Kommentarer på Dag 94: Faror längs vägen


Den här skallerormen låg och lurade precis i vägrenen. Var nära att köra över den med framhjulet. Klicka på bilden för förstoring.

Trafiken är den största faran. Vilda och tama djur är den minsta.

Anta att jag möter tusen fordon per dag. Under ett coast to coast skulle det innebära100 000 bilar, långtradare och motorcyklar. Saknas vägren eller om den är smal kan avståndet mellan mig och fordonet bara vara någon meter.

Det gäller att vara uppmärksam hela tiden. Hittills har inga incidenter inträffat. Jag tycker nog att bilisterna tar större hänsyn här än i Sverige. Även om trafiken kan vara nog så intensiv är trafilrytmen lugnare. En sak som man gör här, men inte hemma, är att slå på varningsblinker vid farliga möten. Man väjer också oftare och går ut i andra körbanan vid möten. Det jag kan irritera mig på är ljudet från motorcyklar och bilar som kan föra ett hiskeligt ovväsen.

En del coast to coast-löpare är rädda för hundar och har med sig diverse tillhyggen och även pepparspray. Jag har aldrig blivit attackerad av en hund. Brukar säga att hundarna är mina bästa vänner.

Jag har heller aldrig blivit attackerad av människor. Rånrisken bedömer jag som liten. Några enstaka gånger har jag mött riktigt ruskiga typer men tittar man dem i ögonen, lyssnar på dem och möter dem med respekt händer inget farligt. Gissar att jag själv inte ger intryck av att vara vara någon farlig person. Skylten med texten Coast to Coast tror jag hjälper mig mycket, inte minst med att komma i kontakt med folk.

Vilda djur ser jag tyvärr mest i dött skick. Man har under senare år blivit mycket bättre på att snabbt ta bort påkörda djur. Här i Pennsylvania finns det gott om rådjur och jag ser dem varje dag. För första gången såg jag också en skallerorm. Däremot har jag aldrig sett björn eller puma.

Hotellet i staden State College var ett av de finaste jag bott på.

Jag har de de senaste dagarna haft problem med hotellbokningarna- hotellen har antingen varit fullbokade eller på tok för dyra. Men idag bodde jag förstklassigt; en svit  som kostade cirka 3 500 kronor. Notan betalades till större delen av en fastighetsmäklare och inbiten vandrare jag mötte häromdagen. Idag träffade jag hans familj  och vi åt hämtpizza i den ljumma sommarnatten utanför hotellet. Underbart! Och mitt i allt pratande erbjöd sig frun att imorgon ge mig en oerhört viktig Steve som löser det mesta. Och jag fick också höra att mördarbackarna snart är ett minne blott. Har jag besgerat Appalacherna?

Hjälpsamma familjen Lawrencee i State College. Sonen Dillan drrömmer om att bli fotbollsproffs och hans storebror (ej med på bilden) ska snart börja på universitet i Arizona. Donna skjutsar mig i morgen och Dean har en stående inbjudan att besöka mig i Stockholm. När han tjänstgjorde i Tyskland inom flygvapnet köpte han på hemresan en Volvo i Göteborg.

---

Den uppmärksamme märker kanske att målgången inte är fullt lika nära som bloggen tidigare visat. Totalsträckan har nu förlängts med 15 mil, från 510 till 525 mil. Ändrringen beror på att  det i praktiken alltid blir lite längre än vad google maps anger, jag springer ibland fel och gör en del avstickare. Om 525 mil står sig innebär det att löpet blir lika långt som de under 2016 och 2019.

Dagens distans: 46 km

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Klas-Peter Suneson - 2023-08-06 06:58:46

Hela din person signalerar; liten, vänlig, intressant man! Inget att vara rädd för! Så uppfattar nog både människor och djur mötet med dig. Trafiken är något helt annat. Dessa döda ting, har ingen egen vilja utan styrs av ibland uttröttade, ouppmärksamma och i värsta fall drogpåverkade. Så där vilar faran.
Fantastiskt med alla dessa tillfälliga sponsorer som öppnar plånboken och vill hjälpa för att Du skall lyckas nå målet.
Keep on running!

#2 Klas-Peter Suneson - 2023-08-06 07:40:31

Så rån risken. Även där signalerar Du tydligt att det inte finns mycket att hämta. Möjligen din mobil tfn som skulle kunna vara ett byte för ett omedelbart behov, men i övrigt är det inget som rånaren ofta missbrukaren, kan omsätta i pengar för att kunna finansiera sitt missbruk. Inte värt besväret. Ditt sätt att möta dem alla är rätt, det är det bästa skyddet.

#3 Erik H - 2023-08-06 07:56:09

Skallerorm? Kan bli 25-30 år. Det finns över 20 erkända arter av skallerormar, och den giftigaste finns i Nordamerika. Tur att du inte trampade på den.

#4 Mats - 2023-08-06 08:58:39

Snart är backarnas tyranneri förbi,
och skallerormsmöten som ger arytmi,
fastän luffaren färdas med raska kliv,
så passar det bra med en nödvändig Steve.

#5 Maths - 2023-08-06 09:58:09

Läskig Skallerorm ? men va gött att du passerat krönet i PA snart!

#6 André Sinclair - 2023-08-06 12:22:11

Får Du utrymme för gymträning knä, isf hur?
Tack för att Du inspirerar, motiverar och fortsätter dag för dag, år till år.

#7 Hannes - 2023-08-06 17:39:48

Ser redan fram emot ditt nästa USA-löp, för det här blir INTE ditt sista, om jag får bestämma! :)

#8 Björn - 2023-08-09 07:22:14

#Andre: Jag har slarvat med detta, i stort sett ingen gymträning alls för knäna. Beror främst på tidsbrist men också på att motellens gym sällan har de rätta redskapen. Får återuppta träningen när jag kommit hem. Dessbättre har jag inte haft några känningar av artrosen.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg