Kommentarer på Dag 66: Vägens riddare


Pastor Scott Butler från Farmingtion, IA, åkte tillbaka till mitt motell och hämtade min kvargömda löparkeps.

Slarvade igen bort min löparkeps. Tre alternativ stod nu till buds: skulle jag springa tillbaka till motellet och hämta kepsen, köpa en ny eller stoppa trafiken och be någon att åka och hämta den?

Det blev det sistnämnda alternativet. Stod och viftade på hwy 34 och första bilen stannade! Det visade sig vara en pastor på väg till en kyrklig konferens och visst var han villig att hjälpa mig. Jag kunde då fortsätta att springa och när han var tillbaka med kepsen ville han ta en bild på oss båda.

Chance Basinger åkte iväg på sin stora motorcykel och hämtade mat och dryck till mig. Dagens etapp gick ute på öde landsbygd  så hjälpen var ovärderlig.

Nästa räddare i nöden kom på en Harley Davidson. Han stannade och undrade hur det stod till. Jodå, allt var bra fast jag hade ett ”small problem”. Det var det där med att det inte fanns någon restaurang i närheten och att jag då skulle behöva sitta vid vägkanten och äta min medhavda mat från motellet.

-No problems, jag åker och hämtar. Fortsätt du och spring så kommer jag snart tillbaka.

Det blev en festmåltid med en varm kycklingsandwich nersköljd med iskall Pepsi. Fick också Gatorade – och myggspray made in Iowa. Jag kunde återgälda med en större myggspray som tyngt kärran ända sedan Wyoming. Det blev också en trevlig patstund där i skuggan invid en kyrka längs vägen. Och även nu en selfie.

Mätt och belåten gick plötsligt löpningen mycket lättare. Och alla backarna, dom är många här i Iowa, kunde nu springas i krypfart. Iowa är känt för sina rolling hills, inte alls roliga. Hur skulle jag klara mig utan dessa räddare?

Dagens distans till Centerville: 67 km

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Anna Hedvig Suneson! - 2023-07-09 08:27:35

FÖRST!

#2 Per S - 2023-07-09 08:27:54

Björn - tror du att du har en naturlig fallenhet för att få kontakt med folk eller är det den amerikanska välviljan som du beskriver som gör att du får så mycket hjälp?

Kör hårt!

#3 Klas-Peter Suneson - 2023-07-09 08:56:03

Dag 66, avverkad sträcka 6, 7 svenska mil!
Dagens hjältar, först en pastor Scott Butler, sedan en Harley Davidson förare Chance Basinger. De blev dina ?räddare i nöden?
The rollling hills i Iowa fixade Du lätt med denna support BRAVO!
Keep on running.

#4 Lasse - 2023-07-09 11:19:51

Brukar du någon gång springa kortare fartökningar under dina dagsettapper?

#5 Pontus - 2023-07-09 13:06:46

Ånyo slås man av den otroliga gästfriheten i USA och hur oerhört vänliga folk är mot dig. Exakt den erfarenheten jag haft när jag varit där. Otroligt kul läsa dina reportage Björn och följa dina bravader av världsklass

#6 Lennart - 2023-07-09 13:07:25

På tal om det religiösa spåret. Idag var det en pastor som stoppade först! Vad osannolikt!

#7 Björn - 2023-07-11 20:44:07

#Lasse: Nej samma tempo hela tiden. Långsam, ungefär 7-minutrrstempo eller 8 km/tim.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg