Kommentarer på Dag 84: Mörkrädd


Det hann bli mörkt innan jag nådde motellet i Bucyrus, OH. Totalt var jag ute i cirka tolv timmar och blev försenad av tre punkteringar

Mörkret skrämmer mig. Bilarna bländar, värst är helljusen. Ljudet från cikadorna och blinkandet från lysmaskarna är också otäckt liksom röster från husen. Jag inser att jag är sen, känner mig jagad och har bara en sak i huvudet; att nå motellet så snabbt som möjligt.

Mörkret upplever jag som värre i Amerika. Bara att vara i ett främmande land gör sitt. Och så finns det ingen att fråga när det börjar skymma, alla sitter i sina bilar och ingen vågar stanna om jag skulle behöva fråga om vägen eller annat. Lite samma känsla får jag under oväder.

Nej det var ingen höjdare att idag anlända till motellet strax före klockan 22. Dessbättre sprang jag på nästan helt bilfria vägar ute på landsbygden och kvällen var varm, ja nästan klibbig. Annars är luftfuktigheten i regel högst under morgontimmarna men idag dröp jag av svett under hela resan. Måste försöka komma iväg tidigare på mornarna men alltid är det något som kommer emellan.

Dagens distans: 64 km

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Klas-Peter Suneson - 2023-07-27 06:57:28

Ja, inget är som en svensk sommarnatt i mitten av juli, men i dag känns det att mörkret sakta kommer tillbaka. Regn och bara +10 just nu. Sex och en halv mil på en dag med tre punkteringar, - är inte dåligt! Bravo Björn!
2023 blev en kall industri semester i Sverige. Ovanligt många Danskar, Tyskar, Holländare med fler, turistar i Småland. Beroende på den svaga kronan. Den känner Du av i dollar land.
Keep on running!

#2 Tomas - 2023-07-27 07:16:33

Låter förödande träligt med mörkerspring utan ljuspunkter,som att försöka äta med stängd mun.

#3 Lasse - 2023-07-27 08:09:52

Vad beror punkteringarna på? Finns det helgjutna däck som är lätta och smidiga?

#4 Christoffer - 2023-07-27 08:20:02

Inte lätt att komma iväg tidigare när man är ute så länge och har så många saker att ordna med. Du hade behövt en kort distansarbete och sen släppt alla måsten för att gå upp innan du gör idag.

Sen är väl problemet just de här långa sträckorna. 1 mil gör väl nästan 2 h i skillnad med avbrott. Har du någon målbild på framkomsttid som är lagom?

#5 Tommy N - 2023-07-27 10:00:32

Du har väl med dig lampa?
Lumonite Compass är beprövat bra.
https://www.valostore.se

#6 Mats - 2023-07-27 10:15:51

I mörkret är det inte kul,
och tråkigt med punkterat hjul,
tillslut - i denna dystra kväll,
så syns en skylt till ett motell.

#7 Björn - 2023-07-27 14:34:55

#Lasse: Det vet jag faktiskt inte. Tidigare år har det ofta varit "get horn" eller "stickys", taggar från växter. ¨Men laglapparna från Walmart av klistermodell har inte varit bra, bättre använda solution. Helgjutna däck finns inte och skulle nog inte vara bra. Slime i slangarna också tveksamt.
#Christoffer: Att komma fram runt 18-19 vore bra, då skulle jag också kunna njuta mera av de ibland riktigt fina motellen. Hade jag kortat dagsetapperna med säg 1 mil skulle det förlänga trippen med uppåt 3 veckor, dyrt. Ca 100 dagar är långt nog.
#Tommy: Ja, jag har pannlampa men inte använt de när jag springer. Problemet har aldrig varit att jag inte ser var jag ska sätta fötterna. Eftersom jag springer med vagn r snubbelrisken obefintlig.
#Mats: Att inte bli sedd
då blir jag rädd
Jag vill ha ljus
så jag ser alla hus


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg