Kommentarer på Dag 85: Tankar i en luffares huvud


Luffaren har försökt staga upp sig lite, köpt ny elegant löpartröja och löparkeps. Men han ser fortsatt lika utmärglad ut och har inte klippt håret på tre månader. Kanske skulle han snofsa upp sig ytterligare och springa till en frisör?

Att se ut som en luffare kan möjligen ha vissa pekuniära fördelar, Folk verkar tycka synd om mig och vill hjälpa. Fast i polisens ögon är det ingen fördel.

Luffaren uppträder numera som en gentleman mot polisen, säkrast så. Ja, han uppträder också korrekt mot allmänheten. Och allmänheten hyser inget agg mot denna stackars krake, kutryggig, sliten och som helt obegripligt knuffar en barnvagn i den svindlande hastigheten av 8 km/timman.

Håvorna strömmar in. Idag, en mycket varm dag med hög luftfuktighet, stod folk närmast på kö för att lindra luffarens plågor. En kvinna bjöd in honom att svalka sig i sin trädgård- luffaren passade då på att ge henne en komplimang för den frodiga växtligheten. En ultralöpare (jo, sådana finns men är sällsyntare än luffare) bjöd på frusen saft- gott! Och han fick också en komplimang för sina ultralopp, lopp som är för långa för en 75-årig luffare. När himmelriket närmade sig (McDonalds i staden Crestline med 4 500 invånare) kom villaägarna ut med vattenflaskor. Men där lurade också lokalpolisen bakom buskarna.

Det blev till att visa legitimation. Folk hade ringt och trodde att ett barn fanns i vagnen. Polisen kliade sig i huvudet, ett europeiskt körkort hade han aldrig sett. Luffaren fick till och med dra upp suffletten för att visa att det verkligen inte fanns något barn i vagnen. Fast det var han van vid, några okulärbesiktningar duger inte när rapport ska skrivas.

Ryktet hade tydligen spridit sig till McDonalds att en konstig figur var på ingång. Där var dock stämningen på topp. Utanför stod John Cross, verksam i mattläggarbranschen. Han tryckte luffarens karda, ställde några frågor, och sa i förbigående att han bjuder på lunchen. Väl inne i restaurangen gjorde personalen närmast vågen, överräckte ett presentkort med 50 dollar från John. När brakmåltiden var beställd hade saldot på kortet sjunkit till 35 dollar. Då kom en av gästerna fram och la en 5-dollarssedel på luffarens bord.

Så kanske har luffaren ändå utseendet för sig? Att klippa sig skulle kanske försämra hans ekonomi? Nej, skämt å sido, jag har förstått att man inte ska tacka nej till gåvorna. Skulle jag ge något och personen säger nej tack skulle det nog inte kännas riktigt bra.

Dagens distans till Mansfield, Ohio: 42 km

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Klas-Peter Suneson - 2023-07-28 07:33:13

Fortsätt så! Låt frisören vänta till loppet är över. Fantastiskt bemötande Du får!
Det stärker dig. Här hemma hade Du aldrig fått ett presentkort på 500 kr utanför McDonalds! Svensken är inte funtad så? Att McDonalds gör vågen är inte så konstigt. Din positiva inställning till restaurangkedjan ger avtryck. Dagens distans en Marathon- mer rimligt!
Keep on running

#2 Jan larsson - 2023-07-28 09:02:58

Som sann parkruner är Mansfield ett av dom få i USA SOMM HAR ETT

#3 Jan Suneson - 2023-07-28 10:13:36

Björn kommer också i år att springa parkloppet i Mansfielld på lördag. Logistiken blir lite komplicerad

#4 Mats - 2023-07-28 10:35:35

Det verkar rätt trevligt att springa omkring,
man möter personer - ser märkliga ting,
med vänliga gester går färden nog lätt,
ja, så kan det vara i livets roulett.

#5 Maths - 2023-07-28 11:53:06

Härligt att luffarn bjuder så på sig själv!

#6 Ed. - 2023-07-28 13:22:46

Om jag förstått rätt, så är du både självförsörjande på dina amerikalöp och samlar inte in några pengar till välgörenhet. Men nu när folk ändå skänker pengar till dig, har du funderat på att donera dessa vidare? Exempelvis till StudentsRunLA https://www.srla.org/ en organisation som stöttar ungdomar att springa Los Angeles Marathon. Det skulle vara en fin gest.

#7 Christoffer - 2023-07-28 15:28:03

Låt håret växa likt ett slutspelsskägg och ta sen en härlig klippning när du är i mål.

#8 Björn - 2023-07-29 02:57:02

K-P och Christoffer: Kunde inte hålla mig, insåg att jag såg förskräcklig ut.
#Jan Larsson: Ja, märkligt att det är så få parkrun i USA (63) mot 795 i Storbritannien. Just att det inte är en riktig tävling och att man kan umgås efteråt borde passa amerikanen.
#Ed: Kollade sidan men utlänningar verkar inte kunna ge ett bidrag.

#9 Ed. - 2023-07-29 07:56:28

Kul att du kollade in sidan! Om man vill donera, tryck på ?Get involved?, ?Ways to give?, ?Donate online? och på denna sida ?Access form, To complete form in a new tab, please follow the link below.? Där matar man in valfritt belopp, kontaktinfo och betalkortsnummer.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg