Kommentarer på Dag 34: En lång men lyckad dag


Imponerande berg, Green River, WY. I det här området finns världens största fyndigheter av mineralen trona, som i processat skick blir sodaaska.  Soda finns i en mängd produkter som i glas, bakpulver, tvättmedel med mera och är Wyomings största exportprodukt. Brytningen sker i tre underjordiska gruvor utanför stan, kolbrytningen har sedan länge upphört.

-I´ll beat you! skriker en uppenbart drogpåverkad ung man i Green River. Jag ökar farten, han springer efter men jag lyckas springa ifrån honom.

Jag vet inte om det var något allvarligt menat hot eller bara skoj. Lite otäckt var det ändå. Hotelser är annars väldigt ovanliga under ett coast to coast, ofta förstår man vilka personer som ska undvikas. Udda existenser finns det dock gott om i Amerika.

Bilisterna tutade uppmuntrande. Men vad handlade det hela om?

Till denna kategori kan också inräknas en äldre man som som stod och viftade med en skylt i Green River med texten "Wake up America!". Jag gick fram och pratade med honom. Förstod att det handlade om någon politisk protest. Demokraterna var skit, samma med Biden, sa den slitne och nästan helt tandlöse mannen, dock med en guldtand i nederkäken. Men vad som var så dåligt med demokraterna kunde han inte förklara trots upprepade frågor.

Trevligare var mötet med en bilist som stannade till strax utanför Green River. Han var mäkta imponerad och stack till mig en massa dollarsedlar, fler blev det ju längre samtalet pågick. Tackade först nej men har förstått att det är oartigt.

I Green River fick jag också telefonen lagad. I en telebutik lyckades man plocka ut simkortet som satt fastlåst men inte i sin rätta hållare. Nu ska det gå att ringa och vara uppkopplad igen (wifi fungerade dock). Jag har T-mobile som operatör men tyvärr har bolaget ingen täckning just i Wyoming, frånsett i det största städerna. "Cvilisationen" börjar först i Nebraska och dit är det långt.

Vägen helt för mig själv. När highway går parallellt med en motorväg väljer alla motorvägen, men inte jag.

Det blev en lång men lyckad dag. Fick mot slutet känna av den fruktade vinden i Wyoming. Motvind de sista två milen gjorde att jag kom fram mycket sent till Rock Springs. Hotellets wifi fungerade inte varför denna text är skriven dagen därpå.

Imorgon blir det en Steve. Nödvändigt eftersom avståndet mellan Rock Springs och motellet i Wamsutter är  cirka tolv mil i ren ödemark. Bilåkandet kompenseras med löpning här i Rock Springs, varenda meter ska springas.

Dagens distans till Rock Springs, WY: 63 km

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Klas-Peter Suneson - 2023-06-08 09:21:35

Ännu inga bilder, bara ett kort konstaterande: En mycket lyckad dag!
Du har redan sprungit 165 mil! En jämförelse från förra året: Smygehuk - Luleå ca 156 mil.
Nu är kl. 09.20 i Sverige och jag går ut och putsar fönster.
Keep on running.

#2 Lennart - 2023-06-08 18:12:56

Han som sprang efter var nog bara imponerad. Udda personer är inget hot. Välklädda är farliga.. USA har en svår kris framför sig var nog hans budskap. Kolla vem som styr landet.

#3 Erik H - 2023-06-08 18:33:25

Húr lyckas du fixa en Steve igen? Imponerande.
Vad menar du med att "Bilåkandet kompenseras med löpning här i Rock Springs, varenda meter ska springas.".Kommer du inte att springa hela vägen till Wamsutter?

#4 Bengt - 2023-06-08 19:14:18

Fina bilder som vanligt. Du är en riktig kämpe. Det visste jag innan men jag blir fortfarande imponerad av dina berättelser på vägen och hur du bemästrar svårigheter.

#5 Björn - 2023-06-08 19:31:22

#Erik: Eftersom jag inte vill campa och sträckan är 12 mil blir jag utkörd halva vägen till Wamsutter. Morgondagens bilåkande tas helt igen idag genom att springa i Rock Springs. På så sätt kan jag bo två nätter på hotell i Rock Springs. Steven ordnades via en lokal Facebookgrupp.

#6 Rene Skree Jensen - 2023-06-08 19:46:43

Jeg er dybt imponeret af din energi og stædighed - Det er en fornøjelse af følge din færd tværs over USA. Jeg krydser fingre for, at du når hele vejen!

#7 Jan Suneson - 2023-06-08 23:48:08

Bra att allt tycks ha ordnat sig. Vi hade ett annat alternativ men Björn och jag har kommit överens att gå på den ursprungliga planen. Hat älskade WY är inte över och det kommer att bli spännande för både er och jag om allt fungerar


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg