Kommentarer på Dag 90: Amerika ber för mig


Patrick Bailey kallade sig "apostel" och gav mig en keps med texten Jesus på. Han sa många uppskattande ord om min löpning.

Ju längre öster ut jag kommer desto religiösare verkar det bli. Nu går det inte en dag utan att någon ska be för mig. Trevligt, men att bära en Jesusmössa, där går gränsen.

Ännu så länge har jag inte stött på en enda människa som velat mig illa eller sagt något elakt. Jo kanske, någon enstaka bilist som velat preja mig av vägeen. Annars är det häpnadsväckande hur vänlig man är. Får ibland känslan av att jag som löpare dövar deras dåliga samvete över att de själva inte motionerar.

Jag tror det är med bönerna som med gåvorna, att tacka nej vore oartigt. Så därför får folk be hur mycket som helst för mig. Det kanske mest extrema i den vägen upplevde jag 2005 under mitt första långa löp i Amerika (Chicago-New Orleans). I Kentucky fick jag av en vägpredikant för lastbilschaufför hela kollekten.

Att restaurangbesökare bjuder på mat händer titt som tätt. Däremot är det ovanligt att ägaren bjuder men det skedde idag på en mexikansk restaurang i staden Mercer ( 2 000 invånare). Vatten, egenodlad gurka och ett erbjudande om logi gavs också denna dag. Har vi inte något att lära av amerikanens genorositet mot främlingar?

Köpte rekordbillig zucchini från ett bord utanför en villaträdgård.

---

Samtidgt som jag springer ett coast to coast har jag varit med i den svenska löparutmaningen "Spring tills du stupar", STDS. Den går ut på att du under juli månad sammanlagt ska springa minst det antal kilometrar som summan av månadens dagar. Hade nog räknat med att vinna den "tävlingen". Men att mina 166 mil nästan skulle vara dubbelt så långt som tvåan sprang, det överraskade lite.

Dagens distans: 48 km

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 CC - 2023-08-02 07:46:01

Det är tur att vi inte har det som i USA, hade blivit tokig om människor ska stanna och prata, bjuda på grejer när jag är ute och springer långt. Nej vi har det så bra där alla sköter sig själv :)

#2 Klas-Peter Suneson - 2023-08-02 08:11:45

Om man nu vore en Apostel, så vore det lättare att nå en man till fots, än den som sitter i en bil. Är mannen dessutom till synes i behov av hjälp och stöd, så blir han ett självklart mål. Klart att Du skall ta emot all vänlighet Du kan få! Det stärker dig, särskilt nu i slutspurten. USA är annorlunda! Det är därför extra intressant att få följa din väg och möten genom en för de flesta okänt landsbygd. FINT!
Keep on running

#3 Christoffer - 2023-08-02 08:12:13

Helt sant. Man far inte illa av att motta en bön av en medmänniska. Jag hade godtagit den av vilken religion som helst.
Lite kanske vibhar att lära men håller samtidigt med om CC här ovan att det är skönt att inte bli stoppad titt som tätt. Har flera gånger frågat om vattenpåfylning när jag varit ute (vandring/löpning) alltid fått med glada tillmälen. Men har haft turen också att bli bjuden på stekt nyplockade svamp och en burk med hallon.

#4 Pat Bailey - 2023-08-02 09:34:03

How blessed I am to meet Bjorn while he continued on his 8th crossing of the United States.
This moment reminds me of a first meeting of another great man Mr. Don Reed, Sr the founder of Crossing Paths Christian television show started in Mercer, Pennsylvania many years ago on his radio program at WKTX Radio, where I met another amazing person Jan Markowitz, the main drive announcer who I had the awesome pleasure to work with in sales and bring some of the most wonderful Christian entertainment to the John Guest ministry program. (Jan was inducted into the Christian Broadcasters Hall of Fame)
Of course I have some of the greatest peopIe can in my life my children, grandchildren and great grandchildren.
Especially Everleigh Elizabeth my newest grand daughter.
Thank you Yahweh for all my friends and family and my newest family member and brother Bjorn Suneson from Stockholm, Sweden.
We all are truly blessed every moment of our days.
Yahweh continues to bless us every day even walking on a country road.

#5 Mats - 2023-08-02 09:50:18

Så har du nått fram till en tionde stat,
det är en bedrift utav högsta karat,
och stegen de riktas mot östkustens kant,
nu är inte långt till den blåa Atlant.

#6 Ed. - 2023-08-02 10:03:38

Vissa apostlar vandrar camino de Santiago och sprider evangeliet som avslutas med orden Gud signe Dig, andra springer tvärs den amerikanska kontinenten och skriver om sina uppenbarelser som avslutas med Keep on Running.

#7 Kristoffer - 2023-08-02 18:47:00

Har lite svårt att se STDS som en tävlingmot nån annan än sig själv. Om fler folk tagit det som en sådan tror jag att du fått större konkurrens, men likväl "vunnit" :D

#8 Pat Bailey - 2023-08-06 12:03:56

Just checking to see how my new brother is and has been doing.
I see in the last photo you must be making some increditable time, that's awesome.
Hope you're okay physically.and spiritually.
Don't hesitate to ask for help. You could call State Senator Michelle Brooks and let her know where you are
In Pennsylvania. Her office help can get in touch with her fellow Pennsylvania senators in your area.
You're in my thoughts and prayers daily brother.
Be safe and Yahweh bless your journey and your health.
Get lots of rest and rehydration.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg