Kommentarer på Dag 20: Historien om en nedlagd bensinstation


 

Övre bilden från 2012 då Jack Anderson erbjöd mig att köpa hans bensinstation i Hammet. Nedre bilden, tyvärr oskarp,  tagen idag på exakt samma plats. Svaret på om Jack fick sålt eller inte har Lulu.

Idag passerade jag Hammet ett litet samhälle i Idaho med 200 invånare. Det är tredje gången jag är här. Senaste besöket var 2012 och det glömmer jag inte- den då 69-åriga Jack Anderson skojade med mig om att jag kunde köpa hans bensinstation till reapriset 169 000 dollar. Med följde en butik och en restaurang.

När jag nu återrvänder ser jag att pumparna verkar ha rostat sönder. Jack fick alltså inte sålt. Inte konstigt, vem vill köpa bensin längs en ödslig landsväg några kilometrar från en motorväg? Men affären och restaurangen är kvar. Och restaturangen heter nu Lulus Mexican Restaurant.

Där träffar jag Lulu, en trebarnsmamma från Mexiko. Hon och maken tog över butiken och restaurangen för några år sedan, bensinförsäljningen hade upphört långt tidigare.

Hur går det? frågar jag.

-Det går runt. Min man jobbar också som byggnadsarbetare så vi klarar oss.

Det kommer in en och annan kund. Alla har sett min vagn stå parkerad utanför och många frågar vad jag häller på med. Själv är jag nyfiken på vad som hände med Jack. Jodå, han lever och bör nu vara 82. Skulle vara roligt att träffa honom eller få en hälsning framförd.

Steves Place i Glenns Ferry. där Jacks dotter jobbar i baren. Här åt jag en god pastarätt.

Hans dotter jobbar på restaurangen i närrbelägna Glenns Ferry, får jag veta. Perfekt, det är i Glenns Ferry jag har mitt motell. På kvällen besöker jag restaurangen och träffar där dotterns man som lovar att framföra hälsningen.

Idag pratade jag med flera personer i Glenns Ferry. Det som intresserade mig mest var hur denna lilla stad med 1 300 invånare klarade sig under åren då coronan härjade som värst. Förstår att situationen var katastrofal. Bara cirka 10 procent var vaccinerade, uppemot 50-75 procent fick corona en eller flera gånger och om det skulle ske ett nytt utbrott skulle merparten avstå igen från att vaccinera sig. Delvis hänger det ihop med politiken- de flesta i Glenns Ferry är republikaner.

Dagens distans; 48 km

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Klas-Peter Suneson - 2023-05-25 09:30:09

Glenns Ferry, hittade bilder på färjan som gav orten dess namn. Men i övrigt inget.
Det känns som Du springer i inre Norrland, men i en annan temperatur zon. Små samhällen och glest befolkat.
Keep on running!

#2 Jan-Olof - 2023-05-25 10:09:10

Så det blev en Steve igår också, dock av annorlunda slag. Roliga och intressanta historier du upplever längs vägen.

#3 Jan Suneson - 2023-05-25 11:32:20

Dagen reportage var åter en höjdare. Mycket roligare än att läsa om punkteringar, löparskor och teknik. Du är en mästare på att skildra det amerikanska vardagslivet

#4 Maths - 2023-05-25 12:05:12

Fin historia! Tror du och folket i Oregan att DeSantis har någon chans mot Trump?

#5 Maths - 2023-05-25 16:34:57

Idaho, menar jag..

#6 Olle - 2023-05-25 16:50:42

Fel. Stället heter Stew's Place. Stew = Förkortning av Stewart. Rätt ska vara rätt :-)

#7 Björn - 2023-05-25 21:31:23

#Jan-Olof: Steve? Förstod först inte. Ja, det blev en lyckad Steve.
#Maths: Har inte börjat prata politik med folk men ska göra det. Få håller hemligt vilket parti de röstar på och pratar gärna. Stor skillnad mot Sverige!
#Olle: Stämmer nog?

#8 Anders Bergfeldt - 2023-06-01 17:29:16

Hej Björn!
Du är ju otrolig. Minns när jag gjorde intervjun på SvD-sporten för många år sedan inför din premiär för långskubbandet i USA. Men då var det väl Chicago-New Orleans? Håller tummarna för att allt ska gå bra den här gången också.
Fråga: Hur blev du av med din artros?
Hälsningar
Anders


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg