Kommentarer på Dag 23: Kärt återseende


Cy Slatter är stor potatisodlare i Hazelton, Idaho. Bilden till vänster togs idag medan den till höger är från mitt besök 2018. Han mindes mig mycket väl.

-I am honored to meet you, Sir.

Den 79-årige potatisbonden är rörd till tårar när vi träffas igen.

Det var med spänning jag idag sprang in i det lilla samhället Hazelton med ca 700 invånare. Skulle "potatiskungen" Cy Slatter vara där?  Parkerade kärran utanför restaurangen The Landmark. Vid bardisken satt två äldre män och den ene var misstänkt lik Cy. Jag visade servetrisen bilden jag tog på honom 2018. Jodå, det var Cy och han kände igen mig direkt, upplyste hon.

Efter att ha ätit klart gick jag över till honom. Han var märkbart rörd, hade kvar mitt förra visitkort och sparat bilden och texten från  bloggen 2018.

-Håller du fortfararande på att odla potatis? frågade jag. Och hur går affärerna?

Han berättade  att han inte lagt av trots de 79-åren. Årets skörd såg ut att kunna bli bra och lönsamheten var fortsatt god. Hans mycket stora åkerarealen hade blivit ännu större. Tyvärr var sönerna inte intresserade av att ta över så framtiden var oviss.

-Ses vi nästa år igen? skojade han när vi skiljdes åt. Förra gången sa du att det var ditt sista löp men det trodde jag aldrig på. Och så upprepade han flera gånger hur hedrad han var över att ha fått träffa mig igen varför det också var självklart att han betalade notan.

Steve Odom från Boston stannade mig utanför Hazelton. Han berättade att han är mycket intresserad av försöka springa över Amerika men tvekat eftersom det är så stora avstånd mellan städerna.  Jag invigde honom i begreppet Steve och han lyssnade andaktsfullt.

Dagens distans till Burnely: 64 km

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Klas-Peter Suneson - 2023-05-28 09:08:12

Söndagen den 28 juni = Pingstdagen & Mors dag. Varken Gerd eller Lulu är med oss längre. Flaggan sitter för en något yngre generation! H35:an är sjösatt och mastad för 45 gången. Hänryckningens tid i Sverige! Det är nu som det är som vackrast. Vättern väntar blå. De som funderar på giftermål, väljer gärna denna tid.
Men detta rör dig inte nu när Du avverkar den ena milen efter den andra i ditt löp genom potatis fälten fram till pizzerian Cache i Hazelton Idaho.
-I am honored to meet you, Sir.
Spännande TACK!


#2 Maths - 2023-05-28 09:17:20

Fantastiskt att du får återse folk.

#3 Lunkan - 2023-05-28 10:34:32

Väldigt roligt att läsa dina rapporter Björn!
Så mycket vänlighet du möter.
Hälsningen kommer från ett soligt Nordkoster.

#4 Lunkan - 2023-05-28 10:36:31

Börjar varje morgon med att läsa vad du skrivit.

#5 Jan Suneson - 2023-05-28 11:22:33

Jag hade tänkt att föreslå att du skippade kroken upp Hazelton för att slippa ännu en 6 milare. Tur att jag inte gjorde de. Då hade du missat Cy. Tack för ännu en bra bild av det riktiga Amerika.
Har du funderat över den nya rutten i norra Utah och hälsa Linda

#6 Pontus - 2023-05-28 18:58:16

Ja man slås över hur oerhört sympatiska många amerikaner är, helt annorlunda än den nidbild som ges av många här i Sverige

#7 Christoffer - 2023-05-29 08:48:59

Pontus. Inte dör att förringa amerikaner men jag tror det är till Jans fördel att röra sig i de mindre samhällena. Annan mentalitet och jag skulle påsta att det är något liknande i ansvarige också.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg