Kommentarer på Dag 48: Nära bli ormbiten!


En av flera vackra väggmålningar i Chappell, en stad i Nebraska med cirka tusen invånare. Här finns inget motell men jag har fått logi på ett airbnb, där en annan coast to coast-löpare bodde 2021 (Michael Wilson). Värdinnan ringde honom- jodå, Mike kände till mig.

Att springa nattetid är inte att rekommendera. Igår inträffade en av de läskigaste saker jag upplevt under ett coast to coast; var 10 cm från att trampa på en jättelik orm som intagit huggställning.

Gårdagens rekordlöp tog sin tid och det hann bli mörkt innan jag nådde staden Sidney. På vägrenen strax utanför stan låg en svart stor orm (för mig okänd art). Såg att den rörde sig och när jag var nära att trampa på den reste den sig och verkade förbereda ett hugg. Lyckades hoppa över den och när jag tog fram kameran var den borta. Puh!

Minnet från en annan otäck händelse bara någon mil därifrån dök upp i huvudet- en tornado 2016 i Potter. Jag och ett antal invånare i det lilla samhället tvingades söka skydd i en källare i en kyrka. Då var det dagtid och jag var tillsammans med andra och var inte panikslagen.

Potter 2016, flyr från en tornado.

Potter och samma plats 2023, lugna gatan.

Idag inga otäckheter, tvärtom. Värmen har kommit åter, igår  33 grader, idag 31 och det går åt ganska mycket vätska, ca 7 liter Gatorade och vatten. Är lite försiktig och sköljer munnen varje gång jag klunkar i mig sportdrycken.

Vad är det för likhet mellan denna krabat och mig? Jo, vi är båda långsamma och hårdhudade!

Dagens distans: 59 km

Keep on running!




Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Klas-Peter Suneson - 2023-06-21 07:49:24

Det fans nog anledning att DU hoppa högt över (Crotalus adamanteus) en giftig skallerorm.
Men att få springa på väg 30 ?The Lincoln Higway? som blev klar 1913 och betraktades som "The Main Street Across America" med sina ca 545 Svenska mil, är säkert ett bra alternativ, nu när den gamla landsvägen har fått nya parallella motorvägar. Snart är Du i Gothenburg.
Keep on running.

#2 Maths - 2023-06-21 09:02:39

Tur att du överlistade ormen! Otrolig tornadobild - där var det verkligen motiverat med Keep on Running...

#3 Tomas - 2023-06-21 10:21:07

Tur att du har vanan inne att utföra hopp ,nu vet du än mer vad du ska passa dig för i vägkanter .
Imponerande distanser i värmen men förstår att du klarar värmen bra och dessutom med ditt förstånd att dricka rejält det skyddar dig mot kollaps .
Du är en klok av erfarenhets löpare .
Inte dumdristig som fäller andra i sina ambitioner .

#4 Lennart - 2023-06-21 13:33:34

Det är lugnt! Det finns ingen svart giftorm i Nebraska. Och bara 4 av de 29 förekommande är giftiga. Källa; outdoornebraska.gov.

#5 Jan Suneson - 2023-06-21 15:11:24

För oss här hemma är väder och naturkatastrofer inga större problem men för Björn ute på vägarna är det alltid en orosfaktor. Snö, skyfall extrem värme, tornados jag ibland även mindre jordbävningar är mer eller mindre vardagsmat för vår hjälte.
Björn Coast to Coast Väder på gott och ont (Weather for better or worse)
https://www.youtube.com/watch?v=fZY2GD2HKM8
Björn lägg gärna ut länken på morgondagens sida så att alla kan se videon.

#6 Björn - 2023-06-22 06:37:56

Lägger ut länken. Har inte sett denna film.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg