Kommentarer på Dag 25: Cowboyland


Richard med sonen Robboy utanför Shell bensinstation i Malta, Idaho. Kolla hans byxor- som i en västernfilm.

Vilda västern lever. Boskapsskötarna i södra Idaho ser ut  cowboys i gamla västernfilmer.

Jag sitter inne på bensinstationen i Malta (193 invånare) och äter en torftig lunch. Det är memorial day, "allt" är stängt i samhället varför kundtillströmningen till macken är extra stor denna dag. Nästa alla män bär bredbrättade hattar, inget konstigt alls men för en svensk väldigt exotiskt.

Har gjort samma iakttagelse vid tidigare besök i det här området. Hatten är en statusmarkör, den visar att man är en rancher eller cowboy, det är hästar och kor som gäller.

Idag var det ganska tuffa förhållanden; bergslöpning på 1 750 meters höjd över havet och en avsslutning i kraftigt regn. Linda körde mig till ett motell i Snowille och i morgon skiljs våra vägar.

Dagens distans till Sublett, Idaho : 45 km

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Thorulf Arwidson - 2023-05-30 06:58:20

Ingen imponerar så mycket på mig som Björn! Du är helt enorm. Läste nyligen åter Steinbecks skildring av sin resa över den amerikanska kontinenten med hunden Charley. Nobelpristagaren Steinbeck körde en husbil. När jag läste boken tänkte jag många gånger på Björn. Du överträffar allt och alla!

#2 Christoffer - 2023-05-30 06:59:17

Byxorna var inget märkvärdiga, vanliga jeans. Dock med chaps över som fungerar som skydd för byxorna. Innebär boskapsskötsel fortfarande mycket på hästryggen för det moderna cowboys eller har det kommit modernare lösningar?

Memorial Day är ett fint sätt att uppmärksamma de veteraner och soldater som dött landets tjänst. Usa är duktiga på att lyfta militär personal och även blåljuspersonal som polis och räddningstjänst.

#3 Klas-Peter Suneson - 2023-05-30 07:54:54

Åter igen får vi ta del av dina mycket omväxlande möten med den amerikanska befolkningen. Det ger så mycket. TACK!
Undrar om sonen följer sin Far i fotspåren och sätter en liknande hatt på sitt huvud den dagen han tar över? Hälsa Linda!
Nu skall jag till hembygdsgården och berätta för 3:dje klassare om kaplanen som bodde i stugan 1695 - 1705. Hans herdaminne är dåligt; "Svag uti sina studier och enfaldig i sitt levene!" Det var tungt att vara själasörjare under Karl XII tid.
Keep on running

#4 Lennart - 2023-05-30 17:50:24

Karl XII, dog 36 år gammal, en spoling!

#5 Maths - 2023-05-30 19:58:45

Fin skildring att få ta del av.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg