Kommentarer på Dag 39: Hjälpsamhet utöver det vanliga


Ron Hoopes i Saratoga, WY, här tillsammans med tre av sina barnbarn, gav mig en Steve. Bilden fick tas blixtsnabbt eftersom det var massvis med mygg. När vi skildes gav Ron mig myggsprej.

Ensam är stark, brukar det heta. Men en ensamlöpare över denna jättelika kontinent är alltid beroende av andra människor.

Jag möter uppskattning överallt. Folk ber för mig, man sticker åt mig pengar, man ger mig Stevar, bjuder mig på mat, frågar hur jag mår, undrar hur de kan hjälpa mig etc. Under alla mina coast to coast har jag nästan aldrig hört ett ovänligt ord sägas. Här gillar man personer som gör något till 100 procent, oavsett vad det är.

Dagens löpning mellan Rawlins och Elk Mountain hörde inte till de lättare; blåst, regn och tre nära milslånga backar. Men jag fick en Steve som kortade sträckan något. Paret Joan och Bruce Nelson i Utah, mormonfamiljen som hjälpt mig så många gånger tidigare, kände en bekant i området som kunde skjutsa mig (denna utkörning kompenserades med råge genom att jag dagen innan sprungit ungefär samma sträcka).

Lyckan fortsatte. Vid framkomsten till Elk Mountain stod en gryta med bisonkött och puttrade på spisen. Det var Lou Larsen på Elk Mountain Cabin som hört att jag var i antågande. Jag bodde här för fem år sedan och det blev.ett trevligt återseende.

I Elk Mountain bor 150 invånare men här finns ”allt”: en liten kyrka, café, museum, bibliotek, en convenience store och ett pampigt hotell från sekelskiftet. Ifjol las dock skolan ner eftersom det bara fanns fyra elever. Vintrarna kan vara svåra, orten ligger på över 2 000 meters höjd och motorvägen är ofta avstängd vintertid. Därför  gäller det att vara självförsörjande.

Evan var ute och joggade i Elk Mountain. Han är den första löpare jag sett under detta coast to coast!

Lou Larsen med sin hund och gubbe med plåster på näsan (för att skydda mot solen).

Dagens distans till Elk Mountain: 51 km

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Erik H - 2023-06-13 10:00:10

Jag hoppas att du får se en stor älg springa. Älgarna flyter fram så elegant även i obanad terräng. Mäktigt löpsteg, svårt att kopiera.

#2 Andreas - 2023-06-13 10:33:30

Bisonkött vill jag gärna testa hur smakade det?

#3 Jan-Olof - 2023-06-13 11:05:18

Jobbiga dagar, både med backarna och myggen. Antar att familjen Hoopes klädsel inte var för att skydda sig mot regnet utan mot mygg. Ser ut att vara en lång sträcka nu utan något naturligt natthärbärge. Blir det en Steve till/från Arlington?

#4 Klas-Peter Suneson - 2023-06-13 12:59:00

I små orter som Elk Mountain, blir det naturligt att hjälpas åt.
Att det sedan kommer en ensam löpare från Europa, så blir det dessutom intressant att få den kontakten och ge en hand till hjälp. Åtgärden stärker båda parter. FINT!
Får Du dessutom vänliga ord på vägen blir din dag lättare.
Keep on running!

#5 Maths - 2023-06-13 16:11:46

Fin rörande skildring. Finns det älgar i Elk Mountain eller bara bison?

#6 Björn - 2023-06-14 06:05:33

#Andreas: Kanske lite mustigare men svårt att avgöra eftersom köttet ingick i en potatis- och grönsaksgryta.
#Jan-Olof: Ja nästan, en Steve från Akall truckstopp till hotell i Laramie.
Maths: Inte något av dessa djur. Elk är ett hjortdjur med stora horn.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg