Kommentarer på Dag 56: Nu fungerar telefonen igen!


Med ett nytt simkort fick personalen i T-mobiles affär i Grand Island min telefon att fungera. Jag har varit utan telefon i tre veckor. För att fixa allt krävdes flera besök i diverse affärer samt ett antal extra mils löpning.

Äntligen fungerar min telefon igen! Därmed försvann det största orosmoment under detta coast to coast.

Är det inte konstigt att de tekniska prylarna som ska hjälpa dig istället stjälper dig? Kroppen däremot har fungerat oklanderligt och det var inte helt givet. Telefonen däremot har varit ett ständigt problem.

Det började med att min medhavda iphone slutade ladda. I Idaho köpte jag därför en ny och problemet var ur världen. Men i Wyoming gjorde jag en dumhet; tog ut simkortet, satte tillbaka det fel och kortet fastnade inne i telefonen. Försökte då peta ut det (skadade det antagligen), uppsökte telebutik som fick ut kortet. Och då det sattes in igen visade telefonen "Inget SIM". Levde länge i tron att det berodde på att T-mobile inte hade någon täckning i Wyoming och Nebraska (delvis sant). Nytt besök i telebutik i Cheyenne, WY.

-Inget fel på simkortet, det är ett hårdvarufel och det kan inte vi åtgärda, sa man hos T-mobile.

Nu började situationen bli smått desperat, en reparatör måste uppsökas. Och sådana är det ont om i småstäderna.

-Vi kan inte laga den, sa man i Ogallalla. Du måste till en auktoriserad Appel-verkstad.

Två sådana finns i Nebraska. Jag fick en vänlig privatperson att köra många mil för att lämna in telefonen i Kearney.

-Inget hårdvarufel, troligen simkortet, sa man på den auktoriserade verkstaden.

Tillbaks på ruta ett men kanske ändå lite närmare lösningen. I Grand Island, som jag passerade idag, fanns en T-mobileafär.

-Byt ut simkortet, sa jag smått desperat efter att ha fått springa 20 km exxtra denna stekheta dag.

Det gjorde man och vips- telefonen fungerar! Det var nästan så att jag kastade mig runt halsen på personalen. Och här var man uppriktigt ärlig.

-T-mobile har dålig eller ingen täckning i Wyoming och Nebraska. Men när du kommit in i Iowa och hela vägen fram till New York kommer allt att fungera perfekt.

Glass, här i form av isglass, är utmärkt löparmat. Denna bytta kostade drygt en dollar. Smakade extra bra eftersom jag är aktieägare i butikskedjan.

På en begravningsplats långt ute på landsbygden kunde jag svalka mitt huvud under en tappkran.

Ja, dagen var som sagt stekhet, 31 grader samtidigt som luftfuktigheten troligen var mycket hög. För första gången blev tröja och byxor dyblöta. Då gäller det att se upp- drack kopiösa mängder vatten och sportdryck, bytte tröja och smorde med vaselin för att undvika skasår. Vätskeförbrukningen var så stor att flaskorna tog slut på löpande band och ded sista två milen fick knacka dörr för att få vatten.

Och så en fråga till er som har erfarenhet av solglasögon. Är dyra glasögon hållbarare än billiga? Jag är nu inne på tredje paret som kostat 2-15 dollar. I en friluftsbutik kostade glasögonen från 25 dollar och uppåt.

Dagens distans till Aurora: 58 km

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Klas-Peter Suneson - 2023-06-29 08:03:21

Skönt att Du åter har en tfn som ger dig en gnutta trygghet. Tekniken går väldigt fort, så fort att infrastrukturen har svårt att i alla delar hänga med. Post Nord i Danmark planerar att inte längre dela ut brev. En anpassning i tiden. Men det är fantastiskt att vi här hemma kan följa dig dagligen via datorn. Att kroppen håller! Härligt med vatten.
Keep on running

#2 Tomas - 2023-06-29 15:17:36

Med solglasögon är det väl också så att vet man med sig att man är en slarver, så kan det vara fördelaktigt att hålla sig till billiga om än väl skyddande.
Alla argument för eller emot kan ju bli oändliga varför det är lättast att fatta egna beslut i ärendet .
Är man ekonomiskt oberoende är ovan totalt ointressant .

#3 Pontus - 2023-06-29 15:54:11

Låter sjukt jobbigt. Vad gäller solglasögon gäller som vanligt, man får vad man betalar för, skulle nog lägga en extraslant på ett par bra och skydda de glasögon med tanke på den starka solen.

#4 Ed. - 2023-06-29 16:54:47

Solglasögon som säljs i USA (och EU) är reglerade och måste ha ett visst skydd mot solens UV-strålar. Däremot är hållbarheten, utöver att de ska hålla för ett visst tryck, inte reglerad.

#5 558 - 2023-06-29 19:24:59

Lidls sportglasögon för 59:- har varit grymma. 4 utbytesglas i olika färger ingår. Bra för både cyklel och löpning. De har CE-märkt UV-skydd.

#6 Bernt Hedlund - 2023-06-30 00:45:47

Skönt att slippa problemet med mobilen! Jag gillar polariserade solglasögon. Jag väljer inte efter pris. Prova vilka som ger skönast ljus för dina ögon. Lösa/rörliga nässtöd krånglar ofta.

#7 Paul Casadont - 2023-07-04 20:39:16

Hi Bjorn - we saw you running outside of York, Nebraska. Found your blog and an article about your runs. Wow! Wish we would have stopped to introduce ourselves. Best of luck!


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg