Kommentarer på Dag 36: Vildhästar!


På de enormt ödsliga vidderna utanför Wamsutter i Wyoming fick jag syn på dessa två vildhästar. Vi var båda lika nyfikna. HÄR en skakig video på vårt möte.

Hästarna brydde sig inte om den brusande trafiken på motorvägen. Men mig såg dom direkt och kom springande mot mig.

Dagens möte med vildhästarna är bland det största jag upplevet under mina coast to coast. Wyoming är spännade, kargt, ödsligt, farligt- och vilt! Dessa mustanger ska man vara föfrsiktig med, de är inte ofarliga men det var ett skyddande taggtrådsstaket mellan oss.

Jag såg flera hästar på de enorma vidderna, några bruna andra svarta och vita. För mig är dessa hästar kanske samma upplevelse som när utlänningar ser våra älgar.

Nevada ska var den stat som har flest vildhästar, stammen i Wyoming växer dock. De är fredade men det går att köpa en egen häst men då i myndigheternas regi.

Dagens löpning till Wamsutter gick fantastiskt bra, medvind, soligt och lätt nerför. Wamsutter med några hundra invånare är egentligen ett oljesamhälle, oljeboomen pågår fortfarande och fracking är en vanlig utvinningsmetod.

Jag har varit 3-4 gånger i Wamsutter. Här finns inget att se. Får känslan av vilda västern. Det finns ett truckstop med Subway (ogillar Subway, ingen mat för löpare), en annan restaurang som till min hamburgare serverade det godaste potatismos jag ätit. Och så finns det en kyrka som jag övernattet i när det var fullt på det enda motellet.

Morgondagen till Rawlins blir tuffare. Kan ni gissa vad som kommer att hända under den färden?

Paret Moore i Rock Springs gav mig en Steve. Diana propagerade för en hälsosam sportdryck med en mängd elektrolyter och tyckte att jag skulle sluta dricka söta Gatorade. Hennes dryck var visserligen god men jag lämnar inte Gatorade, som jag tycker fungerar utmärkt (sköljer munenn efteråt med vatten).

Dagens distans till Wamsutter, WY: 49 km

Keep on running!

 

 
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Klas-Peter Suneson - 2023-06-10 07:54:24

OJ! Klart att hästarna blev nyfikna på den där individen som ensam sprang på vägen med en kärra framför sig. Sådant hade de säkert aldrig tidigare sett. Klart att Du blev fascinerad! Beskrivningen av Mustangens egenskaper kunde i stora delar även passa på dig.
Härligt!
Mustangen har starka ben och är hård och uthållig. Har utvecklat ett kraftigt immunförsvar och är nästan immun mot vanliga hästsjukdomar och skadar sig väldigt sällan. Den har en obändig vilja och en stark instinkt som gör att mustangerna är väldigt svåra att tämja och rida in. De vilda mustangerna är oberoende av människor förutom då de (behöver en Steve) är skadade.
Kul!
Keep on running.

#2 Christoffer - 2023-06-10 08:17:04

Björn "the Mustang" Sunesson
Får en känsla av att du är lika vild, otänjd och uthållig som mustangerna. Låter ju bra om inte annat.

#3 Erik H - 2023-06-10 08:26:05

Du har sprungit ett varv runt ekvatorn på USA mark??????? ca 8x5000km, ekvator omkrets 40076 km. Ganska hopplöst att gissa utan någon ledtgråd. Det kan inte vara att du passerar högsta punkten underr detta löp, nej det tror jag inte på. Hur högt upp kommer du?

#4 Maths - 2023-06-10 09:13:20

Fantastiskt med mustangerna! Tror du är både Mustang och Trans Am. Både elektrolyter och socker behövs nog bra tror jag, så håll fast vid Gatorade.

#5 Pontus - 2023-06-10 11:31:58

Jag tror du lämnar klippiga bergen för gott

#6 Pontus - 2023-06-10 11:56:21

Med tanke på hur långt du sprungit skulle du också kunna passera typ någon sorts mittpunkt

#7 Strängby - 2023-06-10 12:24:49

Jag tror du passerar ?Great Divide? som är den Nordamerikanska vattendelaren som är själva toppen på din resa i höjdmeter. Hädanefter blir det mest utför!
https://sv.wikipedia.org/wiki/Nordamerikanska_vattendelaren
Måste kännas härligt! Jag följer din mycket läsvärda blogg varje dag. Det är det första jag gör! :) Den delen du springer i kallas också Great Divide Basin, där allt vatten avdunstar, och ingen droppe når varken Stilla havet eller Atlanten. Men snart blir det utför och både du och alla vattendroppar får det lättare att nå Atlanten, då det mestadels går utför! :) Förutom Appalacherna då såklart. Vet inte om Appalacherna blir lika tuffa i år som andra år? Men har du klarat Klippiga bergen , så blir Appalacherna betydligt lättare i jämförelse.
Keep on running!

#8 Lennart - 2023-06-10 18:01:10

Bara du har kul! Det är det som räknas.

#9 Jonas Mellberg - 2023-06-10 23:22:05

Så trevligt att följa din resa, du inspirerar verkligen!

#10 Björn - 2023-06-11 07:40:51

#Strängby: Javisst, idag passerade jag Continental Divide, vattendelaren i Amerika.
#Lennart: Jo, men alla dagar är inte kul. Lördagens löpning till Rawlins på tok för lång; 66 backiga km.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg