Kommentarer på Dag 68: Petnoga med allt


Chris Comstock på Cantril Truck & Trailer rengör mina batterier till min hanållna gps jag använder för navigering.

Det gäller att hålla utrustningen i bra skicka. Fungerar den inte som den ska är alternativen laga eller köp nytt. Och det måste ske omedelbart, annars kan löpet vara över.

Nu var det de laddningsbara batterierna till min gps som krånglade, troligen smutsiga vilket fick till följd att gps:en inte ville starta. Jag har varit med om det tidigare så när jag kom till det lilla Amishsamhället Cantril och såg att man där hade en verkstad passade jag på. Själv har jag försökt rengöra med trasor men misslyckats.

-Jag känner till det där och ska försöka med ett vanligt suddgummi, sa Chris Comstock. Och på några minuter var batterierna fixade.

Ja, det gäller att vara petnoga med det mesta. Gps:en var oerhört viktig även om jag har en telefon med kartor men den handhållna har ändå vissa fördelar. 

Dagens etapp Bloomfield-Farmington blev en av de tuffare, både långt och varmt. På eftermiddagen steg temperaturen till 30 grader och vätskan tog snabbt slut,  fick göra avstickare för att fylla på flaskorna. Kom inte fram till en liten stugby (Indian Lake utanför Farmington) förrän det blivit mörkt. Strax innan blev jag stoppad av pastorn som häromdagen åkte tillbaka och hämtade min kvarglömda löparkeps. Nu erbjöd han mig hustrum men eftersom jag redan bokat fick jag tacka nej.

I Cantril finns en stor livsmedelaffär som drivs av mennoiter, en närbesläktad grupp av amish men som t ex har bil och mobiltelefoner. Kvinnorna är dock klädda i traditionella kläder. Affären är mycket populär och folk åker långväga för att handla eftersom utbudet är stort och priserna låga.

Passar på med en bilfråga: märke och modell på denna gamla skönhet?

Idag vann jag "tävlingen" Spring tills du stupar, STDS, med cirka 170 deltagare. Efter 10 dagars löpning i juli månad och med ca 54 mil var det målgång för mig. Konkurrenterna var långt bakom mig.

Dagens etapp: 67 km

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Lennart - 2023-07-11 08:47:40

Tips. Vik ihop ett A4 nästa gång och rengör med kanten. Fibrerna polerar rent.

#2 Maths - 2023-07-11 08:55:48

Grattis till STDS och skönt att GPS gick att laga!
En otroligt fin Chevrolet Pickup, men går bet på modellen, men det där är en värdefull bil.

#3 Klas-Peter Suneson - 2023-07-11 09:32:22

Dag 68,
Innebär att Du har bara drygt en ¼ av sträckan kvar innan Du når Atlanten.
Bra att Du hittade en verkstad som kunde fixa din GPS.
Bloomfield, Iowa ca 2700 invånare. Trotts sin litenhet, huvudort I Davis County.
När jag letar efter uppgifter på Mennoniterna så uppger datorn att de driver biståndsorganisationer som Mennonitiska Katastrofhjälpen (MDS) och Mennonitiska Centralkommittén (MCC). Käns positivt!
Amerikanska mennoniter bedriver över 100 rättviseaffärer under namnet Ten Thousand Villages. Det var väl en sådan butik Du handlade i?
En konservativ grupp bland mennoniterna, och den mest kända, är amishfolket.

Så tittade jag på Chevrolet Pickup. Sannolikt är det ett välvårdat ex av årsmodell 1952

Keep on running

#4 Anders - 2023-07-11 09:56:37

Jag läser din blogg med mycket stort intresse. Mycket imponerad av att du orkar springa så många mil och dessutom utan att bli skadad. Hittils 332 mil på 68 dagar. Unik prestation och inspirerande! Önskar dig lycka till på din väg mot NY!

#5 Björn - 2023-07-12 07:17:16

Ja, det var en Chevrolet. Modellen är Thriftmaster och den tillverkades mellan ören 1947-1955. Läser att priset idag ligger på cirka 2,5 miljoner kronor!

#6 Lennart - 2023-07-12 18:40:49

Google svaren är inte att lita på. Snarare en bråkdel om man kollar på vad som är till salu.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg