Kommentarer på Dag 27: Litar inte på myndigheter och media


Tillsammans igen med mina hjälpsamma löparvänner Bruce och Joan Nelson från Honeyville, UT. De är mormoner, ultralöpare, båda har haft bra jobb och han är nu Mayor i Honeville med ca 1 500 invånare. De är republikaner men ogillar Trump och har inget större förtroende för varken media eller myndigheter.

För varje gång jag besöker Amerika tycker jag mig märka att vanliga amerikaners misstroende mot myndigheter, press, tv och auktoriteter i största allmänhet ökar för varje år. Snart litar man bara på sig själv- och gud.

Dessa tendenser finns också i mitt eget land men skillnaden mellan Amerika och Sverige är i dessa avseenden enorm. Att t ex vaccinera sig kan vara en fråga om politisk uppfattning. Någon skillnad mellan välutbildade, icke utbildade, fattiga eller rika verkar inte finnas, man misstror allt och alla. Sorgligt och hur ska det här sluta?

Lite av dessa uppfattningar fick jag idag bekräftade när jag träffade mina löparvänner Joan och Bruce Nelson. Till min glädje accepterade de dock valresultatet i presidentvalet och Trump ogillade dom liksom Pence som nu också kandiderar. Positivt tycker jag ändå är att att amerikanen i gemen inte hymlar om vilket parti man röstar på. I Sverige vågar ingen fråga om detta, än mindre om vad folk har för lön.

Rattlesnake Pass mellan Snowville och Tremonton blev en mycket tuff utmaning. Jag befinner mig på 1 600 meters höjd, landskapet är storslaget och vissa toppar snöklädda. Hela sträckan är ren ödemark!

Nu har webmaster (min son Nils) lag in räkneverket på bloggen. Du ser det längst upp till vänster och det visar att 26,24 procent av den totala distansen är avklarad.

Dagens distans till Tremonton: 58 km

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Lasse - 2023-06-01 10:07:49

Har du tält med dig i kärran?

#2 Klas-Peter Suneson - 2023-06-01 11:02:33

Halvöken?
För att följa dig är Google Earth bra.
Då kan man gå in på Street view och få en uppfattning av samhället Snowville
Att det blev tufft över krönet på Rattelsnake pass kan man förstå om man tittar på
https://www.youtube.com/watch?v=u5JuubfxZhQ

Kepp on running

#3 Björn - 2023-06-01 15:46:18

#Lasse: Ja, ett mycket enkelt tält (en sovpåse där jag kan ha sovsäck i) men annars inga campinggrejer. Av 26 nätter hittills ingen camping. Skönt!
#Klas-Peter: Nej, ingen direkt öken, mycket var betesmark. Men vid ingen av avfarterna på den 6 mil långa sträckan fanns bebyggelse, än mindre en McDonalds, , ,

#4 Klas-Peter Suneson - 2023-06-01 19:23:52

Två dagar kvar till start: Stockholm Marathon 3 juni 2023!
På SVT Sport Nytt berättade i kväll om en stigande Marathon stjärna
Carolina Wikström 29 år som kom i mål på 2:26.14 på plats 17 bland damerna på Valencia Marathon 2022. Det var även nytt personligt rekord för henne.
Jag vet att Du har koll på detta.
Funderade på om det kunde varit Carolina Du mötte 2022-06-07 och sprang ett stycke väg med, upp mot Treriksröset. Kontrollerade anteckningarna. Kom fram till, att så var det inte. Den du då mötte var Elitlöparen Liselotte Hellsten 36år,
Keep on running

#5 Maths - 2023-06-01 20:52:30

Fantastiskt att du kommit så långt och alla fina personer du verkar möta!

#6 Tomas - 2023-06-02 20:50:25

Ett sundhetstecken att bli alltmer införstådd över att mycket i vår värld är en förvrängd sanning och allt som oftast rena lögner.
Därför oerhört klokt att reflektera och tänka sjäv.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg