on running

#2 Erik H - 2023-08-13 08:08:46

Är du verkligen i Hazelton?
Blir en lång loop till Brighton beach. Fågelvägen är det inte så långt. Jag gissade att du skulle ta en nordligare kurs till NY.
Hur många stjärnor ger du årets C2C?
Jag/vi åkte buss med marathonsällskapet till vintermaran i kvarnsveden, före ditt 1:a C2C. Det var första gången jag stötte på dig. Jag kommer ihåg att du var tagggad och ville iväg.

#3 Pontus - 2023-08-13 08:21:52

Ta det försiktigt så här sista dagen. Din prestation är helt fantastisk och värd all beröm man kan få. Jag missar aldrig ett tillfälle att berätta för folk om din prestation och hur trevliga amerikanerna är mot dig.

#4 Mats - 2023-08-13 09:06:24

Tuta argt är kriminellt,
nej - man bör nog tuta snällt,
de som sitter i sin bil,
borde springa någon mil.

#5 Mikael - 2023-08-13 09:54:39

Lika sorg - lika glädje. Sorg över att snart inte kunna börja dagen med dina uppdateringar men glädje över att du nått ditt mål ännu en gång. Vilken bedrift!

#6 Lasse - 2023-08-13 12:48:20

Sista natten med gänget, skulle tro att det är lika vemodigt för dig som för oss som följt dig.
Ta det lugnt sista dagen och njuta av bedriften!

#7 Andreas - 2023-08-13 14:44:00

Snart i mål. Håller med ovanstående kommer att sakna dina rapporter från C2C avboka flyget och spring vidare!

#8 Catarina - 2023-08-13 16:10:57

Instämmer med flera ovan. Det har blivit en härlig morgonritual att börja dagen med en kopp kaffe och läsa dina dagliga äventyr.
Keep on running nu mot kusten.
Själv tar jag mig en löptur på Bjärehalvön och ser fram emot att läsa om ditt nästa äventyr

#9 Tess - 2023-08-13 18:40:57

Även jag har startat mina mornar med att läsa din blogg och uppdatera mig på hur det går för dig på ditt äventyr. Grymt imponerande och inspirerande! Jag kanske inte drömmer om att göra ett C2C i USA, men jag längtar efter att ge mig ut på äventyrslöpning över flera dagar/veckor/månader. Just nu tillåter inte jobb- och familjesituation detta, men en dag?
Keep on running!

#10 Björn - 2023-08-14 19:32:53

#Erik H: Jag fuskade genom att ta pendeltåg från hotellet in till Penn Station och därifrån springa till stranden. Att ta sig inte till New York kan vara livsfarligt, minns när jag hamnat fel och fick korsa en tätrafikerad 5-8-filig trafikled, kanske det värsta jag varit med om.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg