Kommentarer på Dag 41: Sadlar om som cowboy i Wyoming


Man kanske skulle stanna kvar i Laramie, WY, och bli en springande cowboy? Här har en cowboy hög status och hotellets lösenord till deras wifi var just cowboys! Tror ni jag bytte löparkepsen mot hatten?

Idag säger jag grattis till Alice 86. Denna otroligt pigga kvinna med sitt smittande leende träffade jag på Walmart i Laramie. Nej, hon var inte kund, hon var anställd!

-Säg inte till någon att jag fyller år imorgon, skojade Alice, som jobbat cirka 15 år på det stora Wallmart-varuhuset i Laramie och vars pappa kom från Danmark.. Sedan gick hon till varuhusets ATM-maskin och tog ut en massa dollarsedlar som motsvarade mer än en halv dagslön. Jag tackade nej men Alice insisterade att jag var värd pengarna. Både du och jag inspirerar den yngre generationen, tyckte hon.

Idag var det shopping och lite lyxliv. Kände mig så glad och fri, behövde bara springa lite drygt 30 km inne i Laramie för att ta igen gårdagens Steve. Laramie med sina 30 000 invånare är pärlan bland Wyomings få städer. Här finns universitet, en levande stadskärna med många vackra gamla  byggnader. Det är fjärde gången jag besöker staden och hjärtat klappar lite extra här.

Downtown Laramie.

Vad tror ni den här byggnaden används till? Den ligger granne med rådhuset och universitet och är alldeles nyuppförd.

Efter Alices generösa gåva gick luffaren till en finrestaurang och beställde biffstek med en massa potatismos. Tyvärr ingen Coke men Pepsi.

Allt verkade gå min väg. Kanske skulle slå ner sina bopålar ändå här i Laramie? tänkte jag upprymt. Då hör jag några kvinnor ropa till mig. De rusar ur sin bil, kramar mig och fotograferar. De hade sett skylten på kärran, googlat och funnit mig "intressant".

Angela Bowlds och Tammy Candelaria. Angela jobbar som jurist och hjälper barn som begått brott eller hamnat snett i livet och Tammy jobbar på US Post Service. I Sverige vill vi sänka straffåldern för unga, i Amerika är man inte inne på den linjen. I Amerika har man brev- och paketutlömning sju dagar i veckan, dyrt men inget konstigt, tyckte Tammy. Postverket lånar pengar och frimärkena täcker inte kostnaderna. Snar konkurs?

Luffaren blev uppgraderad och fick en egen jacuzzi på rummet. Skönt för trätta muskler men jag kände mig lite fånig. Verkar som jag behöver äta upp mig lite.

En speciell sak händer i morgon. Vad kan det vara?

Keep on running!

 

 
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Maths - 2023-06-15 08:17:43

Vore coolt om du sprang med cowboyhatt! Men tror du behöll kepsen? Allt är inte bra med USA, men människor verkar på många sätt mer hjälpsamma.

#2 Lennart - 2023-06-15 09:43:43

Av egen erfarenhet! Du behöver bara göra ett set, och högst orka 10 repetitioner på varje muskelgrupp, en gång i veckan, så blir överkroppen i toppform. Otroligt tidseffektiv träning. Ungefär 10 olika övningar.

#3 Klas-Peter Suneson - 2023-06-15 11:16:39

Jag tror att din keps fungerar bättre under löpningen. Men ta med hatten. Kan vara bra vid tillfällen för en powernap!
I dag sjöng vi unisont Den blomster tid nu kommer vid skolavslutning i Borensbergs.
Keep on running

#4 Pontus - 2023-06-15 12:27:53

Bara att konstatera att många människor i USA är helt fantastiska och ett föredöme för oss andra i vissa avseende n, liksom Björn för den delen

#5 Pontus - 2023-06-15 15:01:44

Jag tror du kommer till Nebraska imorn

#6 Lennart - 2023-06-15 18:42:20

Den jättetjusiga byggnaden ser ut att va ett parkeringshus. Inga fönster och gatlyktor på taket.

#7 Tomas - 2023-06-16 06:15:41

Du ska nog inte se annorlunda ut kroppskonstitutionellt än vad du nu gör .
Du får av självklara anledningar den slimmade kroppen av ditt leverne,långdistanslöpare och streakrunner.
Kroppen gör självklart en anpassning efter var och ens påfrestningar på den .
Du vet ju också av erfarenhet ,vikten av att tillföra näring kontinuerligt.
Din förvärvade erfarenhet gör att du troligen har blivit professor på din egen kropps behov efter den otroliga kontinuitet i ansträngning du utsätter den för.
Du sysselsätter dessutom din hjärna med dagliga lösningar av uppkomna situationer och problem m.a.o. har du en rundsmörjning av hela din lekamen .
Dig fattas nog inget !

#8 Björn - 2023-06-16 06:44:23

#Pontus: Nej, det är tre dagar kvar till Nebraska. Jag tänkte närmast på att jag i dag nådde den högsta punkten på detta coast to coast.
#Lennart; Alldeles riktigt, det är ett parkeringshus. Hörde att det kostat väldigt mycket att bygga men att man månar om arkitekturen.
#Tomas; Smickrande!


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg