Kommentarer på Dag 93: Pennsylvania nära knäcka mig


Backar, backar, backar. Det är inte platt någonstans i Pennsylvania.

Helt klart en planeringsmiss. Jag skulle ha gjort dagsdistanserna betydligt kortare i Pennsylvania. Nu håller backarna på att knäcka mig. Men jag har mina hjälpare- vänliga amerikaner.

Jag visste att PA skulle bli besvärligt. Men att det var så besvärligt blev ändå en överraskning. Backarna är långa, ofta branta och om det är uppför eller nerför spelar knappt någon roll eftersom nerförlöpning också är krävande. Och så har vi alla dessa slakmotor, backar som inte syns, men känns. Nu har jag haft tre 6-milare på raken.

Det blir mycket gång och dagarna blir då extra långa. Ändå går löpningen bra, återhämtar mig också bra och slutkörd är jag defintivt inte. Nu handlar det mycket om pliktlöpning, inte så roligt. Att korta distanserna är tyvärr omöjligt, jag har en bokad flygresa hem och måste följa schemat.

Det har också varit strul med de senaste hotellbokningarna, hotellen har varit fullbokade alternativt har priserna varit galet höga på grund av någon lokal aktivitet på orten. Imorgon får jag hjälp av en man jag träffat häromdagen och som betalar nästan hela notan på ett lyxhotell i staden State Collage (rummet skulle kosta över 300 dollar!). Mera om detta i morgon.

En hägring? Nej, någon hade ställt ut en kylväska full med iskall Coke.  Jag tog  två burkar och tackade den anonyma givaren.

Utan dessa räddare i nöden skulle löpet inte gå att genomföra. De flesta coast to coast löpare har följebil och som ensamlöpare är jag extra sårbar.

Dagens 63 km

Keep on running
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Klas-Peter Suneson - 2023-08-05 06:35:55

Som jag mins det, är inte vagnen försedd med broms. Det innebär att Du måste hålla hårt i vagnen i nedförsbacken. Säkert lika jobbigt som att skjuta den uppför. Men dag 93 var bara en av de få kvarvarande, så
Keep on running!

#2 John Jensen - 2023-08-05 09:21:14

Det där med bara backar känns som hemma fast mycket mindre skala förstås. Hru tänker du nu? Vill att det ska vara över, njuter av "just nu" eller är lite vemodig sista 6 100-delarna? Låt mig gissa: Blandade känslor dag för dag eller till och vissa dagar timme för timme.

#3 Maths - 2023-08-05 10:56:56

Pliktlöpning måste vara den mest mentalt utmanande, otroligt starkt med dessa distanser i PA! Hoppas du får ladda batterierna på lyxhotell!

#4 Mats - 2023-08-05 11:05:57

Ibland får man kämpa med löpsteg och fart,
man får hålla på tills det hela är klart,
då är det ej dumt med en vagn som är blå,
att hålla sig i och att stödja sig på.

#5 Tomas - 2023-08-05 12:19:32

Väldigt bra med dessa generösa människor .
En sån värld vill man ha mycket massor mer av.

#6 Erik H - 2023-08-05 15:51:25

Stenhårt jobbig löpning men glöm inte att njuta också på sista etapperna. Vem vet om du kommer tillbaka någon mera gång.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg