Kommentarer på Dag 19: Längsta etappen


Räddaren i nöden, ett truck stop längs den drygt sex mil långa raksträckan på en motorväg genom en halvöken. Med pasta och kyckling i magen och en powernap gick det strålande. Här har jag varit 2007 och 2012 och konstaterade även då att restaurangen är utmärkt.

Ska det bli någon sömn i natt? Denna text skrivs mitt i natten på ett enkelt motellrum i staden Mountain Home (16 000 invånare). Godstågen dundrar förbi strax utanför och varje gång tutar dom.

Detta ständiga tutande. Varför kan man undra och måste dom tuta mitt i natten? Antalet obevakade järnvägsövergångar är många i Amerika så det finns väl skäl. Och till skillnad från Sverige går linjerna väldigt nära husen.

-Blir du inte störd av tågen? frågar jag en kvinna på laundromaten intill motellet. Klockan är då 23 och jag är där och tvättar, marken vibrerar.

-Jag tänker inte ens på tågen, svarar hon. Jag har stållt samma fråga under tidigare coast to coast och har alltid fått samma svar.

"Bara" 23 miles kvar till Mountain Home, inte ens en mara. Mätt och belåten, medvind, runt 20 grader och ett långsamt tempo (drygt 7 km/tim), ja då går läpningen lätt.

Nog är det väl konstigt, dagar som på pappret är tuffa blir ofta lätta och dom lätta dagarna blir sällan så lätta. Mina 63 km mellan Boise och Mountain Home är den hittills läbgsta distansen. Sexmilare försöker jag undvika men det kommer tyvärr några till. Morgondagen till Glenns Ferry blir relativt kort, 45 km. Så nu är jag inställd på att det nog inte blir så lätt.

Trist landskap men vackra moln.

Dagens distans: 63 km

Keep on running!

 
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Ragnar - 2023-05-24 10:40:20

Ja, visst vänjer man sig vid tågen. Bodde själv några år 50 meter från Stambanan i Tranås. Blev bara störd på helgerna, eftersom det knappt gick några tåg då. Otroligt allt vad du hinner se och uppleva.

#2 Klas-Peter Suneson - 2023-05-24 11:14:02

Du springer genom en halvöken! Som en sann idrottsman, ser Du alltid det positiva: Trist landskap men vackra moln.
Lite försynt lägger Du till: Dagens distans: 63 km!
På tal om öken. En av jordens torraste är Atacamaöknen i norra Chile. Nu har den öknen blivit aktuell. För att minska beroendet av kinesisk export av kisel, så har man börjat utvinna mineralen där i öknen. Fyndigheten sträcker sig långt in i Bolivia. Du som ekonomireporter kanske kan hitta kontakter som kan underlätta den exporten till den ?fria världen?


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg