Kommentarer på Dag 45: Djuren är mina vänner


Vi gillar varandra, jag och alla djuren. När de ser mig och löparvagnen springer de med mig längs staketen.

Alla är nyfikna på mig. Inte bara människorna utan främst djuren. De blir alldeles tokiga och kommer springande mot mig när de ser babyjoggern på långt håll.

Ja nog är det stor skillnad mellan Amerika och Sverige på hur djuren beter sig mot mig. Hemma reagerar de inte när de ser en joggare på vägen, de är vana. Men i USA har korna, hästarna, hundarna och de vilda djuren aldrig sett en löpare. Tänk bara på vildhästarna som kom springande mot mig!

Jag har fått fart på stora kobesättningar, kanske 50 djur, som närmast blir hysteriska (av glädje?) och kan följa mig långa sträckor. För att inte tala om hundar, jag har haft hundar som följt mig flera kilometer innan de vikt av och sprungit hem. För det mesta väldigt trevligt; jag är inte rädd för djuren och de är mina vänner.

Idag var kanske en av mina bästa dagar- lätt utför och medvind, flera matstopp och för första gången på länge kunde jag lämna Interstate och ha småvägarna för mig själv. Börjar jag kanske känna av de positiva effekterna av höghöjdsträningen nu när jag kommit ner på lite lägre höjder? Ja, idag var jag riktigt stark!

Är nu i Pine Bluffs (1 100 invånare) och har tagit in på det enda motellet, ett dyrt och lyxigt boende. Att man kan ta ut rövarpriser beror bl a på oljeletning och rodeo.Tittade in på restaurangen utanför hoitellet men vände i dörren- fruktansvärt skrål  och berusade människor. För mig är det bästa med Pine Bluffs att nu är det slut med Wyoming- det är bara ett stenkast till Nebraskagränsen. Och Nebraska är en av mina favoritstater. Äntligen blir det också slut med att springa på motorväg.

I Nebraska kommer jag att vara i cirka två veckor. HÄR rutten i denna delstat.

Dagens distans: 55 km

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Robert - 2023-06-18 09:09:02

Först!

#2 Anna Hedvig Suneson! - 2023-06-18 10:01:54

2

#3 Tomas - 2023-06-18 10:05:51

Intressant och roligt det där med djurens beteenden när dom ser dig.
Du är säkert ett piggt inslag deras annars lugna dagar och vore inte hästarna och korna instängslade hade dom säkert följt dig lika intresserade som människorna som följde Forrest Gump i filmen med samma namn.
Dom trodde han hade en mission men han var bara intresserad av att springa tills han en dag abrupt bara slutade och fick andra idéer .
Han var ett udda inslag lite som du .
Tur att dessa udda existenser finns bland oss det ger en extra krydda i tillvaron och kan stimulera oss övriga till andra tankar och beteenden, om inte det så åtminstone kittla vår nyfikenhet.

#4 Tomas - 2023-06-18 10:07:33

Du ser ovan vilka konstiga beteenden som nappar på din blogg.

#5 André - 2023-06-18 10:45:02

Hur stor del av dina löp består av motorvägslöpning?

#6 Klas-Peter Suneson - 2023-06-18 12:47:55

Härligt Björn! Att Du har förmåga att suga åt dig positiva tankar om djuren som nyfiket följer dig. Utöver hög höjds träningen, så är även det en faktor som gynnar dig. Här hemma har vi äntligen fått regn över Bankeryds dalen. Har vi tur blir det en riktig rotblöta, och risken för skogsbränder i våra trakter har minskat avsevärt.

#7 Maths - 2023-06-18 16:56:35

Bra jobbat i Wyoming! Uppförsbackar är bra för det kommer alltid nerförsbackar efteråt.

#8 Erik H - 2023-06-18 18:39:58

Ute på Huddinge/Nysättra/balingsta fältet finns en social häst som alltid kommer fram och hälsar på mig och vill bli klappad när jag springer förbi. Jag brukar ge honom lite gott gräs. Han står i en inhägnad utan gräs bara jord/lera/sörja, Svårt med ögonkontakten, man vet aldrig vad hästen tittar på.

#9 Erik H - 2023-06-18 18:45:06

På kartan ser din kommande rutt ut som en enda lång 700km lång nedförsbacke,


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg